Santorini nyaralás

A Santorinii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Santorinii nyaralás, a Santorinii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 32 utazás közül választhat.

Santorinii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az Égei-tenger különleges és titokzatos gyöngyszeme. Lélegzetelállító szépsége minden idelátogatót lenyűgöz.

Santorini utazás TOP 10

Az összes Santorini nyaralás »

Az összes Santorini nyaralás »

Santorini ismertetőSantorini üdülőhelyek

Santorini legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Areti Hotel 3*

Areti Hotel 3*

Kamari
Ár:
  311 198
Ft / fő-től (4 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Costa Grand Hotel 5*

Costa Grand Hotel 5*

Kamari
Ár:
  699 990
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Aressana Spa Hotel & Suites 4*

Aressana Spa Hotel & Suites 4*

Fira
Ár:
  431 856
Ft / fő-től (4 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Santorini nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Santorini utazási magazin

A világ 9 legromantikusabb szigete

Romantikus szigetek Kicsi vagy nagy, lakott vagy lakatlan, az alábbi szigetek azonnal foglyul ejtik a szerelmesek képzeletét. Közel a tengeri élettel gazdag vízhez, a szigetek odacsalogatják azokat a  szerelmeseket, akik elmenekülnének kicsit az otthonuktól. Függetlenül attól a szigettől, amelyet választani szeretne, ezeknek a helyeknek a szenzualizmusa kézzel fogható.    1.Szent Lucia szigete A Karib-szigetek összes szigete közül( ami rendkívül számottevő, hisz csak a Bahama 700 szigetet tart számon) St. Lucia a legromantikusabb. A tornyos Piton-hegység, a gyönyörű strandok és a meleg türkizkék Karib-tenger mulatságos kombinációja minden bizonnyal az egyik legimpozánsabb élmény. Az Egyesült Államokból érkező gyakori járatok könnyen megközelíthetővé teszik a szigetet. Menjen ki és nézze meg a szigetet, látogasson el a Castries piacra, hogy megkóstolja a St. Lucian fűszereket, amelyek fákon nőnek, friss tengeri lakomáért cserébe pedig vezessen le a Soufriere-re, [...]
Teljes cikk

Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak?

 A Földközi-tenger környékén Görögországban található a legtöbb luxus tengerpart. Itt megtalálhatjuk a számításunkat, akkor is, ha egy páros kiruccanásra vágyunk, és akkor is, ha egy családi nyaralás a célunk. Görögoszágba június közepétől, szeptemberig érdemes utaznunk, de vajon hova?  Ha a romantikus szigetekre vágyunk, nézzünk körül itt:  Kréta Kréta lenyűgöző hely, hiszen csábító tengerpartjai mellett, ősi civilizácók megmaradt romajival is dicsekedhet. A sziget északi részén található Eloundában sok elegáns hotel van és a kilátás az öbölre és a festői Spinalonga szigetre is lenyűgöző innen. Olvasson tovább amennyiben nem járt még Dél-Krétán és az is érdekli >> Valamennyi krétai nyaralás >> Mykonos A világpolgári és változatos Mykonos egyszerre híres pezsgő éjszakai életéről és fehér szélmalmairól, melyek a város felett őrködnek. Érdemes végig sétálni a város keskeny utcáin, ahol elbűvölő kis butikokra, galériákra és bárokra bukkanhatunk. [...]
Teljes cikk

Görög szigetvilág

AHOL A LEGKÉKEBB A TENGER, Görög-szigetvilág    Néha világoskék, néha hihetetlenül sötétkék, néha zöld és mindig csodálatosan tiszta. Ez az Égei-tenger. Más, mint az Atlanti-, a Csendes- vagy az Indiai-óceán és más, mint az északi tengerek. Mindig gyönyörű: szikrázó napsütésben, viharban, kora reggel és késő este.    A Kikládok szigeteit leginkább a kék-fehér házacskák, szűk sikátorok jellemzik, de minden sziget más és más, mediterrán atmoszférájuk megragadja az odalátogató turistát. A Kikládok szigeteit i.e. 5000 óta lakják: hol föníciaiak, hol dórok éltek itt, majd perzsa uralom alá került, később pedig a római-, a frank-, majd a török uralom évszázadai következtek.   A szigeteket egymással és Píreusszal (Athén kikötőjével) sűrű hajójáratok kötik össze. A komphajók óriásiak, igazi tengerjárók, amelyeknek meg sem kottyan egy-egy kisebb tengeri vihar. Minden hajón éttermek, bárok állnak az utasok rendelkezésére, a mosdók tiszták. Minden szigeten, így itt [...]
Teljes cikk

Santorini, az Égei-tenger drágakőve

Santorini, a görög szigetvilág egyik legfényesebb ékköve. A magas sziklaszirteken nyújtózkodó városok, az épületek lenyűgöző színvilága, a festői panoráma és a sziget által körbeölelt óriási lagúna, valamint a helyi borok és pezsgő éjszakai élet felejthetetlen élményt nyújtanak a szigetre látogatóknak.Santorini, maga a csoda. A kör alakú, 73 négyzetkilométernyi területű vulkanikus szigetcsoport mai nevét a Latin Császárságidején, a Szent Irénről kapta.Az eredetileg egy szigetből álló Santorini mai szigetvilága egy óriási vulkanikus robbanás eredményeként alakult ki. Ennek köszönhetően a sok helyen 300 méter meredek sziklafallal tűzdelt szigetet vulkanikus kőzet borítja, ami nem igazán kedvez a strandok kialakításának. A romantikus látképek, lenyűgöző panorámák, csodás naplementék, templomok, harangtornyok, kápolnák, kovácsoltvas kapuk és a virágesők azonban elvarázsolják a turistákat.A sokan csak egy napos kirándulás keretében látogatják meg a szigetet - a 110 [...]
Teljes cikk
Santorini nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Santorini nyaralás »
 

Santorini nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Santorini nyaralás »

Santorini leírás

Santorini
Santorini az Égei-tenger különleges és titokzatos gyöngyszeme, aKykládok szigetcsoport tagja.

Vulkáni működés során jött létre, ennek köszönhetően természeti adottságai egészen egyedülállóak. Lélegzetelállító szépsége minden idelátogatót lenyűgöz. A félhold alakú sziget belső partvonala meredek sziklás.

Aki a szigetnek ezt a részét választja, csodálatos panorámában lehet része. A külső partvonalon lakók élvezhetik a fekete vulkáni homokos és kavicsos partokat. A nyári időszakban Santorini népszerű üdülőhely, ahová a világ minden részéről érkeznek turisták, hogy megcsodálják a meredek sziklafalba szorosan egymásra épült házakat, ellátogassanak a vulkáni kürtőhöz és gyönyörködjenek a naplementében, amely egyedülállóan szép.

Ajánljuk ezt a szigetet az élénk, nyüzsgő éjszakai élet kedvelőinek. Alkalmas kikapcsolódásra, pihenésre is. Santorini nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Santorini nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Santorini adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások