Dubai vásárlás

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dubai vásárlás
Kapcsolódó utazások

Igaz a legendás olcsóság eltűnt, de az áruválaszték még nagyobb, mint amikor tehetős honfitársaink annakidején shoppingolni mentek Dubaiba, ahol ezen kívül akkor még nem sok attrakció vonzotta a turistákat. Nem úgy, mint ma. Na de vissza a vásárláshoz. A klasszikus arany és fűszer souq vagyis bazár mellett mára olyan giga bevásárlóközpontok, mallok nőttek ki a földből, ahol nemcsak vásárolni, de nézelődni is kifejezetten kellemes. Már csak azért is, mert a gazdag emírség a mallok tekintetében, is igyekszik egyedülállót alkotni. A 3500 üzletet felsorakoztató Wafi Shopping Mall, az olasz életérzést képviselő Mercato Shopping Mall és az egyik legpatinánsabb 1994-ben megnyitott Jumeirah Plaza, valamint a többi bevásárlóközpont mellett így nyitott meg két igazi sztár. A Mall of Emirates amelynek 85 méter magas fedett sípályája is növeli hírnevét és a világ legnagyobb bevásárlóközpontjaként jegyzett Dubai Mall, ahol a világ minden valamire valló márkája képviselteti magát és golfautóra is befizethetünk, hogy gyorsabban jussunk egyik végéből a másikba. Ráadásul a világ egyik legnagyobb, 10 millió literes tengeri akváriuma is növeli a bámészkodni érkezők örömét. 

A dubai árszint nagyjából a nyugat-európában megszokotthoz hasonlítható. A választék viszont mind a nyugat-európait, mint az amerikait messze meghaladja. Így aztán olyan márkákkal is találkozhatunk, amelyeket Európában sehol sem láthatunk és olyan luxusboltokban nézelődhetünk, amelyek másutt csak az elegáns sugárutak reprezentatív üzleteiben várják a legtehetősebbeket. Ha pedig megéhezünk, a különféle éttermek mellett, a gyorséttermek közül is világszintű ízelítőt kaphatunk.     

A vásárlás élményét a reptéren sem kell feladnunk. Meglepetésben csak akkor lehet részünk, ha azzal szembesülünk, hogy az egykor a világ legolcsóbb repterei közé sorolt dubaji légikikötőben semmi sem olcsóbb, mint a városban.  


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások