Top 5 hely a Maldív-szigeteken

Ablak a Világra - Utazási magazin


Top 5 hely a Maldív-szigeteken
Kapcsolódó utazások

A maldív-szigeteki tartózkodása alatt akár romantikus körutazásban szeretne részt venni, akár szeretné felfedezni a hagyományos tengeri életet, biztosan felejthetetlen élményben lesz része. A rengeteg csodás hely közül most összegyűjtöttük az 5 legfontosabb úti célt, ahova érdemes ellátogatni.

Bluetribe Moofushi

A Maldív-szigetek csodálatos zátonyairól és az elképesztő tengeri életéről híres. Ez az a hely, ahol a víz az úr és a tengerben szinte elveszik a szárazföld, így a Blue Moofushi búvárközpont a legjobb élményt nyújtja, ha az ember szörfözni, búvárkodni, vagy kajakozni szeretne. A különleges kirándulásairól is ismert Moofushi-n bálna-cápákat, mantákat és sok más különleges halat fedezhet fel az ide látogató.

Sun Island Resort és Spa

A második legjobb hely az Ari Atoll-ban található Sun Island Resort és Spa.

Az egzotikus trópusi virágok, a gyönyörű növényzet és a lenyűgöző lagúnák azonnal elvarázsolják az ide látogatókat. A Maldív-szigetek legelegánsabb üdülőhelye a Villa Hotels, amely modern kényelmet és sokfajta lehetőségeket kínál, ahol kedvére választhat a különböző strand és vízi bungalók közül. A szigetek szigetének egyedülálló megközelítésével büszkélkedő Bungalows (bungalók) lépcsői a sekély tengerbe vezetnek, ahol a vízi világ szerelmesei saját bungalójuk előtt snorkelingezhetnek. A Sun Island Resort & Spa területén a bungalók teraszán vagy azok előtt található napozóágyak, saját úszómedencék vagy pamlagok luxus életérzést keltve kínálják a világ egyik legjobb szálláslehetőségét.

Alimatha sziget

A lista harmadik helyén az egyik legszebb búvárcélpontjának számító Alimatha-sziget található a Vaavu Atollnál, a Maldív-szigetek keleti oldalán. A sziget maga gazdag zöld növényzettel rendelkezik, amelyet strandok és lenyűgöző helyek vesznek körül. Ez Maldív-sziget turisztikai célpontja, hiszen a búvárkodás mellett számos más lehetőséget kínál, mint például a windsurfözést, kenuzást, vagy vitorlázást. Ha azonban egy kis pihenésre vágyik, akkor pedig hátradőlhet és élvezheti az Ayurvédikus Masszásközpont szakembereinek kényeztető masszázsát.

Banán-zátony

A Maldív-szigetek legrégebbi, egyben legkeresettebb búvárhelye, a nemzetközi hírű Banán zátony, mely nevét jellegzetes Y-alakú formájáról kapta. Terjedelme 300 méter, mélysége 5 és 30 méter közötti.

A Banán-zátony egy olyan védett terület, amely fantasztikus búvárkodási lehetőségeiről és a tengeri élet gazdagságáról híres. A zátony barlangjai többféle egzotikus halat, illetve tengeri élőlényt rejtenek, mint például a mókushalat, lövészhalat, vagy a maldív homoksügért. Akik pedig aktívan szeretnék tölteni az időt, a zátony teteje kiváló célpont a snorkelingre.

Nemzeti Múzeum

A fővárosba érve Malé látképe nagyon látványos, hiszen a modern felhőkarcolók keverednek a történelmi helyszínekkel. Aki a fővárosban jár, mindenképpen térjen be a máléi Nemzeti Múzeumba, ahol a szultán tárgyai mellett érdekes régészeti leleteket láthatunk, melyek tükrözik az ország történelmét.  Ugyancsak itt található a híres Quirkier emlékgyűjtemény, melynek egyik legszebb darabja a közel 6m hosszú, nagyon ritka Longman bálna csontváza.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kraszkó Diána  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások