Chile

A Chilei Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Chilei , a Chilei legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Chilei foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Chile bővelkedik látnivalókban: csodás az ország Csendes-óceán felőli partszakasza, az Andok vonulatai, ősi kultúrák emlékei.

Chile

Chile utazás TOP 10

Chile úti célok

Az összes Chile »

Chile

Az összes Chile »

Chile ismertető

Időzóna: GMT-4

Főváros: Santiago

Terület: 756.950 km2

Népesség: 15.153.797 fő

Népsűrűség: 19,8 fő/km2

Népcsoportok: mesztic (60%), fehér (28%), indián (7%)

Államforma: köztársaság

Közigazgatási beosztás: 12 körzet és a fővárosi körzet

Fekvés: Dél-Amerika déli partvidékén fekszik, délről az Atlanti-, nyugatról a Csendes-óceán határolja.

Országhívószám: 56

Autójelzés: RCH

Elektromosság: 220 V, 50 Hz

Hivatalos nyelv: spanyol

Vallások: katolikus (89%), protestáns (11%)

Hivatalos pénz: 1 chilei peso = 100 centavo

Legfontosabb iparágak: vaskohászat, acélgyártás, rézkohászat, gépkocsi-összeszerelés, vasúti járműgyártás, híradástechnikai ipar, cementipar, vegyipar, fa- és papíripar, textilipar, bőr- és cipőipar, cukoripar, húsipar

Vasúthálózat hossza: 6.782 km

Úthálózat hossza: 79.800 km

Chile foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Chile üdülőhelyek

Chile utazási magazin

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Hepatitis és hastífusz oltás ajánlott ArgentínábaArgentína sokak szerint kevésbé veszélyes dél-amerikai terület egészségügyi szempontból, mint az északabbra fekvő területek. Ennek oka egyrészt, hogy az ország területének nagy része már nem a trópusi övezetbe tartozik, másrészt a nagyvárosokban az európaihoz hasonló higiéniai körülményeket találunk. Ugyanakkor a fővároson és a megyei központokon kívül a helyi lakosság életszínvonala messze elmarad az európai átlagtól. A vidéki ranch-okon még mindig fúrott kutak biztosítják az ivóvizet és még mindig nincs központi csatornázás. A falvak lakosságának többsége pedig nem rendelkezik fürdőszobával és csatornázott lakhellyel. A magyarok közül többen azért választják úti célul Argentínát, mivel Buenos Aires köztudottan hangulatában nagyon hasonlít Budapestre. Például ezért forgatták nálunk Argentína legismertebb asszonyáról, Eva Peronról az Evita című filmet. Ha valaki ellátogat ebbe a távoli országba, minden bizonnyal megnézi a fővárost is, [...]
Teljes cikk

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Egészségügyi jó tanácsok a Dél-Amerikába látogatóknakMaya és inka romok, spanyol és portugál ajkú, nevetős emberek, karneváli, színes hangulat, óriási metropoliszok. Egzotikus őserdők, magashegyi pampák, gyönyörű színes szőttesekbe öltözött őslakosok, földrész nagyságú határtalan országok. Ez Dél-Amerika, Brazília, Argentína, Venezuela és Peru földrésze, ahol az európai utazó egy merőben más világban találja magát. Ezek az országok nemcsak határtalan lehetőségekkel, különleges természeti és kulturális adottságokkal rendelkeznek, hanem olyan, az európaitól teljesen eltérő környezettel, amely melegágya a különböző fertőzéseknek. Cikkünkben csak néhány kiemelten fontos védekezési lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.Brazíliában a dzsungel a malária melegágya Kevesen tudják, hogy Brazília majdnem másfélszer akkora, mint Európa és két nagyvárosa Fortaleza és Rió de Janeiro messzebb van egymástól, mint Budapest és Kairó. A távolságok miatt az ország éghajlata és környezeti adottságai is [...]
Teljes cikk
Chile foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Chile »
 

Chile foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Chile »

Chile leírás

A Dél-Amerikai kontinens nyugati partvidékén húzódó keskeny és hosszú ország egy állat gerincére emlékeztet. Szélessége sehol nem haladja meg a 400 km-t, de átlagosan 200 km alatt van. Az ország elhelyezkedéséből adódóan háromféle éghajlat is megtalálható a területén: északon sivatagi, középen mediterrán, délen hűvös óceáni. Északon található a barátságtalan Atacama-sivatag, amely sivár homok és kavics. A déli országrész ennek pont az ellentéte, az ország legváltozékonyabb éghajlatú része: hatalmas kiterjedésű hegyvonulatok, erdők, tűzhányók, lakatlan szigetek világa, ahol állandóan jelen van a három elem, a tűz, a víz, és a jég. Az ország legbarátságosabb része a középső terület, a főváros, Santiago környéke – partvidéki síkságok és az Andok két lánca között fekvő nagy völgy.

Az ország öt, egymástól jól megkülönböztethető tájegységre oszlik: a Notre Grande, a Notre Chico, a Központi-völgy, a Tóvidék és a Távol-Dél területére.

Jóllehet a Notre Grande sivár terület, a föld értékes ásványkincseket rejt magában, amiért érdemes harcolni. Ezt tett Chile is, amikor a csendes-óceáni háborúban (1879-1883) Bolíviától elhódította a területet. Ezen vidéken van gazdag lelőhelye a salétromnak.

Notre Chico bozótos vidék, Copiapótól Illapelig terjed 470 km hosszúságban, odáig ahol a sivatagi homokot lassan kezdi felváltani az ország középső részére jellemző gazdag termőföld.

A központi völgy az ország középpontja, itt él Chile lakosságának mintegy 60 %-a. A környéken rengeteg a gyümölcs, kövér legelők, gabonaföldek, szőlőtermő vidékek. A chilei bor mind nagyobb népszerűségnek örvend. A legnagyobb iparvárosok is ezen a részen helyezkednek el.

Puerto Mont irányában található lenyűgözően szép tájegység a tavak vidéke, hegyekkel, vizekkel, vízesésekkel és kialudt tűzhányókkal. A két legszebb tó a Llanquihue és a Todos Los Santos-tó. Hófödte csúcsaival fölöttük magasodik az Osorno tűzhányó.

A Távol-dél hatalmas hegyekkel, erdőkkel borított vadonok nagy része lakatlan. A tájkép lenyűgöző, különösen akkor, ha a fjordok és sziklás szigetek között közlekedő hajóról tekinti meg a látogató. A körzetben található legnagyobb sziget Chiloe, amelynek mérete nagyjából megegyezik Korzika méreteivel. Chiléhez tartozó legérdekesebb szigetek: Juan Fernández szigetek, és kőszobraival a Húsvét-sziget.

Chile foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Santiago de Chile Nagykövetség
Cím: Los Leones 2279
Providencia Santiago de Chile
Előhívó: (56)(2)
Telefon: 274-22-10, 204-79-77, 204-93-68
Ügyelet: 204-93-68
Fax: 234-12-27

Turisztika vagy üzleti tárgyalás céljából magyar állampolgár vízummentesen maximálisan 90 napra utazhat be Chilébe.

Az útlevélnek a beutazástól számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Védőoltás nem szükséges.

Autóval történő beutazáskor nemzetközi jogosítványra, illetve a Magyar Autóklub igazoló kártyájára van szükség.

Nem vihetők be Chilébe élő növények illetve állatok, valamint származékaik (hús, felvágottfélék, stb.).

Tanulmányok folytatása, illetve munkavégzés céljából történő beutazáskor a munkaszerződés megléte esetén a vízumot Chile budapesti nagykövetségének konzulátusán lehet igényelni
Cím: 1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. III.ép. 35.,
Tel.: 326-3054,
Fax: 326-3056).

A tanulmányi-, munkavállalói- illetve ideiglenes tartózkodási vízum ára 180 USD, amely dollárban fizetendő. A vízum ügyintézés ideje két nap.

Minden beutazó számára kötelező egy statisztikai adatlap kitöltése, melynek első példányát belépéskor, másodpéldányát kiutazáskor kell leadni.

A chilei mezőgazdaságot szigorú szabályok szerint védik. Minden beutazónak a határon írásos nyilatkozatot kell tennie az általa bevinni kívánt mezőgazdasági - élelmiszeripari - termékekről.

Chile foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Chile adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|