Thaiföld pikáns ízei

Ablak a Világra - Utazási magazin


Thaiföld pikáns ízei
Kapcsolódó utazások

Míg a thai étkek a fűszeres ételek hírében állnak, valójában próbálnak egyensúlyt teremteni a különböző ízek között, mint a fűszeres, édes, sós, savanyú és keserű. Ez túlmutat az egyszerű fűszerezésen, ezért olyan különlegesek a thai ételek, melyeknek jellegzetes aspektusai a friss fűszernövények használata.

Vannak olyan éttermek Thaiföldön, melyek leginkább a különleges ételekre szakosodtak, míg mások hatalmas menüt kínálnak a fogyasztóknak és különböző nyugati, valamint thai ételeket.

Thai curry és leves
Thaiföldön a legtöbb thai curry kókusztej alapú, és egy picit fűszeresebbek, mint máshol. A Gaeng Kiaw Wan egy közepesen fűszeres curry, míg a Gaeng Pet a csípős változat.

Thai tészták
A legtöbb thai tészta rizsből készül, bár vannak tojásos tészták és az üveg tészták is gyakoriak.

Thai desszertek
Thaiföldön az emberek imádják a desszerteket. Ez magába foglalja a hagyományos thai desszerteket, de a nyugati ételeket, süteményeket és fagylaltokat is. A hagyományos thai desszertek meglehetősen édesek, és túlnyomórészt a következő hozzávalók kombinációjából készülnek: rizs, kókusztej és cukor. A kevésbé gyakori desszert összetevők közé tartozik Thaiföldön az édes kukorica és a vese bab is. Természetesen van néhány tojás alapú thai desszert is, de ezek nem minden menüben szerepelnek.

Thai saláták

A thai saláták a legspeciálisabb thai ételek, és gyakran is esznek. A thai saláta általában nyers zöldségekből készül, mint chili, lime, de vannak saláták, melyek húst is tartalmaznak, ilyen a Yam Neua (thai marhahúsos saláta). A másik kedvelt saláta a Som Tom, ami aprított papayát és grillezett csirkét tartalmaz.

Thai gyümölcsök
A thai gyümölcsök közé tartozik a banán, ananász, görögdinnye, papaya, valamint az egzotikus sárkánygyümölcs, chompu, durian és a jackfruit. A sárkánygyümölcs nagy, rózsaszín „tüskés” bőrű gyümölcs, aminek fehér vagy rózsaszín a húsa, és zamatos, mint egy lédús kivi. A chompu egy körte alakú gyümölcs, az íze minimálisan hasonlít az almáéhoz. A durian egy csípős szagú, míg a jackfruit egy lágyabb gyümölcs.

Thai sör és más italok
A csapvíz fogyasztása nem ajánlott Thaiföldön, viszont a palackozott vizek bárhol elérhetőek, és olcsók is. A thai sörök magas alkoholtartalmúak és szintén olcsók. A leghíresebb a Singha és a Chang. A gyümölcs turmixok és a gyümölcslevek egyaránt nagyon népszerűek Thaiföldön. A turmixokat friss gyümölcsből készítik, és jéggel meg cukorsziruppal keverik. A másik különleges lehetőség a kókusztej, ami biztonsággal fogyasztható. A thai teát sűrített tejjel kínálják.

Vásárlás Thaiföldön - tippek utazóknak >>


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások