Dubrovniki strandok - a világ legszebbjei között

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dubrovniki strandok - a világ legszebbjei között
Kapcsolódó utazások

A világ legszebb strandjai között a panorámás strand

Dubrovnik, aki nemcsak a turisták, de sok világsztár szívét is meghódította, idén (2006) egy újabb elismeréssel lett gazdagabb. A Skyscanner nevű webhely értékelése alapján a dubrovniki Banje strand
egyike a világ tíz legszebb városi strandjának. A lista öt első helyezettje az Egyesült Államokban, Izraelben, Kanadában és Ausztráliában található, a dubrovniki Banje pedig Európa öt legszebb strandja közt szerepel.

Bár a döntés azok számára, akik már valaha is jártak ezen a szép kavicsos strandon, nem szorul különösebb magyarázatra, azért azt is érdemes megemlíteni, hogy a Skyscanner azzal indokolta választását, hogy a strandról gyönyörű kilátás nyílik a dubrovniki Óvárosra, amely a parttól mindössze száz méterre található. A strand azonban nemcsak a szépsége miatt nyerte el az elismerést, de a tenger tisztasága és a területén elérhető számos szolgáltatás is hozzájárult az eredményhez.

Dubrovnik óvárosa a földközi-tengeri régió egyik legvonzóbb és legismertebb idegenforgalmi célpontja, amelynek köszönhetően Dubrovnik számos híres közvéleménykutatáson nyerte el a világ egyik legszebb városának címét. Az UNESCO világörökség-listáján is szereplő várost minden évben számos turista keresi fel, köztük a világ leggazdagabb embereivel.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások