Kvarner-öböl nyaralás

A Kvarner-öböli nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Kvarner-öböli nyaralás, a Kvarner-öböli nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 41 utazás közül választhat.

Kvarner-öböli nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Kvarner-öböl utazás TOP 10

Kvarner-öböl úti célok

Az összes Kvarner-öböl nyaralás »

Az összes Kvarner-öböl nyaralás »

Kvarner-öböl ismertető

Nyaralás a horvátországi Kvarner-öbölben
A horvátországi nyaralás melletti érveket érintő útikönyvek mindenekelőtt a szemet gyönyörködtető természeti környezetet, a tengerpartot, a páratlanul tiszta és átlátszó tengervizet, valamint a kulturális látnivalók választékának sokszínűségét hangsúlyozzák akkor, amikor az Adriai-tenger meghatározó részének számító – az Isztriai-félsziget és több kisebb-nagyobb sziget között elhelyezkedő – Kvarner-öböl csodálatos világában történő nyaralást ajánlják.

A fent felsorolt értékei mellett – jóllehet a tradicionális dalmáciai városok történelmi értékeiből eredő vonzásával nem versenyezhet – a statisztikák szerint legalább annyi turista és nyaraló ellátogat a Kvarner-öbölbe, mint a dalmáciai városok nyújtotta élménygazdag világba. A Horvátország egyik legszebb homokos partjával rendelkező, hegyekkel körülvett és védett Kvarner-öböl kitűnő nyaralási célpont az idelátogatók számára akkor, ha kissé „a világtól elválasztva“ ám infrastruktúrálisan mégis kiépült nyaralóhelyen szeretnék magukat jól érezni.

Nem árt azt sem tudnunk, hogy a – személygépkocsival Magyarországról is könnyen megközelíthető – csodálatos Kvarner-öbölben található több, a turisták körében rendkívül közkedvelt és népszerű horvát sziget. Ezek közül mindenekelőtt a Krk-sziget, a Rab-sziget, vagy éppen a Losinj-szigetek azok, amelyek természeti adottságaikkal, mesebeli városkáikkal, elegáns valamit megfizethető szállodáikkal, apartmanjaikkal és igény szerint felkereshető kavicsos-homkos tengerpartjaikkal minden szezonban képesek elvarázsolni a horvátországi nyaralás szerelmeseit. 

Szárazföldi partot, vagy szigetet válasszunk?

A Kvarner-öböl sokrétű világa...

A Kvarner-öböl csodálatos világán belüli célpont megválasztásánál, minden horvátországi nyaralást szervező számára felmerül a kérdés, hogy vajon az öböl szárazföldi partszakaszát, vagy egy „érintetlen“ szigetet válasszunk nyaralásunk színhelyéül. A Kvarner-öböl szigetein töltött nyaralás mindig érdekesebb és izgalmasabb, ráadásul az esetek többségében a strandok is varázslatosabb természeti szépséget tárnak a látogatók elé.

A Kvarner-öböl szárazföldi peremén lévő parti települések a tengerparti strandolás feledhetetlen élményén túl a kisebb-nagyobb kirándulásokat és szabadidős programokat  is rugalmasabban teszik lehetővé. A Kvarner-öböl páratlan szépségű mesebeli szigetei közül európai viszonylatban mindenekelőtt a Krk- és a Rab-szigetek a leglátogatottabbak. 

A Kvarner-öböl strandjairól általában

A Kvarner-öböl strandjainak minősége minden horvátországi nyaralást tervező számára fontos szempont. A horvátországi nyaralás legimpozásnsabb helyeit sorra vevő útikönyvek az elsők között említik a Kvarner-öböl térségénekfürdőzőhelyeit, mindenekelőtt a Krk-szigetek, a Pag-szigetek, illetve a Rab-szigetek strandjait.

A fent említett varázslatos szigetek strandjairól általánosságban elmondható, hogy többnyire kavicsosak, sziklásak, ám a páratlanul kristálytiszt tengervíz kárpótolja a homokos part szerelmeseit. Általánosságban elmondható az is, hogy a Kvarner-öböl strandjain a horvátországi nyaralóknak nem kis embertömegre kell számítaniuk a strandokon, hiszen turisták ezrei fordulnak meg itt a világ minden tájáról. 

A Kvarner-öböl szigetvilága és strandjaik sokrétű kínálata

Horvátország legszebb strandjai minden korosztály számára...

Krk sziget azok közé a horvát szigetek közé tartozik, amely a Magyarországhoz való közelsége miatt már önmagában is az egyik legkedveltebb üdülőhely. Mint a Kvarner-öböl megannyi varázslatos helyéről elmondható, a Krk sziget partszakaszai is rendkívül tiszták és strandjai – mint elsősorban Malinska, Baska, Silo és Vrbnik –  közül jóllehet a legtöbb általában kavicsos partokkal rendelkezik, ám Krk varázslatos világában megtalálhatjuk a homokos partszakaszokat is.

A horvátországi nyaralás szerelmesei közül sokan a Rab-szigetet tartják a Kvarner-öböl legszebb szigetének. Azok a nyarlók akik kisgyermekkel érkeznek a Kvarner-öböl páratlan szépségű vilgába és lassan mélyülő homokos tengerpartot keresnek, azoknak mindenképpen ajánlott a Rab-sziget terészti csodáinak meglátogatása. Amennyiben kiépült szórakozóhellyel rendelkező strandot kersünk a Kvarner-öböl páratlan szépségű világában, akkor minden esetben fel kell keresnünk a Rab városától csupán tíz kilométerre fekvő Pudarica strandot, amelynek klubjai éjjel-nappal várják a bulizni vágyókat.

Sok turista úgy véli, hogy a Pag-sziget természeti adottságait tekintve a horvát tengerpart és a Kvarner-öböl egyik legérdekesebb szigete. Geológiai adottságainak köszönhetően sziget egyik oldala szinte teljesen kopár, míg a nyílt tenger felé eső oldala páratlan panorámában részesíti a horvátországi nyaralásban gondolkodókat. Pag-szigetének tengerpartján rendkívül csodálatos strandok vannak és itt már részünk lehet a kifejezetten szórakoztatóiparra épülő tengerparti strandok, a romantikus partszakaszok és a gyermekeknek rendkívül ideális homokos strandokban egyaránt. Pag-szigetének rejtett világa ugyanakkor számtalan kis öblöt is rejteget a csaknem háromszáz kilométer hosszú partvonalán. A Pag-sziget  partja egyébiránt valóságos paradicsom lehet a búvárkodás híveinek rendkívül kristálytiszta és métereken keresztül átlátszó tengervize miatt. 

 
 
Kvarner-öböl nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kvarner-öböl üdülőhelyek

Kvarner-öböl legjobb szállodái

3.5pont - 11 értékelés
Hotel és Apartmanok Uvala Scott 2*

Hotel és Apartmanok Uvala Scott 2*

Kraljevica
Ár:
  133 500
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Tengerpart,bőséges étkezés,kellemes,hogy a fák között volt a szállás,tengerre néző szoba. Az étteremnek volt egy kinti terasz része,mintha hajón vacsorázna az ember.

Nem tetszik:
Az ágy minősége nem volt valami jó.

Egyéb:
3pont - 4 értékelés
Hotel Zagreb 3*

Hotel Zagreb 3*

Karlobag
Ár:
  245 500
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
All inclusive ellátás 5-ös skálán 4-es.

Nem tetszik:
2019 07. továbbra is honlapon felsorolt szolgáltatások közöl -jaccuzzi, fitness-terem, wellness részleg szaunával, sportolási lehetőségek: kosárlabda, minigolf, asztalitenisz, teniszpálya, röplabda, futball- még térítés ellenében sem lehet igénybe venni.Igénytelenül betonozott lépcsők és strand. Néhány helyen a védőkorlát a strand lejáróban már 2018 képest szétrohadt.

Egyéb:
Remélem ezt a negatív szintet már nem múlják alul. Ez a 2018.07. nyarának tapasztalataim. Remélem az idei 2020.08.már pozitívabb lesz!
!pont - nincs értékelés
Hotel Icici 2*

Hotel Icici 2*

Icici
Ár:
  269 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Kvarner-öböl nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Kvarner-öböl beszámolók

20392 megtekintés - nincs értékelés
Rab - Suha Punta - Hotel Eva

Rab - Suha Punta - Hotel Eva

Hotel Eva 2*, Suha Punta, Horvátország, Kvarner-öböl, Rab-sziget
A szálloda - ami Rab várostól elég messze van, legalább 5-6 kilóméter - igazi kellemesen szocreál hangulatú (a "kellemes" jelzőt a vadiúj padlószőnyeg miatt érdemelte ki), azonban minden egyéb felszerelés még Tito idejéről maradt. Ennek ellenére átvételkor teljesen steril volt és a napi takarításra sem lehet kritika. A szálloda dolgozói rendkívül barátságosak, beszédesek, segítőkészek. Nem fordítanak azonban figyelmet a szálloda felújítására. A fent már említett padlószőnyeg lefektetésével ki [...]

A teljes bejegyzés

Rab sziget-Palit

Rab sziget-Palit

Rab, Horvátország, Kvarner-öböl, Rab-sziget
Címke:

1 hetet töltöttünk Rab szigeten. Az utazási iroda minden munkatársa szuper szervezéssel intézte a dolgokat, minden tökéletesre is sikerült !!!! Ez egy igazán tökéletes nyaralás volt, amit ezennel szeretnék megköszönni minden munkatársnak, és bízom benne , jövőre is tudunk így találkozni! [...]

A teljes bejegyzés

13784 megtekintés - nincs értékelés
Kicsi ország, nagy Örömünnep

Kicsi ország, nagy Örömünnep

Crikvenica, Crikvenica, Ehrwald, Horvátország, Kvarner-öböl
április 2. - Paro Tsechu ----------------------- - Amint arról tegnap részletesen szó volt, a 8. században élt és itt is megfordult Guru Rimpocsénak máig ható érdemei vannak Bhutánban. Ő is szerette az országot, ezért megígérte, hogy minden hónap (bhutáni hold naptár) tizedik napján ellátogat az országba. Ezért minden hónap minden tizedik napja körül több napos ünnepségeket tartanak, tehereloszlással, azaz mindenhol csak évente egyszer, de minden hónapban általában két tartományban van cecsu [...]

A teljes bejegyzés

Kvarner-öböl nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Kvarner-öböl utazási magazin

Rab-sziget és a híres homokos strand

Évről évre többeket ejt rabul a türkiz megannyi árnyalatában pompázó Adria és varázslatos partvidéke, ahol ráadásul a csodálatos környezeti adottság már egyre több helyen párosul minőségi kiszolgálással is. Ha Rab-sziget, akkor Lopar – vágják rá a legtöbben. Ott található ugyanis Horvátország egyik legnagyobb homokos tengerpartja. A homokos part eleve családbaráttá teszi Lopart, ám talán ennél is fontosabb, hogy az öbölben rendkívül lassan mélyül a víz, leginkább a Balaton déli partjára hasonlítható a hely, miközben persze a sós tengervíz itt is kristálytiszta. Ráadásul még az akár 3-4 éves gyerekek is biztonsággal fürödhetnek. A kicsit nagyobbak számára pedig remek élmény lehet gumicsónakkal, vízibiciklivel vagy úszva megközelíteni a parttal szemben négy-ötszáz méterre lévő, Teknős-páncélra emlékeztető szigetet. A táv csalóka: sokáig leér a felnőttek lába, mély vízben talán csak száz métert kell előrejutni. Az apró lakatlan sziget bejárása izgalmas kaland lehet a [...]
Teljes cikk
Kvarner-öböl nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kvarner-öböl nyaralás »
 

Időjárás

A Kvarner-öböl és klimatikus viszonyai és időjárása

Általánosságban elmondható, hogy az Adriai-tengernek köszönhetően Horvátországban mediterrán éghajlat uralkodik, amelynek köszönhetően túlnyomóan enyhe és napos az időjárás. A Kvarner-öböl hosszan elnyúló partmenti szakaszait, illetve sokszínű szigetvilágát az igen kellemes földközi-tengeri klíma uralja, amely rendkívül meleg és csapadékban szegény nyarával ideális feltételeket nyújt a napsütésre vágyóknak. 

 
A forróság elől a Kvarner-öböl partmenti szakaszainak kristálytiszta és átlátszó tengervízébe vágyóknak mindenekelőtt a július, augusztus és szeptember hónapok garantálják 30 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletükkel, valamint a 24-25 Celsius fok meleg tengervízzel a felhőtlen kikapcsolódás feltételeit. Nem árt tudnunk, hogy a Kvarner-öböl szigetein általában valamivel alacsonyabb a levegő átlaghőmérséklete és a július-augusztus hónapokra jellemző hőség így  elviselhetőbb is.
Kvarner-öböl nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kvarner-öböl nyaralás »

Kvarner-öböl leírás

Kvarner az igényes turisták uticélja, akik értékelni tudják a minőségi idegenforgalmi szolgáltatásokat. Említésre méltóak a  természeti szépségek, a városkák vonzereje. Elegendő kimondani ezt a nevet: Opatija (Abbázia). Régi, előkelő nyaralóhely, mely szépségével már a múlt században vonzotta a híres, gazdag vendégeket, és amely ma is a horvát turisztikai történetírás homlokterében van. A Krk sziget, amelyet híd köt össze a szárazfölddel, világviszonylatban is párját ritkítja. Egyesek arany szigetnek, mások zöld szigetnek nevezik Krk-t.Cres (Cres-sziget)
Cres város az azonos nevû észak-adriai sziget legtermékenyebb - nyugati - oldalán található. A sziget több ökológiai nevezetességgel is rendelkezik: a térségben egyedül itt költenek a szigorú védelem alatt álló fehérfejû keselyûk, másrészt pedig Cres magáénak mondhat egy hihetetlenül érdekes tájélményt nyújtó sós vizû belsõ tavat is - a Vransko jezerot. Látogasson el Ön is a nyugalom eme páratlan szigetére!

Krk (Krk-sziget)
A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkezõ Krk Horvátország legnagyobb szigete. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nõtte ki magát. Ismerkedjen meg a sziget gazdag folklórhagyományaival, élvezze az egzotikus mediterrán növények bódító illatát, a kristálytiszta vizû, kavicsos tengerpartot, és a sziget hírességét - az aranysárga \"Vrbnicska zslahtina\" nevû fehérbort!
Strandok: sziklás, betonozott, kavicsos.

Mali Losinj (Losinj-sziget)
Mali Lo¹inj az észak-dalmáciai Lo¹inj sziget legnagyobb városa, mely a halászatilag rendkívül jelentõs - és ezért az Adria legnagyobb sporthorgászati terepének számító - Auguszta-öbölben fekszik. Árnyas partmenti fenyvesei és kimondottan enyhe mikroklímája révén már a századelõn igen felkapott gyógyüdülõhelynek számított. A környék vizeinek legnagyobb kuriózumai a gyakorta felbukkanó delfincsapatok! Lo¹injon számos ritka énekes- illetve ragadozómadár-faj õshonosnak számít - mi több, sokuk az egész országban csak itt lelhetõ fel!

Veli Losinj (Losinj-sziget)
Veli Lo¹inj az észak-adriai Lo¹inj sziget délkeleti oldalán egy keskeny kis öbölben bújik meg, közvetlenül a Szent János hegy (Sveti Ivan) lábánál. Egykor gazdag tengeri kereskedõ-dinasztiák lakták, amirõl buja mediterrán kertekkel körülvett, pompás villái és elegáns lakóépületei is tanúskodnak.
A városka területén fellelhetõ mintegy 80 különleges növényfajnak köszönhetõen Veli Lo¹inj egésze egy gondozott városi park benyomását kelti.

Opatija
A mintegy másfél évszázados turisztikai múltra visszatekintõ Opatija a Kvarner-öböl minden bizonnyal leghíresebb és legexkluzívabb nyaralóhelye. Pompás villái, elegáns szállodasora a legmagasabb igényeket is kielégítõ idegenforgalmi kínálattal várja a látogatókat. Mindez csodálatos természeti környezettel, rendkívül kellemes mikroklímával, színvonalas és gazdag kulturális-szórakoztató programkínálattal párosul - ami minden opatijai vendégnek egyedien élménydús nyaralást garantál!

Rab (Rab-sziget)
A szigetet az Adria egyik legnapsütöttebb és legdúsabb növénytakarójú vidékeként tartják számon, lévén hogy felületének mintegy 40%-át erdõk borítják. Nagy múltú idegenforgalmi infrastruktúrájával, gazdag ókori mûemlékegyüttesével és a különleges helyi vitézi táncjáték-hagyományával Rab évtizedek óta az Észak-Adria egyik leghíresebb üdülõhelye.

Crikvenica
Rijekától 40 km-re délre fekvõ üdülõhely, hosszú pálmafákkal övezett tengerparti szakasszal.

Strandok
- Baska (Krk-sziget): Baska egyik nevezetessége a völgy végén lévõ és fehér karszthegyeket magába foglaló, 1,8 km hosszú, egyedülállóan szép köves strand (lassan mélyülõ, gyermekeknek ideális)
- Krk (Krk-sziget): sziklás öblök, betonozott, kavicsos strandok, napozóteraszok
- Silo (Krk-sziget): homokos, köves és megerõsített sziklás strandok, sok szép kis öböllel
- Malinska (Krk-sziget): betonozott, sziklás strandok, kavicsos öblök napozókkal
- Cres-sziget: lassan mélyülõ köves strand, napozókkal, sziklás strand a Valuna-öbölben
- Crikvenica: szép köves, kavicsos strandok, néhol homokkal feltöltött aljzat
- Mali Losinj (Losinj-sziget): A környék vizeinek legnagyobb kuriózumai a gyakorta felbukkanó delfincsapatok! A strand túlnyomórészt sziklás, de az üdülõknél köves és betonozott, zuhanyzóval.
- Veli Losinj: sziklás, köves strand, zuhanyzóval
- Novalja (Pag-sziget): a legszebb strand a Zrce öbölben van, kb. 3 km-re Novaljától, csúszdával, a fõszezonban diszkó a parton, buszjárat a városból reggelig
- Novi Vinodolski: kb. 5 km hosszú, sziklás, fürdésre alkalmas tengerpart, kis öblökkel
- Rab (Rab-sziget): sziklás és kavicsos strandok, napozóteraszok
- Selce: sziklás és kavicsos strandok, zuhanyzóval

Kvarner-öböl nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Kvarner-öböl nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kvarner-öböl adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások