Laosz körutazás

A Laoszi körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Laoszi körutazás, a Laoszi körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 1 utazás közül választhat.

Laoszi körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Alig valami hír jut el hozzánk az Indokínában fekvő ország jelenéről, ezeréves történetéről, kulturális emlékeiről és még ázsiai mércével is különösen kedves népéről.

Laosz utazás TOP 10

Laosz úti célok

Az összes Laosz körutazás »

Laosz

Az összes Laosz körutazás »

Laosz ismertető

Az utazás megkezdése előtt néhány hónappal ajánlatos felkeresni trópusi védőoltásokra szakosodott hazai egészségügyi intézményt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt védőoltások felvétele céljából. (E védőoltások némelyike csak több hét/hónap elmúltával nyújt védőhatást). Javasolt egyes, alapvetőnek tekintett gyógyszerek előzetes beszerzése, pl. amelyekkel enyhébb gyomorpanaszok, fejfájás, stb. kezelhetőek.

A laoszi infrastruktúra fejletlen. A turisztikailag látogatott helyek kivételével a szállás- és étkezési lehetőségek alacsony színvonalúak, korlátozottak. Utcai árusoknál, kifőzdékben nem tanácsos ételt, élelmiszert fogyasztani.

A csapvíz nem iható. Az egészségügyi ellátás alacsony színvonalú.

Laosz a csoportosan érkező turisták számára biztonságosnak tekinthető. Egyes vidéki, főként határmenti területeken előfordulnak rablóbanda-garázdálkodások. E területek felkeresését csak kísérővel, vagy csoportosan szervezett utak keretében tanácsoljuk.

Pénzkezelés: A helyi pénznem a kip, nemzetközi kódja : LAK.

Laosz körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Laosz üdülőhelyek

Laosz utazási magazin

Szexturizmus biztonságosan

hepatitis B nélkül?Thaiföld esetében különösen ügyelnünk kell a hepatitis B vírusra, amely a fertőző májgyulladás sokkal veszélyesebb formáját okozza. A hepatitis B fertőzöttek tíz százalékánál ugyanis a betegség krónikussá válik, amely májzsugorhoz és májrákhoz vezethet. A hepatitis B elsősorban szexuális úton terjed, így Thaiföld a masszázsok és a szexturizmus melegágyaként rendkívül fertőzött terület. A helyi lakosság, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók nagy része hepatitis B okozta betegségben szenved, vagy már korábban átesett rajta. A magas előfordulási arány miatt jóval nagyobb az esélye a megfertőződésnek akár egy egyszerű  akupunktúrás kezelés, tetoválás, vagy karcolás során, de nem érezhetjük magunkat biztonságban akkor sem, ha véletlenül orvoshoz, fogorvoshoz kell mennünk Délkelet-Ázsia országaiban. Megfertőződhetünk akkor is, ha balesetet szenvedünk, és ott helyben kapunk egészségügyi ellátást. A fertőzött emberek nemcsak vér, hanem testnedvek, nyál és közösen [...]
Teljes cikk

Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei

Hogy a mosoly országából ne komoran térjünk hazaThaiföld, az egykori Sziám, a mosoly országa. Trópusi paradicsom, ahol egyfolytában szólnak a templomok gongjai, ahol szinte belefulladunk az orchideák színorgiájába, az egzotikus gyümölcsök bőségébe. Csodálatos kiindulópont nemcsak a fehér homok szerelmeseinek, hanem mindazoknak, akik szeretnék megismerni a buddhizmust, így szeretnék meglátogatni Vietnámot, Laoszt, Kambodzsát vagy Myanmart. Ha Ázsia keleti térségét választjuk célpontnak, akkor érdemes odafigyelnünk az egészségügyi előírásokra is. Itt ugyanis olyan veszélyes betegségek fordulnak elő, mint például a hepatitis A és B, a malária és a hastífusz. Thaiföld, Laosz, Kambodzsa és VietnámThaiföldön és térségében, vagyis Laoszban, Kambodzsában és Vietnámban a higiénés körülmények az országban uralkodó szegénység miatt eltérnek az európai normáktól. Emiatt ez a terület erősen fertőzöttnek számít hepatitis A és hastífusz szempontjából. A virágzó szexturizmus miatt a hepatitis B [...]
Teljes cikk
Laosz körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Laosz körutazás »
 

Laosz körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Laosz körutazás »

Laosz leírásVízum, követség

Magyar állampolgárok Laoszba vízummal utazhatnak be. Magyarországon nincs laoszi diplomáciai képviselet, ezért magyar állampolgárok vízumkérelmeiket Laosz varsói (lengyelországi) nagykövetségén intézhetik.

Címe:
The Embassy of Lao PDR
ul. Rejtana 15/26   02-516  Warsaw
Tel.: 0048-22-8488-949

Laoszi tájékoztatás szerint lehetőség van vízum felvételére más külképviseleteiken is, továbbá néhány, kijelölt határállomáson (pl. Laosz és Thaiföld között), valamint a vientiane-i repülőtéren is. Laosz hanoi (vietnami) nagykövetsége egy munkanapon belül kiad turisztikai célú vízumot, amely max. 15 napi tartózkodásra jogosít. A vízumkérelemnél kitöltendő adatlaphoz 2 db arckép-fotót kell mellékelni.Az útlevélnek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Magyar állampolgároknak a látogatói, turista és trnzitvízumok esetében 20 USD-t kell fizetniük a varsói nagykövetségen felvett vízum esetében, s 30 USD-t a határállomásokon történő vízumfelvétel esetén. Minden vízumfajta egyszeri belépésre jogosít és a kiállítás napjától számított 2 hónapon belül fel kell azokat használni. Többszöri belépésre jogosító vízum kizárólag a laoszi külügyminisztérium konzuli főosztályától igényelhető.

A hanoi magyar nagykövetség elérhetőségi adatai: Embassy of the Republic of Hungary
360 Kim Ma Street
Ba Dinh District
Daeha Business Center, 12th floor
Telefon: (84.4) 771.5714/5
Fax: (84.4) 771.5716

Ho Chi Minh-városi főkonzulátusunk elérhetőségi adatai: Consulate General of the Republic of Hungary
22 Pho Phung Khac Khoan
Ho Chi Minh City
Telefon: (84.8) 829.0130
Fax: (84.8) 829.2410

Laosz körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Laosz adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|