Éjszakai élet Horvátországban

Ablak a Világra - Utazási magazin


Éjszakai élet Horvátországban
Kapcsolódó utazások

A horvátországi éjszakai élet pezsgő?
Igen!


A sör olcsó, a pultosok ismerik a legújabb koktélrecepteket, a lemezlovasok a legfrissebb zenéket játsszák, és változatos kínálatukban szerepel például a szláv zene, a soul, az elektronikus zenék és a jazz. Ha nem akarjuk az estét a szállásunkon tölteni, sokféle helyre mehetünk: ír kocsmákba, rave-ekre, koktél bárokba, rock klubokba és diszkóba. Télen, amikor mindenki dolgozik, a nagyvárosokban találjuk meg a legjobb buli helyeket. Ilyenkor látogassunk el Zágrábba, Splitre, Rijekába vagy Zadarba.

Amikor felmelegszik az idő, akkor a városiak a szigetekre „vonulnak”. A helyi klubok és diszkók felélénkülnek, míg a nagyvárosi buli központok lecsendesülnek. A legpezsgőbb nyári éjszakai életet Hvarban, Pagban, Tsinon és Pulán találjuk meg, hiszen itt tartják a nagysikerű zenei fesztiválokat is, ahol világhírű DJ-k és előadók is megfordulnak.

Milyen is a horvát éjszakai élet?

A szabályok miatt, a sötétedés utáni élet egy kicsit visszafogottabb. Van egy pár fényűzőbb hely VIP termekkel, kötelekkel, kidobó emberekkel, de a legtöbb hely a megszokott hangulatot kínálja megfizethető áron, 50-től 100 kunás terjedelemben. A nagyobb városokban a legmodernebb zenék, a művészet és a divat egy helyen találkozik a több „funkciós” kávézó-bár-klubokban, amik délutántól éjfélig vannak nyitva. Különben, ahogyan máshol is, a diszkókban éjfélkor indul be az élet.

Útmutató a legjobb horvátországi éjszakai élethez, régiónként

Itt megtudhatod, hogy hol találod a legjobb helyi pubokat, kis kocsmákat és a feltűnő diszkókat. A legpezsgőbb éjszakai élet szeptembertől júniusig tart, nyáron kicsit lecsendesedik.

Isztria
Habár a legtöbb isztriai városban vannak bárok és klubok, a legjobb éjszakai élet Pulán zajlik, viszont ehhez egy kicsit kijjebb kell menni a városból.

Kvarner

Kvarnerben olyan jó esték szoktak lenni, hogy a zágrábi lakosokat is odavonzza. Valószínűleg ezért pezseg itt annyira az éjszakai élet. A két legjobb hely a régióban Rijeka, ahol egy kellemes kocsmai estét tölthetünk el és Novalja, Pagon, ahol vad elektronikus beach partyk várnak rád a nyáron.

Zadar
Zadaron annyira kalandos és dinamikus az éjszakai élet, hogy érdemes csak azért oda ellátogatni, hogy egy estét eltöltsünk ott. Ráadásul a legjobb diszkók a történelmi városközpontban vannak, ami egy érdekes hangulatot kölcsönöz a szórakozásnak.

Split

A szép napbarnított és szálkás testeket este megcsodálhatjuk a spliti szórakozóhelyeken. Az óvárosban az egyetemistáknak való szórakozóhelyeket is megtalálhatjuk.

Hvar

Hvar legsikkesebb helyein még a Hilton nővérek is megfordulnak. Vannak itt kevésbé elegáns helyek is, de érdemes kiöltözni, ha Hvarban akarunk mulatni.

Dubrovnik
Dubrovnikban vannak diszkók és közvetlenebb klubok is, de sok előkelőbb helyet is találhatunk a kínálatban.

 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások