Olcsó nyaralás, avagy hogyan spóroljunk sokat Thaiföldön

Ablak a Világra - Utazási magazin


Olcsó nyaralás, avagy hogyan spóroljunk sokat Thaiföldön
Kapcsolódó utazások

Thaiföld, mint Ázsia nagy része, híres arról, hogy olcsó. Azonban még mindig van számos módszer, hogy pénzt tudj spórolni. Ezeket az ötleteket gyűjtöttük egy csokorba.

Étkezés – egyél úgy Thaiföldön, mint a helyiek
Thaiföldi nyaralásod ideje alatt kerüld el a gyorsétkező helyeket és az éttermeket. Ezek a gyorsétkező helyek mindenhol a földön nagyon drágák, mint a helyi konyhák.

Ha szeretnél kipróbálni valami újat, akkor térj be a helyi piacra, ahol sokféle ínycsiklandó thai ételt találsz az ár töredékéért.

A palackozott víz szintén nagyon olcsó, általában 14 baht egy másfél literes üveggel. A legtöbb helyen víz automatával is találkozhatsz, ahol 1 baht a víz litere. Bangkokban a Khao San Road-on található bárok olcsó italokat kínálnak a turistáknak.

Közlekedés – olcsó és egyszerű

A tömegközlekedés Thaiföldön nagyon olcsó és egyszerű is. Ahelyett, hogy elköltesz egy csomó pénzt taxira, fogj inkább egy térképet és használt a nyilvános közlekedési eszközöket.

Ha taxival utazol, mindenképp kérdezz rá az árakra! Sok taxis próbál szerencsét, és egy útra, ami valójában csak 200 baht lenne, 1000 baht-t mondanak.

A tömegközlekedés másik olcsó és gyors formája a robogó taxi. Különösen csúcsforgalmi időszakban hatékony. Nem kell a dugóban ülnöd, és nem is kerül sokba. Azonban a robogó taxira is érvényes, hogy indulás előtt tárgyald meg az árat!

Szállásfoglalás és túrák
Ha magadnak foglalod le a szállást, mindig a főúttól egy két utcával beljebb keresgélt. Garantáltan olcsóbb helyeket fogsz találni. Ne a szálláshelyek mérete legyen a meghatározó, mert gyakran a kis vendégházak a legkényelmesebbek.

Mindig beszélgess a helyiekkel és a tulajdonosokkal. Azáltal, hogy barátságos és beszédes vagy, jó kis kedvezményekre tehetsz szert.

Van lehetőség szervezett túrákon részt venni, de amit te magad is megtehetsz, azt inkább tedd is! Ezzel időt és pénzt is spórolsz, nagyobb szabadságot kapsz, hogy azt csinálhasd, amit szeretnél.

A sziget túrák esetében, mindig érdemes olyan csomagokat kifizetni, ami nem csak a túrát foglalja magába, hanem az ebédet és más tevékenységeket is.

Ezen kívül, ha nem főszezonba utazol, akkor olcsóbb árakra számíthatsz, ezért Thaiföldre inkább a május és november közötti időszakban érdemes menni.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások