Mauritius, négy nagy nemzet konyháját kostólhatja meg
Ablak a Világra - Utazási magazin
Mauritius, négy nagy nemzet konyháját kostólhatja meg
Mauritiuson, a francia, az indiai, a kínai és a kreol konyhát ismerheti meg az utazó. S létezik-e nemesebb kihívás a gyomor számára, mint hogy kóstolgatva, ízlelgetve rájöjjön az ételek finomságára és különbözôségére?
A bőségesen használt fűszerek és ezek különbözô keverékei adják meg a mauritiusi konyha titkának nyitját. Legnépszerűbb természetesen a chili, amely ezen a szigeten vadon terem - nem is kell termeszteni. Ám az étekízek sorát az olyan enyhébb fűszerek is gazdagítják, mint például a gyömbér, a kurkuma vagy a mustármag Persze minden más is megtalálható Mauritiuson, lehengerlô mennyiségben.
Az ételek a különlegességüket - s nemcsak az elôkelô szállodák konyhái, hanem az útmenti kifôzdék is - igazából a hihetetlenül bôséges piacoknak köszönhetik. A bennszülött konyha abszolút befutója a Chatini, illetve ismertebb nevén a Chutney. Ez az izgatóan illatozó édes-pikáns készítmény szinte minden ételt még élvezhetôbbé tesz. Aki csak egyszer is kóstolta, szinte bizonyos, hogy hazatérve maga is megpróbálkozik majd az elkészítésével.
A helyi konyha kedvelt étke a muszlim eredetű biryani, az indiai currys csirke, a kínai sült malac, a kreol roston sült marhahús valamint a francia stílusban készített zöldségek. A sör és a rum nagyon finom és olcsó, a bort viszont importálják és így drága
Forrás:
Kapcsolódó cikkek
Golf és merülés Mauritiuson
Mauritius, négy nagy nemzet konyháját kostólhatja meg
Mauritius, az álomutazás
Egzotikus nászutak
All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!
Afrika sötét élményeiről I.
Afrika sötét élményeiről II.
Egzotikus utazások
Mauritius, a smaragd sziget
Víz alatti vízesés – A természet illúziója
Mauritius, TOP 8 ingyen program