Fapados vs. Emirates: Mivel utazzunk Dubai-ba?

Ablak a Világra - Utazási magazin


Fapados vs. Emirates: Mivel utazzunk Dubai-ba?
Kapcsolódó utazások

Miután eldöntöttük, hogy Dubai-ban nyaral a család, számos további fontos kérdés is adódik. Közülük az egyik az, hogy mivel utazzunk az Egyesült Arab Emírségek egyik legimpozánsabb városába.
A repülőút öt és fél óra hosszú, ami nem a legrövidebb időtartam. Kisgyermekes családok esetében pedig talán túl hosszú is. Ennek ellenére sem kell lemondani az álomnyaralásról!

Cikkünkből kiderül miért.

A fapados járatok talán kecsegtetnek annyi előnnyel, hogy olcsóbban hozzá juthatunk a kívánt jegyekhez, ugyanakkor fel kell tennünk a kérdést, hogy megéri? Ételhez, alkoholmentes és alkoholos italhoz is csak fizetség ellenében juthatsz hozzá egy fapados járaton. A reptér távolsága a városközponttól 60 km-re rúg. Gyermek kedvezményt nem kapunk a jegy árából, nincsenek szórakoztató csatornák, és még gyermekétel vásárlásra sincs lehetőség.
Az ülések nem dönthetőek és minimális lábtérrel rendelkeznek, szórakoztató csatornák nincsenek és télen extra ruhát kell felvennünk, mert ki kell gyalogolni a reptér termináljából a hidegre.
Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy a gépeken tartózkodik magyar légi utas-kísérő. A gépek hetente három alkalommal közlekednek, a check in térítés ellenében történik és az elérhetőség is emelt díjas telefonszámon lehetséges.
Járattörlés esetén 2-3 múlva induló gépre tudunk csak felszállni, a lemaradt poggyászt több nap késéssel kapják meg az utasok, a kártérítés pedig hivatalos és hosszadalmas.

Most pedig nézzük ezzel szemben az Emirates járatokat. Legtöbbször drágább, mint egy menetrendszerinti vagy fapados járat, ugyanakkor a teljes étkezés, meleg étellel, alkoholmentes és alkoholos ital is ingyenes. A reptér távolsága 16 km. Az Emirates gépei gondoskodnak a kisgyermekek szórakozásáról is. 25 Disney csatorna érhető el a gépen, illetve online játékok is. A gyermek kedvezmény 25%, és még ajándékokat is kapnak a lurkók.
A csecsemőknek nem kell a normál ülésben, vagy ölben utazniuk, mert van bassinet lehetőség, ami egy fapados járaton nem érhető el. Továbbá gyermek és bébi ételek is rendelhetőek, méghozzá ingyenesen.
A felnőttek kényelmét és szórakozását 1000 csatorna és dönthető ülések biztosítják. További előnye, hogy nem kell hidegben gyalogolni a termináltól, mert csövön át juthatunk fel a gépre. Magyar légiutas-kísérő természetesen ezeken a gépeken is van, illetve törzsutas pontokkal és születésnapi utazással is kecsegtetnek. Az ünnepelt légiutas-kísérő általi köszöntésben és egy tortában részesül.

Járataik minden nap indulnak. A Reptéri check in ingyenes, és a telefonos elérhetőség sem kerül pluszba, mert normál díjas számon hívható. Járattörlés esetén, már másnap utazhatunk, és a poggyászt is megkapják tárgynapon az utasok. Sérült csomag esetén helyszíni kártérítés.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások