Autóbérlés az Emirségekben beszámolóAutóbérlés az Emirségekben

Autóbérlés az Emirségekben

23719 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
-

Egyesült Arab EmírségekAz utazás során talán az autóbérlés volt az egyik legnehezebb feladat. Nem tudom Dubaiban hogy megy, de a többi emírségben egyáltalán nem könnyű feladat.

Előszőr is nem olcsó, mert nincs kínálat. Városonként két autóbérlő cég nem piac, és nem okoz versenyt.

Másodszot nem lehet rendes biztosítást szerezni. A magyar idegenvezetők vagy huszonegyszer elmondták, hogy nem ajánlják, mert nagyon durván vezetnek és horrorisztikus a bérleti feltétel baleset esetére. A horrorisztikus feltétel való igaz, de a vezetésben ugyanolyan kedvesek, segítőkészek és figyelmesek, mint minden másban. Budapest sokkal durvább, gyakorlott pesti vezetőnek az Emírségek smafu.

A kemény feltétlek: baleset esetén, függetlenül attól, hogy ki a hibás olyan 3000 dirham (200.000 forint nagyságrendű) díjat számítanak fel. Mint írtam CASCO szerű biztosítás nincs, ha te voltál a hibás plusz a javítást is állni kell. Figyelem! Az útlevelet megtartják, nincs kibúvó!

Az emírségek tele vannak fix trafikkal. A tele nem csak afféle túlzás, az Emirates Roadon (az autópálya) 10-12 kilóméterenként van telepített trafi. A szerződésben benne volt, (de az autóbérlő cég emberei nem beszéltek rendesen arabul, én meg úgy csináltam, mint aki nem érti mit akarnak,) hogy 1000 dirhamot kértek letétnek (kb 65.000 Ft), hogy a később beérkező gyorshajtási birságokat legyen miből fizetni. A rendszer az lett volna, hogy egy hónap után visszautalják a pénzt a hitelkártya számlára, de ez ugye elég nehezen kikövetelhető feltétel, ha már hazajöttünk.

Az autóhoz NEM lehetett gyerekülést szerezni, mi két pici gyerekkel utaztunk, úgy meg azért elég grízes.

Nem lehet kicsi autót bérelni, a legkisenn a Peugeot 307-es. Még az első ablakok is le vannak sötétítve.

Eltévedni nem lehet. Egyrészről minden nagyon alaposan ki van táblázva, másrészről bárkit megkérdeztek az, több mint szívesen fog útbaigazítást adni. (Késő este nem találtunk ki Sarjah-ból, megkérdeztem egy piros lámpánál egy másik autóst, mondta, hogy kövessem. Elvitt az autópálya felhajtóig - vagy 3 kilóméterre - majd visszafordult, mert nem is arra volt dolga.)

Mindent egybevetve, nagyon jól lehet autóval közlekedni, csak lassan és óvatosan kell hajtani.


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|