Mauritius, az álomutazás

Ablak a Világra - Utazási magazin


Mauritius, az álomutazás
Kapcsolódó utazások

Mauritiust Isten jókedvében teremtette. A látvány robbanásszerűen borítja el az érzékeket: az ember és a természet békés harmóniája itt átélhetô. A tenger zamata, a természet és a szokatlan ételek ízei zavarba hozzák a látogatót.

Kreol bűvölet... Az illatok titokzatosan ölelik körül az utazót. A segatánc zenéje s a kreol dallam lágyan fészkeli be magát a fülekbe, a napsugár és a szellô simogatása pedig kellemesen borzongató. Itt minden nap lenyűgözôen más és más, de mindig lágy és álmodozó. Maga a trópusi bűvölet. Mauritius. A hullámok sustorgása, egy kreol szépség lágy mosolya arra ösztönöz, hogy magunk is úgy érezzük, hogy részei vagyunk az Édenkertnek. Az olyan szigeteken, mint Mauritius, a nyaralók álmodoznak az elveszett Paradicsomról, ahol az érintetlen természet a bôségét és a színességét pazarolja. A turisták sokasága a szigetnek meg sem kottyan.

Lagunák és esőerdők... Bizarr, fekete vulkánhegy és valószínűtlenül kék lagúnák ölelkeznek. A sziget déli részén az esôerdôk kristálytiszta folyói páfrányzöld szurdokban rohannak alá, hogy aztán lépcsôzetes vízeséssé szépüljenek. Mesét zúg a vízesés, amelynek finom ködfátylán át feltűnik a szivárvány hídja. Végtelen zöld cukornádföldek a fekete hegyek fennsíkján, tűzszínű virágallék, lávakôbôl épült templomok, a hófehér, koloniál villák a bambuszcserjék mögött - olyan látványosság ez Rainer Schauer ismert író szerint, amely könnyen "szenvedélybeteggé" teheti a nézelôdôt.

Aligha nevezhetô túlzásnak, ha Mauritiust az Indiai-óceán gyöngyszemének titulálják. Becses és ritka ékszer, egy álomutazás célja ezen a sártekén. Akik már jártak ott, soha nem feledik el, akik pedig szeretnék meglátogatni, izgatottan készülôdnek. Élesítsük ki összes érzékünket és szippantsuk magunkba Mauritiust.

Strandok és hullámok... Itt szó szerinti a pihenés jelentése. A nyugati parton hosszan elhúzódó strandok, szelíden lejtô homokos partjuk puhán olvad össze a lagúna vizével. Északon, a sziget belseje felé hatalmas síkság, csak ittott bontja meg egy-egy kisebb domb a végtelen rónát. Másutt, ameddig a szem ellát, cukornádföldek terülnek el, a napsütéstôl és a szél irányától függôen váltogatva színüket a sötétzöldtôl a rózsaszínűig. A déli partvidék ettôl némileg eltérô képet mutat. A körben húzódó sziklazátonyok néhol foghíjasak, ezért aztán itt már érezni lehet az Indiai-óceán hullámainak erejét. Vadul, sôt, féktelenül ér partot a víz.

Akit elbűvöl az óceán ereje, s a megannyi mély benyomást keltő látvány, úgy is dönthet, hogy vízi útvonalon - hajókirándulással - ismerkedik a szigettel. A tenger színe változó: a fekete ébentôl a kéken és türkiszen át egészen az elefántcsont árnyalatáig kápráztatja a hajózót. A korallok bíbora, zöldje és aranysárgája olyan tiszta, mint maga a víz, amelyben a halrajok a szivárvány összes színében pompáznak.

Elvarázsolt vendégek... A mauritiusi szállodák alkalmazottai a cseppet sem tolakodó eleganciát tökéletes kiszolgálással ötvözik és ezzel a varázstudománnyal kényeztetik a vendégeiket. Sokszor több hektárnyi területű, tékozlóan beültetett kertek övezik ezeket a luxusépületeket. Soha nem érzett virágillat lengi körül a vendéget, és a nevetô szemű szállodai alkalmazottak megpróbálják kitalálni legtitkosabb kívánságainkat is. Szemet gyönyörködtetô színekkel díszített reggeli- és vacsorabüfé várja a nyaralókat, többek között sosem látott színű és formájú kagylókkal. Apró, de fontos részlet, amely hozzájárul ahhoz, hogy már-már úgy érezzük, ez maga a tökély.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások