Új-Zéland egy nagyon speciális helye Földünknek

Ablak a Világra - Utazási magazin


Új-Zéland egy nagyon speciális helye Földünknek
Kapcsolódó utazások

Több utazó típus létezik. Van olyan utazni vágyó, aki csak a pihenést keresi és a külföldön töltött egy hét alatt kizárólag a tengert, kedvenc könyvét, koktélokat és terített asztalt szeretne látni. Olyan utazó is van, aki nem tud egy helyben maradni és a tengerparti nyaralás során számos szervezett programon vesz részt, jön-megy, vásárol.

Sorolhatnánk tovább a többi típust is, de elsô új-zélandi prospektusunk megjelenése alkalmából egy olyan utazó típust szeretnénk részletesebben bemutatni, akinek ez a csodálatos ország maga a földi Paradicsom: az interaktív utazó.

Új-Zéland egy nagyon speciális helye Földünknek. Olyan természeti adottságokkal, prog-ramokkal és felkészültséggel fogadja a látogatókat, amiket szinte kötelezô elôre bemutatnunk és irodánk az elvárható magas szakmai követelményeknek megfelelôen az utasait a lehetô legrészletesebben szeretné felkészíteni egy olyan utazásra, mely garantáltan életre szóló lesz.

Új-Zéland idegenforgalmi hivatala folyamatosan gyûjti az országot megjárt turisták élményeit, benyomásait, véleményét világszerte. Minden egyes kérdôívet, felmérést komolyan vesznek, levonják a következtetéseket és változtatnak, fej-lesztenek annak érdekében, hogy lehetôleg mindenki maximális megelégedéssel térjen haza.

Ezek a felmérések többek között kimutatták, hogy a legnagyobb tetszést, a legjobb véleményt azok az utasok adták, akik ehhez az u.n. interaktív utazó-típushoz tartoznak.

De, mi is jellemzi az ilyen turistát?

Elmondhatjuk, hogy senki nem születik interaktív utazónak. Néhány rövidebb, hosszabb utazás élményei – legyen az jó vagy rossz – teszik az utazót tapasztalttá, a részletekben is jártassá. Mert ha ez már megvan, ak­kor sokkal több figyelmet tud szentelni a valós élményeknek, és nem okoz gondot neki a repülôtéri eligazodás, átszállás. Zökkenômentesen intézi a szállodai szobájának vagy a bérautójának átvételét. Ismeri a szervezett csoportos utazások ízét külföldi országban, átélte milyen az, amikor egy buszon több mint 10 ország képviselteti magát. Vagyis – egyszóval – tapasztalt világlátó.

Az interaktív utazó olyan programot választ, ami egy országon belül több várost, területet, régiót mutat be. Érdekli az ország természeti adottsága, szívesen vesz részt szervezett programokon, legyen az múzeum látogatás, gyalogtúra, helikopterkirándulás vagy netán gleccser kirándulás. A felmérések szerint minél több programon vesznek részt a látogatók Új-Zélandon, annál jobban nô az ország tetszési indexe.

Az interaktív utazó szeret olyan programokon is részt venni, amelyek az ország történelmét, kultúráját mutatják be. Az új-zélandiak – legyen az maori vagy bevándorolt – nagyon büszkék országuk ôsi és „közös” történelmére. Szívesen mutatják be Új-Zéland maori szokásait, az aranyláz idején idetelepült szerencsevadászok korszakát, illetve az Egyez­mény aláírását követô közös múltat. 

Az interaktív utazó előszeretettel próbál ki a hagyományosnak mondható idegenforgalmi szolgáltatások mellett különlegességeket, helyi ínyencségeket, érdekességeket. Új-Zélandon pedig ebből nincs hiány: bungy jumping, rafting, shotover jet, kajaktúra, bor-kóstoló, osztriga, kagyló, stb…

Az előretervezés, információgyűjtés, vagyis az utazásra történő tudatos felkészülés is az interaktív utazó egyik ismérve. Szeret úgy megérkezni, hogy ismerősek a helyszínek, a nevek, a városok, a szokások. Ennek köszönhetően ritkán érik meglepetések, és maradéktalanul élvezni tudja az utazás minden percét.

Természetesen Új-Zéland nem csak kizárólag az interaktív utazókat várja kiváló minőségű szolgáltatásokkal, és mesébe illő környezetével. Itt mindenki megtalálja a számítását.

DE! Miután célunk az, hogy az utazás minél nagyobb élményt nyújtson, fontosnak tartottuk bemutatni azt az utazó-típust, akik esetében 10 emberből 9 biztosra vette, hogy visszatér Kiwi-földre.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások