Maldív szigetek - Az Indiai óceán gyöngyszeme

Ablak a Világra - Utazási magazin


Maldív szigetek - Az Indiai óceán gyöngyszeme
Kapcsolódó utazások

Egy utazás a Maldív szigetekre, már akkor is felejthetetlen élményt ígér, amikor úti célunkhoz közeledve, a repülőgép ablakán kitekintve, megpillantjuk a kéklő óceán vízében méltóságteljesen elnyújtózó apró, aranyszínű atollokat. A fogalom errefelé kulcsfontosságú: a Maldív szigetvilág ugyanis atollokra osztott. Az atoll, egy korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú szigetet vagy szigetcsoportot foglal magában, ahol a víz mélységétől függően kékes, zöldes színű lagúnát körülölelő korallzátonygyűrű, a tengeri vulkánok körül keletkezik. A körülbelül 820 kilométer hosszan húzódó korallzátonyfüzérhez majdnem 1200 kisebb-nagyobb sziget tartozik. Közülük alig kétszázat laknak őslakosok, ebből pedig nagyjából kilencven a turistasziget.
 
A fővároshoz, Male-hez az Észak-Male-Atoll esik a legközelebb és itt található a legtöbb, a turizmus számára megnyitott sziget is, amelyeket reptérről indulva, a frissítő kendő hűse és egy pohár pezsgő, vagy koktél elfogyasztása után, rövid utazással hidroplánnal, vagy motorcsónakkal érhetünk el. Ahány szállodasziget, szinte annyi hangulat várja az utazókat ebben a csodálatos világban, ahol az óceán felé ívelő kókuszpálmák, a fehér homokos partszakaszok, a türkiz színű lagúnák, a gazdag élővilág, a barátságos személyzet mindenkinek más okból garantál életre szóló élményt. Van akinek nászutas helyszínként, másoknak páratlan élményt ígérő búvárparadicsomként ígér tökéletes kikapcsolódást, miközben van akinek a nyugalom, vagy a romantika szigeteként garantál örök emléket az Egyenlítő magasságában található, 26 korallzátonyból álló szigetlánc. Amely joggal hirdeti magát az ’Utolsó földi paradicsom’-ként.  
 
A Maldív-szigeteken a novembertől áprilisig tartó időszak tekinthető a csúcsszezonnak, ám a a trópusi szigetcsoport éghajlata egész évben kellemes meleget (napi átlag hőmérséklet: 30°C-32°C) és sok napsütést biztosít.

Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások