Néhány érdekes tény a Maldív-szigetekről

Ablak a Világra - Utazási magazin


Néhány érdekes tény a Maldív-szigetekről
Kapcsolódó utazások

Mindannyian tudjuk, hogy a Maldív-szigetek az egyik legjobb választás, ha nyaralást tervezel. Egy trópusi sziget, ahol csillogó víz húzódik mindenfelé, amerre a szem ellát, saját parti kunyhók, puha, fehér homokos partok és korallzátonyok teszik még idillibbé. Most nézzünk néhány érdeke tényt a szigetekről, amit eddig még lehet nem tudtál.

1. Az Első Víz alatti Kabinet gyűlését a Maldív-szigeteken tartották: azért, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra, itt tartották meg az első mélytengeri tanácskozást 2009-ben. Amikor azt mondjuk, hogy első, úgy értjük, hogy a világon az első.

2. A Maldív-szigeteket egy száműzött indiai herceg hozta létre: az első ember, aki hivatalosan telepedett le a szigeteken, Indiából származott. A tényleges időpont nem ismert, de úgy gondolják, hogy krisztus előtt 269 körül történt.

3. Körülbelül 1190 korallsziget és atoll található itt: a korallszigeteket 26 atollba csoportosították, melyek közül 200 sziget lakott, 80 pedig üdülőhely.

4. Az alkoholfogyasztás mindenhol tilos, kivéve az üdülőhelyeken: a Maldív-szigetek muszlim állam, így az alkoholfogyasztást betiltották. Nem kell megijedniük azonban a koktélok szerelmeseinek sem, mert az üdülőhelyek és a szállodák gondoskodnak az alkoholról a turisták részére. De máshol a nyilvánosság előtt nem megengedett a fogyasztás.

5. A föld legkisebb muszlim állama:
a Maldív-szigetek a vallási intoleranciájáról ismert. A muszlim vallás elfogadott, viszont minden más vallás gyakorlása tiltott.

6. A Maldív-szigetek zászlajának minden eleme szimbolikus: a félhold az iszlám szimbóluma, a zöld rész a pálmafákat jelenti, míg a piros háttér képzi a maldív hősök vérontását.

7. Más országoktól eltérően a hétvége péntekre és szombatra esik: bár más országokban a hétvége szombat és vasárnapot jelenti, a muszlim országokban péntekre és szombatra esik.

8. A felnőttek műveltségi aránya 98%: a Maldív-szigetek azzal büszkélkedhet, hogy az írástudók aránya a felnőttek körében 98%. Minden gyermeket rendesen beíratnak az iskolába, és általában 99%-ban sikeres érettségi vizsgák születnek.

Olvasd el az Élet az óceán mellett és a Maldív-szigetek: a megtestesült romantika cikkünket is!


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások