Mauritius, négy nagy nemzet konyháját kostólhatja meg

Ablak a Világra - Utazási magazin


Mauritius, négy nagy nemzet konyháját kostólhatja meg
Kapcsolódó utazások

Mauritiuson, a francia, az indiai, a kínai és a kreol konyhát ismerheti meg az utazó. S létezik-e nemesebb kihívás a gyomor számára, mint hogy kóstolgatva, ízlelgetve rájöjjön az ételek finomságára és különbözôségére?

A bőségesen használt fűszerek és ezek különbözô keverékei adják meg a mauritiusi konyha titkának nyitját. Legnépszerűbb természetesen a chili, amely ezen a szigeten vadon terem - nem is kell termeszteni. Ám az étekízek sorát az olyan enyhébb fűszerek is gazdagítják, mint például a gyömbér, a kurkuma vagy a mustármag Persze minden más is megtalálható Mauritiuson, lehengerlô mennyiségben.

Az ételek a különlegességüket - s nemcsak az elôkelô szállodák konyhái, hanem az útmenti kifôzdék is - igazából a hihetetlenül bôséges piacoknak köszönhetik. A bennszülött konyha abszolút befutója a Chatini, illetve ismertebb nevén a Chutney. Ez az izgatóan illatozó édes-pikáns készítmény szinte minden ételt még élvezhetôbbé tesz. Aki csak egyszer is kóstolta, szinte bizonyos, hogy hazatérve maga is megpróbálkozik majd az elkészítésével.

A helyi konyha kedvelt étke a muszlim eredetű biryani, az indiai currys csirke, a kínai sült malac, a kreol roston sült marhahús valamint a francia stílusban készített zöldségek. A sör és a rum nagyon finom és olcsó, a bort viszont importálják és így drága

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások