Horvátország homokos strandjai

Ablak a Világra - Utazási magazin


Horvátország homokos strandjai
Kapcsolódó utazások

Horvátországra egyaránt jellemzőek a homokos és köves partszakaszok is. Amennyiben te jobban kedveled az aranyszínű homok pergését a lábujjaid között mindenképpen érdemes ellátogatnod a következő néhány strandra.

Az Umagonban található Stella Maris hotel strandja tökéletes hely a kényelmes napfürdőzésre. A homokos part mindössze 3 km-re található a városközponttól. Ha megéheznél, sok olyan hely van a környéken, ahol a pihenés közben ebédelhetsz egy jót, vagy a nyári meleget egy nagy adag fagyival enyhítheted. Ha az aktív nyaralás híve vagy, akkor is érdemes ide ellátogatnod, mert sok lehetőséget kínál arra, hogy vízi sportokat vagy más sportágat aktívan gyakorolj.

Malinska egy igazán különleges környezet. A lenyűgöző növényzete mellett, homokos tengerpartja is igazán említésre méltó. Úszásra számos lehetőség adódik a rejtett öblökben, vagy a szállodák saját úszómedencéjében. Malinska Krk szigetén található, így könnyen elérhető az autópályán keresztül. Ugyan nincs hatalmas homokos strandja, viszont a víz lassan mélyül, így kisgyermekes, családi nyaraláshoz is ideális.

Az Adriai-tenger partján található Crikvenica nevét egy 15. században épült kolostorról kapta. Ma jelentős turisztikai központ. Annak ellenére, hogy a város valójában nem túl nagy az egyik leglátogatottabb Horvátországban. Nem túl távoli úti cél autópályán is könnyedén elérhető. Crikvencia sokféle szálláslehetőséget kínál, így a látogatók könnyedén kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A homokos strandja ideális a gyermekes családoknak, mert nincs túlságosan meleg. Ezért ha kisgyermekkel utazunk, sem okoz kellemetlenséget a klíma. E mellett a közelben számtalan szórakozási lehetőség található kicsinek és nagyoknak egyaránt.

Az egyik legjobb homokos strand Horvátországban Nin. A kellemes strandolás mellet lenyűgöző kilátás várja a turistákat a hegyekre. E mellett közel van hozzá egy középkori város is. Ezért a történelem szerelmeseink is remek választás. A hosszú homokos strandok mögött elterülő füves dűnék, igazi különlegességnek számítanak Horvátországban. A legnagyobb szenzáció itt a Kraljicina Plaza, ami egy körülbelül 3 km hosszan elterülő aranyszínű homokkal borított partszakasz. Sportolásra is van lehetőség, ami az aktív pihenés szerelmeseinek kedvez.

Čikat Mali Losinj gyönyörű környezetében található. A part mentén gyönyörű, hosszú homokos tengerpart terül el, ami szinte csábítja a turistákat egy könnyed napfürdőzésre. Az itt található szállodát és kempinget a közelmúltban felújították, ami számos szórakozási lehetőséget biztosít. A strand felett sok szálláslehetőséget találunk, ami rejtve van a fenyők mögött, így a pihenést sem zavarhatja meg semmi. Ideális választás azok számára, akik szeretik a sportokat, valamint szeretnének tökéletes természeti körülmények között nyaralni.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások