Hogyan utazhatunk most a Maldív-szigetekre

Ablak a Világra - Utazási magazin


Hogyan utazhatunk most a Maldív-szigetekre
Kapcsolódó utazások

(2021. január 6-án felülvizsgálva)

Nem sok olyan hely van most a világon, ahová viszonylagos biztonsággal lehet a közeljövőben egy kis kikapcsolódás kedvéért utazni. A Maldív-szigetek a kevesek egyike.
 
A Start Utazáson kínált utak Qatar Airways járatán repülnek, dohai (Qatar) átszállással. 
 

Utazás feltétele a Maldív-szigetekre a pandémia alatt

A Maldív-szigetekre történő  belépéshez 1 db angol nyelvű, a Maldív-szgetekre történő utazás megkezdésétől számított 96 óránál nem régebbi negatív PCR teszt, valamint a belépést megelőző 24 órán belül online regisztráció szükséges.

Az angol nyelvű PCR teszt árát a Start Utazáson feltűntetett részvételi díj tartalmazza. A teszt elvégzéséhez az ügyintézőink az időpontot leegyeztetik és igény esetén segítenek az online regisztráció elvégzésében. 
 
Dohában a repülőteret nem lehet elhagyni, maszk viselése szükséges.  
 

Mi egyebet kell tudni az utazás és a nyaralás körülményekről a Maldív-szigeteken?

A Qatar Airways járatain a fedélzeten minden járatindulás előtt teljes fertőtlenítés történik, a levegőt folyamatosan  magas hatékonyságú HEPA szűrővel szűrik.
 
A járaton kötelezően viselendő maszkot és műanyag arcvédő pajzsot a légitársaság biztosítja. A maszk étkezéskor levehető. A járatokon nincs tömeg. 
 
A szálloda szigeteken most alig vannak vendégek.
 
A szállodák betartják a szigorú előírásokat. A dolgozók nem hagyták el a szállodát tavasz óta. Malé-ba, a fővárosba nem lehet bemenni sem a turistáknak, sem a szállodában dolgozóknak. A személyzeten maszk van, sűrűn és alaposan takarítanak.  
 
Hazaérkezés után 10 nap karanténba kell vonulni, vagy 2 db PCR teszttel kell bizonyítani a vírus mentességet. A PCR tesztek elvégeztetésében a Start Utazás ügyintézői segítenek. 

Nyaralások a Maldív-szigeteken >>

Kapcsolódó utazások

Forrás: Start Utazás  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások