Vietnám körutazás

A Vietnámi körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Vietnámi körutazás, a Vietnámi körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 3 utazás közül választhat.

Vietnámi körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Vitnám a mai napig nem heverte ki a vietnámi háború rettenetét. Amit a borzalmas évtizedeknek sem sikerült kipusztítani, az a vietnámiak jókedve kedvessége és embersége.

Vietnám utazás TOP 10

Vietnám úti célok

Az összes Vietnám körutazás »

Vietnám

Az összes Vietnám körutazás »

Vietnám ismertetőVietnám üdülőhelyek

Vietnám utazási magazin

Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac

Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac Délkelet-Ázsiában található a világon egyedülálló úszó piac. Számuk sajnálatos módon folyamatosan csökkent, tekintve hogy korábban több száz volt, a látvány és a gazdag kínálat miatt mindenképpen érdemes meglátogatni. A nyaralás kihagyhatatlan célpontja a halpiac, vagy a helyi bazár. Délkelet Ázsiában Thaiföld, Vietnám és Indonézia az úszó piacok paradicsoma. Ezekben a felsorolt országokban találkozhatunk piac címszó alatt a lapos csónakokkal, amelyet minden földi jóval megraknak. Mára már csak turistalátványosságnak számít, amelyek egykor a helyi kereskedelem fontos részei voltak. A Damnoen Saduak a legnagyobb és leglátványosabb úszó „látványpiaca”. A 19.század közepén IV.Rama király parancsára épített csatorna –mely a vízi közlekedés megkönnyítésére épült – Bangkoktól 120 kilométerre található. A rogyásig megrakott csónakon találhatunk banánt, papayát, mangót, kókuszdiót, guavát, illetve helyi készételeket, [...]
Teljes cikk

A világ nyolcadik csodáját Vietnámban találjuk

Vietnámban sok a látnivaló, de az egyik legkiemelkedőbb mégis csak a Cat Ba Nemzeti Park, lenyűgöző flórájával és faunájával. Aki megközelítéséhez a kalandosabb utat választja, egyórás esőerdei barangolás után juthat fel a csúcsra, hogy a végtelen zöld szőnyeggel betakart karsztkúpokból kiválassza a neki legjobban tetszőt.A világ nyolcadik csodájának nevezett Ha Long – a Leszálló Sárkány-öble – az UNESCO Világörökségének része. A hatalmas sziklák évmilliókkal ezelőtt hegyláncok csúcsaiként süllyedtek a tengerbe. Az egész napos bolyongás közöttük nem, hogy túlzásnak, inkább kevésnek tűnik. Az errefelé gyakori hirtelen lecsapó eső elől a Bo Nau cseppkőbarlangba menekülhetünk. Hatalmas központi termébe óriási száján keresztül tör be a világosság, hogy fényt derítsen a cseppkőképződmények (sztalagmitok és sztalaktitok) formáira.Az öbölben kis halászhajókon családok laknak, emberek születnek és meghalnak. Mások a dolomitsziklák tövében, vagy magasabb részein kialakult [...]
Teljes cikk

A malária-fertőzés melegágya a dél-kelet ázsiai mocsaras vidékei

Thaiföldön és környékén - különösen igaz ez a mocsaras Vietnámra - a trópusi éghajlat rendkívül kedvező a szúnyogoknak, emiatt ezen a területen elterjedt a moszkitók által terjesztett malária. A malária parazitáknak négy típusa létezik, ebből a legveszélyesebb Plasmodium falciparum található Thaiföldön és a környező országokban. (Phuket és Phang Nga, valamint a nagyvárosok mint Bangkok, Chian Main, Pattaya stb. maláriafertőzés-mentes területeknek számítanak.) Ezért rendkívül fontos, hogy gyógyszerrel és egyéb módon is védekezzünk a malária ellen. Mivel a szúnyogok napnyugtától napkeltéig csípnek, azért érdemes szúnyogriasztót, moszkitóhálót, megfelelő öltözéket és bőrre kenhető védőkrémet használnunk. A malária ellen gyógyszerrel is védekezhetünk. A készítmények szedését két héttel az utazás előtt vagy más gyógyszertípus esetében az utazás előtt egy-két nappal kell elkezdeni, így például last minute utazóknak sem kell lemondaniuk a védelemről. Többek között az alkoholfogyasztásra és a [...]
Teljes cikk

Szexturizmus biztonságosan

hepatitis B nélkül?Thaiföld esetében különösen ügyelnünk kell a hepatitis B vírusra, amely a fertőző májgyulladás sokkal veszélyesebb formáját okozza. A hepatitis B fertőzöttek tíz százalékánál ugyanis a betegség krónikussá válik, amely májzsugorhoz és májrákhoz vezethet. A hepatitis B elsősorban szexuális úton terjed, így Thaiföld a masszázsok és a szexturizmus melegágyaként rendkívül fertőzött terület. A helyi lakosság, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók nagy része hepatitis B okozta betegségben szenved, vagy már korábban átesett rajta. A magas előfordulási arány miatt jóval nagyobb az esélye a megfertőződésnek akár egy egyszerű  akupunktúrás kezelés, tetoválás, vagy karcolás során, de nem érezhetjük magunkat biztonságban akkor sem, ha véletlenül orvoshoz, fogorvoshoz kell mennünk Délkelet-Ázsia országaiban. Megfertőződhetünk akkor is, ha balesetet szenvedünk, és ott helyben kapunk egészségügyi ellátást. A fertőzött emberek nemcsak vér, hanem testnedvek, nyál és közösen [...]
Teljes cikk

Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei

Hogy a mosoly országából ne komoran térjünk hazaThaiföld, az egykori Sziám, a mosoly országa. Trópusi paradicsom, ahol egyfolytában szólnak a templomok gongjai, ahol szinte belefulladunk az orchideák színorgiájába, az egzotikus gyümölcsök bőségébe. Csodálatos kiindulópont nemcsak a fehér homok szerelmeseinek, hanem mindazoknak, akik szeretnék megismerni a buddhizmust, így szeretnék meglátogatni Vietnámot, Laoszt, Kambodzsát vagy Myanmart. Ha Ázsia keleti térségét választjuk célpontnak, akkor érdemes odafigyelnünk az egészségügyi előírásokra is. Itt ugyanis olyan veszélyes betegségek fordulnak elő, mint például a hepatitis A és B, a malária és a hastífusz. Thaiföld, Laosz, Kambodzsa és VietnámThaiföldön és térségében, vagyis Laoszban, Kambodzsában és Vietnámban a higiénés körülmények az országban uralkodó szegénység miatt eltérnek az európai normáktól. Emiatt ez a terület erősen fertőzöttnek számít hepatitis A és hastífusz szempontjából. A virágzó szexturizmus miatt a hepatitis B [...]
Teljes cikk
Vietnám körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Vietnám körutazás »

Vietnámi programok, fesztiválok, ünnepek

január
23

Kínai Hold Újév

A Kínai Hold Újév a keleti világ minden bizonnyal legszélesebb körben megtartott ünnepe, vagy még inkább - tekintettel három hétig tartó hosszára - ünnepi szezonja.
2023.01.23


/
 

Vietnám körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Vietnám körutazás »

Vietnám leírásVízum, követség

Magyar állampolgár a budapesti Vietnami Nagykövetségen beszerezhető vízummal  és tartózkodási engedéllyel utazhat Vietnamba. A vízumkérelem benyújtásakor és annak átvételekor fordítsanak figyelmet arra, hogy a vízum a kért tartózkodási időre szóljon, mert annak meghosszabbítása Vietnamban nehézségekbe ütközik. A vízumkérelem elbírálása általában 5 munkanapot vesz igénybe. A vietnami határon vízumkérelem benyújtására csak rendkívüli méltánylást érdemlő esetekben (pl. súlyosan beteg hozzátartozó meglátogatása) van lehetőség.

 

A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni:
-
2 db kitöltött vízumkérő lap
- 2 db fénykép
- útlevél (érvényessége legalább a beutazás napjától számított további hat hónapig tartson)
- a vietnami beutazás okát, célját igazoló okirat (ha van). (Megj.: pl. üzleti célból utazók hivatkozhatnak a meglátogatandó cég, hatóság kontakt-személyére, valamint előzetes egyeztetés esetén a hanoi és/vagy saigoni magyar külszolgálati helyen dolgozó külgazdasági attaséra/gazdasági & kereskedelmi tanácsosra).

A kitöltött vízumkérvényen feltüntetett 14 éven aluli gyermek(ek)nek nem szükséges külön vízumot igényelni.

A két ország diplomata, ill. szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai vízummentességet élveznek és legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak az országban.

Vietnami vízumot csak az kaphat, aki un. előzetes vízummal rendelkezik, amit a vietnami Emigrációs Hivataltól kell kérni. Ezt valamely vietnami idegenforgalmi cég, vietnami meghívó, partner vagy a VSZK budapesti nagykövetsége kérheti az illetékes vietnami szervtől.

A Vietnamba történő belépéskor ’öszevont’ : statisztikai és váműrlapot kell kitölteni, aminek másodpéldányát a kiutazásig meg kell őrizni és a kilépéskor le kell adni. Elvesztése esetén pénzbüntetést kell fizetni, továbbá hasonló űrlapot kell újra kitölteni.

A kábítószerek bevitelét nagyon súlyosan büntetik, ezért még a kábítószert (is) tartalmazó gyógyszerek bevitelétől is tartózkodjunk. Idegenek megbízását ne vállaljuk csomagok továbbítására.

Magyar állampolgárok ún. konzuli ügyeiben segédkező, illetékes hivatalok (külképviseletek):

A Magyar Nagykövetség Hanoiban:
Embassy of the Republic of Hungary
360 Kim Ma Street Daeha Business Center,
12th floor Ba Dinh District
Hanoi VIETNAM (Hanoi – P.O.Box 18)
Tel.: (84-4) 771.5714, 771.5715, 771.5718
ügyeleti mobil-telefon: külföldről: 84.9 - 0340.9660
belföldről: 09-0340.9660
Fax: (84-4) 771.5716

munkaidő: 8.30 – 17.00 hétfő – csütörtök 8.30 – 13.30 péntek időeltolódás: nyári időszámításkor + 5 óra
téli időszámításkor + 6 óra

A Magyar Főkonzulátus Ho Chi Minh Városban ( Saigon-ban): Consulate General of the Republic of Hungary
22 Pho Phung Khac Khoan District 1
Ho Chi Minh City VIETNAM
Telefon külföldről: 84.8 – 829.0130
belföldről: 08 – 829.0130
Fax: (84.8) 829.2410

Munkaidő és időeltolódás: mint Hanoiban.

Vietnám körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vietnám adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|