Dubai dress code és némi illem

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dubai dress code és némi illem
Kapcsolódó utazások

Dubaiban a magas hőmérséklet és a víz közelsége szinte csábítja az embert, hogy egész nap bikiniben legyen. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy hova is utazunk, bár Dubai lakosságának 80% -a bevándorló, mégis tiszteletben tartják a régi hagyományokat és a helyi lakosok igényeit. Természetesen, mivel a turizmus nem csak egyszerű hobbi, nekik is fontos az, hogy a turisták jól érezzék magukat itt. Ennek ellenére azonban érdemes betartani néhány egyszerű illemszabályt.

Az alkoholfogyasztás ma már hazánkban is tilos, ez Dubaiban sincs másként. Alkoholos italok fogyasztása leginkább a szállodákban lehetséges. Nem érdemes tehát koktéllal a kezünkben táncra perdülni a belváros szívében, már, csak azért sem mert az utcán való táncolás sem engedélyezett.

Manapság hódítanak a magas derekú rövidnadrággal párosított, köldököt mutató pólók, azonban az Arab Emirátusokban ez nem különösebben előnyös viselet. A plázákból például akár ki is tilthatják a nem megfelelően felöltözött nőket. Ez a probléma viszont egyszerűen orvosolható. Viseljünk térd alá érő, lenge anyagú szoknyát, valamint egy vékony sállal el is fedhetjük a vállunkat, és máris megfeleltünk az öltözködési szabályoknak. Az urakkal, sokkal elnézőbbek a helyiek, azonban érdemes odafigyelni nekik is arra, hogy Dubaiban a rövidnadrág viselését nem nézik jó szemmel.

Azt hiszem, mi sem örülnénk annak, hogyha mindenféle kérdés nélkül valaki csak úgy lefényképezne minket az utcán. Dubaiban erre az alapvető dologra is érdemes oda figyelni. A muszlim nőket ugyanis tilos lefényképezni, de a férfiakat is mindenképpen érdemes megkérdezni, mielőtt előkapnánk a kameránkat vagy az okos telefonunkat. Ha Dubaiba látogatunk, mindenképpen vigyünk magunkkal naptejet, mert az erős napsugárzás hatására könnyen leéghet a bőrünk. A strandokon természetesen nyugodtan vegyünk fel fürdőruhát, csak arra figyeljük, hogyha elhagytuk a területet, rejtsük is el ezeket a darabokat.

A magyar nők a legszebbek, ehhez kétség sem fér, viszont inkább kerüljük a tökéletes alak megmutatását nagyon szoros ruhákkal. Valamint figyeljünk oda, hogy az intim tevékenységeket is kerüljük, talán egy nászutas párnak nem a legalkalmasabb cél Dubai, viszont ha ezt a néhány egyszerű szabályt betartjuk, biztosan felejthetetlen élményben lesz részünk, ebben a csodás csillogó városban.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások