Az utolsó paradicsom fővárosa: Male a Maldív szigeteken

Ablak a Világra - Utazási magazin


Az utolsó paradicsom fővárosa: Male a Maldív szigeteken
Kapcsolódó utazások

Az utolsó paradicsom fővárosa 
Maldív szigetek - Male


Hihetetlen természeti szépségek, selymesen hívogató tengervíz, parádés lagúnák, mennyei szigetecskék. Ez a Maldív szigetek, az utazók hőn áhított paradicsoma. Az Indiai óceán vízében, Sri Lankától délnyugatra, az Egyenlítő magasságában található, 26 korallzátonyból álló szigetlánc, ahol a több, mint 800 kilométer hosszan húzódó korallzátonyfüzérhez közel 1200 kisebb-nagyobb sziget tartozik. A Maldív-szigetekre a novembertől áprilisig tartó időszakban érdemes leginkább utazni, bár a főszezonban természetesen nehezebb helyet kapni és az árak is magasabbak, mint a többi időszakban, amikor a momszunokat elkerülve, azért bőven találunk olyan időszakot, amikor az igazi maldívi élményeket ugyanúgy átélhetjük. 

A Maldív szigetek legnagyobb szigete a fővárosnak is otthont adó, két kilométer hosszú és egy kilométer széles, 75 ezer lakosú Male. Itt van a kormányzat székhelye, a kereskedelem, a kézművesség, gazdaság, oktatás és egészségügy központja. A nyugodt turista-szigetekkel ellentétben Male  kedves, nyüzsgő kisváros, szűk utcákkal, szépséges mecsetekkel. Az európai szemnek az egyik legizgalmasabb hely a piac, ahol a mifelénk ritkán, vagy még sosem látott növényekre, gyümölcsökre csodálkozhatunk rá. A fővárosban sétálva kihagyhatatlan látványosság a Szultán Park és a Nagy Péntek mecset, amelynek belsejét korallmészkövekből építették ki. A kulturális értékek iránt fogékonyak számára hasonlóan izgalmas a máléi Nemzeti Múzeum, ahol a szultán tárgyai mellett érdekes régészeti leleteket láthatunk. 

Igaz a szigeten, az iszlám kötődés miatt nincs jelentősebb éjszakai élet, de Male így is érdemes arra, hogy a csodálatos nyaraló szigetek felé, vagy onnan hazafelé indulva legalább egy napra felkeressük. Már csak azért is, mert itt található a Hulule reptér, ahová a nemzetközi járatok érkeznek és amely azért páratlan a világon, mert egyetlen kifutópályájának kezdete és vége is a tengerbe nyúlik. Az ide érkező gépek utasai pedig, már az ablakon kitekintve, az óceán kékjében úszó apró atollokat csodálva nem is alap nélkül érzik úgy, hogy tényleg egy igazi, trópusi mesebirodalomba érkeztek.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások