5 ok, hogy miért látogass el a Maldív-szigetekre

Ablak a Világra - Utazási magazin


5 ok, hogy miért látogass el a Maldív-szigetekre
Kapcsolódó utazások

Számos trópusi úti cél van világszerte, ám még a legfeledékenyebb utasok sem tudják figyelmen kívül hagyni a Maldív-szigetek varázsát. Ha eltekintünk a lehengerlő szépségétől és nyugalmától, amit maga a sziget áraszt, a legszebb gyógyfürdők és szállodák tulajdonosa is ez a szigetcsoport. Íme tehát 5 ok, amiért érdemes megtapasztalni a Maldív-szigetek paradicsomi élményét.

1. Az egyedülálló kultúra
A Maldív-szigetek szerte a világon ismert festői tájairól, ám a szigetcsoport igen gazdag az egzotikus kultúrával is rendelkezik. A helyi kultúra eklektikus keveréke a szingaléz, arab és a dél-indiai hatásoknak, leginkább szunnita muszlimok lakják. A főváros, Male ad otthont a legtöbb nemzeti, kulturális nevezetességnek: A Nemzeti Múzeumnak, az Elnöki Palotának, a Szultán Parknak, a Maléi halpiacnak, a Grand Friday mecsetnek, amely az egész Maldív-szigetek legdominánsabb építménye. Az iskolákban az angolt tanítják, és az ország egész területén a hivatalos maldív nyelvet használják, a divehit.

2. Ínyencségek
Az alkalmi étkezésektől az igazi ínyencségekig, a Maldív-szigetek a nemzetközi konyha csábító változatosságát tárja elénk. A hagyományos étkezéseikben általában jelen vannak a halételek, melyek erős fűszerezésűek, és jellegzetes náluk, hogy szinte minden étkezésnél helyet kap a kókuszdió is a tányéron. Mindenképp érdemes kipróbálni a Maldív-szigetek fűszeres ízvilágát, ez a vibráló és egyedülálló szigeti élmény elmaradhatatlan része.

Szeretnék ide utazni >>

3. Félreeső luxus

A gazdaság nagyrészt a turizmust foglalja magába, ezen a paradicsomi szigeten pedig globálisan nagy a kereslet az ultra-luxus szállásokra, és a hibátlan élményekre. A Maldív-szigetek szigetei közül 200 lakott, ebből pedig 90 luxusüdülőhelynek van szentelve. A helyi gyógyfürdőkben tökéletes kényeztető, és kielégítő bánásmódban részesülnek az oda látogatók, és általában szigorú muszlim szabályok is vonatkoznak rájuk, mint pl.: nem napozhatnak félmeztelen, illetve a törvényeik az alkohol fogyasztását is tiltják. Ez a szigetnemzet nem éppen a legolcsóbb szállásairól ismert, de ez az ár mindenképp megéri az elegáns, mindent magába foglaló szállásokat, hiszen a világ legegzotikusabb leglélegzetelállítóbb helyszíneket találhatjuk itt.

4. A mennyország érzése

A hullámzó kristálytiszta kék víz, mely finoman felemelkedik az érintetlen fehér homokra, ezek a szigetek a Maldívon egy bizonyos elzártságot biztosítanak a zord valóságtól és a külvilágtól. Ezek a szigetek bámulatosan távolinak és már majdnem lehetetlenül tisztának hatnak: csupán a szellő, ami megakad a pálmaleveleken keresztül, ez az egyetlen ami emlékeztet arra, hogy nem ejtettek csapdában egy fényképen vagy egy képeslapban. Amíg a csapadék egészen novembertől áprilisig átlagos, addig az év hátralevő részében a Maldív-szigeteken egy igazi trópusi hőmérséklet uralkodik, a tartományban 24-35 fok van egész évben.

5. Az élet jobb a tenger alatt
Természetesen első pillantásra a Maldív nem minden csodája látható. Azok az elbűvölően kék vizek a világ egy részének legélénkebb élőlényeinek adnak otthont. Szinte minden üdülőszigethez tartozik egy-egy személyes zátony, ahol kellemes a búvárkodás, míg a távolabbi helyek könnyen megközelíthetőek hajóval búvárkodva pipával és uszonnyal.

Hasonló cikkek: Egzotikus nászutak; All incusive, azaz minden ami szem, szájnak ingere!; Maldív-szigetek: a megtestesült romantika; A legjobb luxus üdülőhelyek a Maldí-szigeteken; Élet az óceán mellett


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások