Egzotikus nászutak

Ablak a Világra - Utazási magazin


Egzotikus nászutak
Kapcsolódó utazások

Száz évvel ezelõtt, aki megengedhette magának a nászutat, az csakis Velencébe utazott. A szerelmesek városába, amely az akkori közlekedési lehetõségekhez mérten is elérhetõ volt. A ma szerelmesei számára a távolság már nem akadály. Hajóval, repülõvel vagy szárazföldön minden közelebb került. Tehát miénk a Világ, legfeljebb zsebünk szab határt.

Sri Lanka
Sri Lanka nem véletlenül került elõtérbe az utóbbi idõben, mint egzotikus úti cél. A buddhista és hindu kultúra sok különleges élményt kínál. Az európai szempár számára nemcsak a trópusi táj, de a teaültetvények és a teraszos rizsföldek is újdonság számba mennek.

Costa Rica
A szép országnév "gazdag part"-ot jelent. Ha nem is aranyban, vagy gyémántban, de elragadó természeti szépségekben feltétlenül az. Costa Ricát Közép Amerika Svájcaként is emlegetik, utalva rá, hogy viszonylag jómódú országról van szó. Domborzata, éghajlata rendkívül változatos, ahol éppúgy megtalálhatók a buja trópusi õserdõk, mint a kellemes, érintetlen tengerpartok, vagy a mûködõ vulkánok. A tengerpartokon minden igényt kielégítõ hotelek várják a nászutasokat.

Seychelles-szigetek, a földi paradicsom
Az Indiai-óceán gyöngyszemei közé tartoznak a szigetek. Egyedül a fõszigeten, Mahén 62 vakító fehér homokos strand található, ha ehhez hozzávesszük, hogy a turisták száma nem léphet át egy szigorúan meghatározott számot, igazán nem kell attól tartani, hogy a zsúfoltság megzavarja kikapcsolódásunkat. Aki pedig kalandra vágyik, izgalmas kirándulásokat tehet a hegyekben és a környezõ kisebb szigeteken.

Dél-Afrika
Fokföld… Néhány száz éven át a Jóreménység foka valóban a reményt, a hosszú tengeri út után a közeli szerencsés partot érést jelentette. Akkoriban legkevésbé természeti szépségeivel foglalkoztak. Ma pedig a világ legszebb területei közé tartozik. A déli féltekén itt préselik a legjobb szõlõnedût, nemzeti parkjai a világ leggazdagabbjai közé tartoznak. Több mint 2000 km hosszú tengerpartján csaknem egész éven át tart a strandszezon. Igazán azoknak ajánlott, akik kedvelik a változatosságot, mivel szinte teljes körutat lehet tenni az országban, a történelmi és mégis modern városokban városnézéssel, nagyvad rezervátum meglátogatásával és üdüléssel.

Maldív-szigetek
Ideális hely nászutasoknak. Itt igazán elbújhatnak a világ elõl, élhetnek a szerelemnek és egymásnak. Az apró szigetek, (néhányuk csupán 300-400 méteres) zavartalan pihenést és búvárkodást kínálnak.

Ausztrália
Az ötödik kontinens maga a csoda. A hatalmas kontinens 90%-a lakatlan. Növény- és állatvilága egyedülálló, a Földön számtalan faj kizárólag itt él. Természeti képzõdményei is páratlanok, gondoljunk csak a Nagy Korallzátonyokra, vagy a híres Ayers Rockra, a sivatag közepén emelkedõ vörös monolitsziklára.

Tahiti és szigetei
Amióta a mozit feltalálták, nincs aki ne vágyna ide. A Bounty lázadói óta egyet jelent a szerelemmel és a paradicsommal. Pálmafás strandjai, bizarr vulkánjai, csodálatos víz alatti világa és bájos, vendégszeretõ lakói örökre emlékezetes nászutat nyújtanak.
Új-Zéland
Nincs sehol a világon még egy olyan ország, ahol ennyiféle idõjárási és domborzati adottság ilyen kis helyen koncentrálódna: déltengeri strandok és sziklapartok, fjordok, hóval borított hegyvidék, gleccserek, szubtrópusi õserdõk, örökzöld mezõk, gejzírek.

St. Martin
Szél feletti szigetek… így nevezte el Kolumbusz ezeket az Atlanti-óceánban fekvõ apró gyöngyszemeket 1493-ban. Márton napján látta meg elõször európai ember a szigetet, amit ma St. Martinnak, vagy pedig St. Marteennek neveznek. Mindkét írásmód helyes, mivel fele Franciaországhoz, másik fele Hollandiához tartozik. A határ csak jelképes, ellenõrzés nincs. A szigetnek családias hangulata van annak ellenére is, hogy nyüzsögnek a turisták egész évben. Nem hiányoznak a kitûnõ éttermek és kávézók, aki pedig éjszakai életre vágyik, az bárok és kaszinók között válogathat.

Szingapúr
Dél-Ázsia egyik legfejlettebb városállama. Felfoghatatlan, hogyan tud 2,5 millió ember így összezsúfoltan és ennyire tisztán élni. A 21. századot idézõ üveg felhõkarcolóktól egy saroknyira hagyományos wokban készülnek a kínai specialitások. Az eldobott szemétért 50 USD büntetést kell fizetni. Minden hajszálpontosan mûködik


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Golf és merülés Mauritiuson Mauritius, négy nagy nemzet konyháját kostólhatja meg Mauritius, az álomutazás A világ egyik legszebb fekvésű városa: Fokváros Ramadan, a muszlim világ szent hónapja Egzotikus nászutak All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Szigetekre szórt édenkertek - Maldív-szigetek Maldív-szigetek: a megtestesült romantika Új-Zéland egy nagyon speciális helye Földünknek Afrika sötét élményeiről I. Afrika sötét élményeiről II. Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le! Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le! Egzotikus utazások Mauritius, a smaragd sziget Víz alatti vízesés – A természet illúziója Az utolsó paradicsom fővárosa: Male a Maldív szigeteken Maldív szigetek - Az Indiai óceán gyöngyszeme Maldív-szigetek - jótanácsok utazáshoz Néhány érdekes tény a Maldív-szigetekről Dobj el mindent, és utazz a Maldív-szigetekre! A legjobb luxus üdülőhelyek a Maldív-szigeteken Vásárlás a Maldív-szigeteken Mézes hetek a Maldív-szigeteken Mauritius, TOP 8 ingyen program 5 ok, hogy miért látogass el a Maldív-szigetekre Top 5 hely a Maldív-szigeteken 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz A világ legvarázslatosabb városai Tahiti, ahol a virágfüzérrel fogadnak Hogyan utazhatunk most a Maldív-szigetekre Hová lehet most utazni? (2021.02.09) Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is! Mi mindent csinálhatunk Maldív-szigeteken?


Kapcsolódó utak








(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások