Nemzeti Parkok Horvátországban

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nemzeti Parkok Horvátországban
Kapcsolódó utazások

A horvát nemzeti parkok érintetlen tájai, kristálytiszta vizei,állatvilága mindekit elkápráztat. Horvátországban ma 8 nemzeti park található, a Brijuni, a Kornati, a Krka, a Mljet, a Paklenica, a Plitvicei-tavak, a Rišnjak és az Észak-Velebit Nemzeti Park, amelyek területe összesen Horvátország 8%-át foglalja el.

Ismerje meg Horvátország nemzeti parkjait!  A Brijuni Nemzeti Park, amely 14 szigetből áll, sokak szerint igazi földi mennyország. A Kornati Nemzeti Parkot 140 sziget alkotja, amelyek bizarr alakjukról, reliefes szerkezetükről és a sok-sok sziklaszirtről nevezetesek. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park 16 tóból áll, amelyeket vízesések kötnek össze. A park legmagasabb vízesése 78 méter magas. Íme egy kis ízelítő a földi menyországból:

Brijuni ( Brioni)-szigetek
Az Isztriai-félsziget nyugati partján Pula közelében található a Brijuni-szigetcsoport, amely 14 szigetből áll. A II.világháború után Tito foglalta el a szigeteket, és csak azok léphettek be,akiket ő maga hívott meg.. A szigeteken ma sportközpontok, szállodák, fürdők, vadasparkok, arborétumok színesítik ezt a csodálatos kis világot.

Krka
A nemzeti parkot csodás vízesések tarkítják, és ami igen ritkaságnak számít ,ezen vízi csodák némelyikében meg is mártózhatunk. A hely természeti környezete is kiemelkedő, felejhetetlen élményt nyújt a látvány.

 

Mljet
Mljet szigete Horvátország legdélibb csücskében fekszik. A dombos felszínen két mészkőbemélyedés található sós vízű tóval, amelyeket csatorna köt össze

Plitvicei- tavak
Horvátország szívében fekszik a legrégebbi és legismertebb nemzeti park, a Plitvicei-tavak Nemzeti Park. A parkot 16 tó alkotja, amelyeket a mésztufa leülepedésével keletkezett vízesések kötnek össze. A tavakat a látógatók fából kirakott ösvényeken járhatják körül.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások