Chalkidiki nyaralás

A Chalkidikii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Chalkidikii nyaralás, a Chalkidikii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 12 utazás közül választhat.

Chalkidikii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A Chalkidiki-félsziget egy három kisebb félszigetből álló terület Görögország északi részén, Thessalonikitől délre az Égei-tengerben.A három félsziget: Cassandra, Athos és Sinthonia. Az utóbbi tengerpartján fekszik Sarti, Észak-Görögország egyik legkedveltebb nyaralóhelye.

Chalkidiki utazás TOP 10

Az összes Chalkidiki nyaralás »

Az összes Chalkidiki nyaralás »

Chalkidiki ismertetőChalkidiki üdülőhelyek

Chalkidiki legjobb szállodái

4.3pont - 4 értékelés
Ilias Apartmanház

Ilias Apartmanház

Sarti
Ár:
  79 900
Ft / fő / hét-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szállás fekvése,szoba tisztasága,barátságos kedves tulaj

Nem tetszik:
nincs olyan

Egyéb:
nyugodt csendes környezet,de mégis közel a part ill.egy esti kis séta a központba...egyszóval imádjuk sartit :)
!pont - nincs értékelés
Berlin Apartmanház

Berlin Apartmanház

Sarti
Ár:
  149 900
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Sartios Apartmanház

Sartios Apartmanház

Sarti
Ár:
  129 900
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Chalkidiki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Chalkidiki beszámolók

Toroni

Toroni

Toroni, Görögország, Sinthonia, Chalkidiki
Ha igazi kikapcsolódásra vágysz akkor tudom ajánlani a Toroni nevű városkát úticélnak.Egy egész éves gyűrődés után, ha az ember tényleg pihenni akar és szeretné leereszteni a felgyülemlett gőzt magából ez egy ideális hely lehet erre a célra. A bulizni vágyók viszont felejtsék el, mivel itt nemtalálnak megfelelő helyet erre a célra. Valamikor volt egy éjjel - nappal nyitvatartó bár, ezt azonban mára szó szerint belepte a por, a bárpult melletti székek a mai napig érintetlenül álnak a [...]

A teljes bejegyzés

Utazás Kas felé

Utazás Kas felé

Panagiotis apartman, Asprovalta, Pefki, Görögország, Görög szárazföld, Chalkidiki
Reggel elindultunk Fethiyeből tovább a tengerparton Kas felé. Kb. 100 km az út, de nagyon sok néznivaló van út közben.Először Saklikent nevű szurdokba indultunk. Elvileg ez egy fehér márványba vájt szűk völgy lett volna. Meglehetősen visszafogott a kitáblázás, így nem az eredetileg keresett helyet találtuk meg, hanem egy másik hasonló patakvölgyet vízeséssel.Igencsak mókás helyet találtunk, igaz utólag képeken láttuk, hogy Saklikent sokkal szebb lett volna. A patakvölgy aljára egy [...]

A teljes bejegyzés

Chalkidiki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Chalkidiki utazási magazin

Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak?

 A Földközi-tenger környékén Görögországban található a legtöbb luxus tengerpart. Itt megtalálhatjuk a számításunkat, akkor is, ha egy páros kiruccanásra vágyunk, és akkor is, ha egy családi nyaralás a célunk. Görögoszágba június közepétől, szeptemberig érdemes utaznunk, de vajon hova?  Ha a romantikus szigetekre vágyunk, nézzünk körül itt:  Kréta Kréta lenyűgöző hely, hiszen csábító tengerpartjai mellett, ősi civilizácók megmaradt romajival is dicsekedhet. A sziget északi részén található Eloundában sok elegáns hotel van és a kilátás az öbölre és a festői Spinalonga szigetre is lenyűgöző innen. Olvasson tovább amennyiben nem járt még Dél-Krétán és az is érdekli >> Valamennyi krétai nyaralás >> Mykonos A világpolgári és változatos Mykonos egyszerre híres pezsgő éjszakai életéről és fehér szélmalmairól, melyek a város felett őrködnek. Érdemes végig sétálni a város keskeny utcáin, ahol elbűvölő kis butikokra, galériákra és bárokra bukkanhatunk. [...]
Teljes cikk

Chalkidiki-félsziget tengerparti varázsai

A Chalkidiki, Görögország egyik méltán népszerű, számtalan turista által látogatott idegenforgalmi paradicsoma. Az Égei-tengerbe nyúlva, a három félszigeten elterülő Chalkidikin minden megtalálható, ami egy kellemesen eltöltött nyaraláshoz szükséges: tenger, homokos és sziklás partok, melyeket örökzöld fenyőerdők szegélyeznek, emlékekben gazdag ókori romvárosok és Petralóna, a lélegzetelállítóan szépséges cseppkőbarlang.KasszandraA Szalonikihez legközelebb eső félszigetet Kasszandrosz makedón királyról – Nagy Sándor törvényes fiáról – nevezték el. A vidék látványa szembetűnően különbözik egy átlagos görög tájtól: a szemlélődő egyszerre gyönyörködhet az ezüstös olajfaligetek, az aranyos gabonamezők és a végeláthatatlan szőlőültetvények sokszínűségén.Kasszandrát egy csatorna választja el Chalkidikitől. Nyugati partszakaszát hosszú, fövenyes strandjai és kis, romantikus halászfalvai – Siviri, Possidi, Néa Skioni – teszik vonzóvá, a keleti oldalon pedig [...]
Teljes cikk

Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya

Jasou, Hellas! Ti kanis?Ragadja meg az alkalmat és fedezze fel az elvarázsolt öblöket, a hosszú homokos strandokat, a mandulafenyveseket és a türkizszín tengert!Az ellentétek paradicsoma, Chalkidiki-félsziget a gyönyör természeti adottságok mellett változatos kikapcsolódási programokkal várja az idelátogató turistákat. A világ egyes források szerint legrégebb óta lakott barlangja, Petralona is a környék látnivalói közé tartozik. Az Athosz-hegy mintegy húsz ortodox kolostor otthona, amelyek autonóm teokratikus köztársaságot alkotnak Görögországon belül.Mit érdemes megnézni?Semmiképpen sem felejtse el a Kalambaka-síkságból kiemelkedő, hatalmas sziklákon megbúvó világhíres kolostoregyüttest, a Meteorákat meglátogatni! Egy kirándulást mindenképpen megér Észak-Görögország gyöngyszeme, Szaloniki városa, amely bámulatos múltjával és lüktető jelenével mindenkit elkápráztat.Tudta, hogy…- az Athosz szent hegyét nők nem látogathatják, s férfiak is csak különleges [...]
Teljes cikk
Chalkidiki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Chalkidiki nyaralás »
 

Chalkidiki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Chalkidiki nyaralás »

Chalkidiki leírás


Chalkidiki - görög paradicsom, ahol az ember maximálisan kiélvezheti az életet és álmodozhat egyaránt. Elég csak kinyújtózni, forró homokkal borítani az ujjainkat, és a lábakat enyhén mosatni az Égei-tenger türkizkék hullámaival.

A Chalkidiki-félsziget három részből áll, nyugatról kelet felé haladva: KASSANDRA, SITHONIA és ATHOS.

A félsziget jellegzetes formája miatt a strandok hosszúsága meghaladja az 500 km-t. Salonikiből indulva vagy a part mentén futó főútvonalról közelíthetjük meg, vagy a Chalkidikin keresztül haladó országúton, melynek végállomása az Athos hegy.

A félszigetet csatorna választja el Chalkidikitől, így Kassandra lényegében egy sziget. Halászfalvai, hosszú, fövényes strandjai teszik vonzóvá. Míg Kassandra nyugati oldalán megtalálják nyugalmukat az olyan romantikus halászfalvakban, mint például Siviri, Possidi, Nea, Skioni, Mola Kaliva vagy Loutra, addig Kalithea, Chanioti, Kriopigi, a Pefkochori, vagy Polichrono a végtelen hosszú tengerpartjairól ismert, és nem utolsó sorban gazdag éjszakai életéről. Ízletes ételekkel, borokkal, az emberek vendégszeretetével és nyitottságával bűvöli el az idelátogatókat. A nyelvtudás hiánya nem akadály, fontos a nyitottság és a görög vendégszeretetet élvezete.

A Kassandra- és Sithónia félsziget táját a hegyes Athos-hoz képest a szelíd dombok, hosszan elnyúló finom fövenyes strandok jellemzik. Az Athos-hegy külön államot alkot a görög államban, sajátos autonóm szerzetesi köztársaság, férfi lakossággal. A kolostor-félszigetre nő nem teheti be a lábát (bár a rossz nyelvek szerint előfordult). Férfiak is csak különleges engedéllyel léphetnek be, és tartózkodásuk ideje alatt be kell tartaniuk a szerzetesekre vonatkozó szigorú szabályokat.

Mozgalmas és romantikus tengerpartok, kristálytiszta víz, zöld erdők és köztük húzódó festői völgyek. Bőséges olívafa ültetvények, aranysárga szántóföldek, bizánci templomok.
A képet a falvak százéves történelmükkel és a késő éjjeli órákig pezsgő városok egészítik ki. Chalkidiki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Chalkidiki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Chalkidiki adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások