A világ egyik legszebb fekvésű városa: Fokváros

Ablak a Világra - Utazási magazin


A világ egyik legszebb fekvésű városa: Fokváros
Kapcsolódó utazások

Fokváros az afrikai kontinens déli csücskén a világ legkülönlegesebb és legsokrétűbb turista-paradicsoma.

Az utazó egy éjszaka alatt megérkezik télből a nyárba, ahol napfény, 25-30 °C fokos hőmérséklet, óceánillatú szellő, fehér homokkal borított és sziklás partszakasz, pihenés, feltöltődés várja decembertől márciusig tartó időszakban. A terület egyedülálló jellegzetessége a fekete törzsi xhosa és maláj tradíciók keveredése a fehér telepesek kultúrájával.

Fokváros belvárosában, a magas felhőkarcolók tövében érdekes történelmi épületek bújnak meg, melyek a holland gyarmatosításnak állítanak emléket. Bár Cape Town 1806-ban végleg brit kézre került, a népesség nagyrészt holland származású volt. A holland uralkodó építészeti irányzatból kifejlődött úgynevezett „Cape Dutch” stílus elég erős volt ahhoz, hogy a klasszikus angol (Gregorian, Regency) építészetet helyettesítse.

A Tábla-hegy a város legjobb kilátó pontja, de mielőtt nekivágnánk az útnak, érdemes érdeklődni a drótkötélpálya működéséről, az időjárás rendkívül változékony volta és a híres „asztalkendő felhő” miatt. Szerencse és türelem szükséges ahhoz, hogy feljussunk, de mindenképpen megéri, mert hihetetlenül szép látvány tárul elénk a magasból. A sportosabb utazók akár trekking túrára is vállalkozhatnak az ördögről elhíresült Tábla-hegy tetején, mely nevével ellentétben meglehetősen egyenetlen felszínű.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek