Sandboard

Ablak a Világra - Utazási magazin


Sandboard
Kapcsolódó utazások

Szereted az extrém sportokat? Esetleg szoktál snowbordozni, de nem igazán rajong a hidegért? Akkor a sandboard a te sportod! Ezt a fajta tevékenységet hó helyett homokdűnéken űzik a sivatagban.
A csúszás során az egész homokdűnét bejárod, természetesen megfelelő rögzítéssel mindkét lábon. A bátrabbak e nélkül a kötés nélkül űzik a sportot, viszont ez sokkal veszélyesebb. Habár a sandboard az egész világon űzik, nyilvánvaló okok miatt az Egyesült Arab Emírségekben és Dubaiban a legnépszerűbb, mert itt korlátlan számú homokdűne közül lehet választani. Műszaki problémák és felvonok hiányában a bátor jelentkezőknek minden egyes csúszás előtt meg kell mászni a dűnét.
A homokdűnék általában egész évben rendelkezésre állnak.
Az ide szánt snowbordok sokkal nehezebb anyagból készülnek, mint azok melyeket hóra készítenek. Egy csúszás előtt mindenképpen érdemes viasszal átkenni a deszkát, máskülönben a súrlódás miatt a deszka nem fog csúszni. A sandboard leginkább a parafin alapú viaszok a megfelelőek.
Erik Johnson tartja a világrekordot ebben a sportban, nem hivatalos sebessége 92 km/óra volt.
Körülbelül 30 percre Dubaitól találhatóak a legnagyobb dűnék a városban. Ezekre a helyekre reggel a legjobb elmenni, amikor a hőmérséklet még nem túl magas. A sandbordozás 40 oC biztosan maradandó élmény, viszont garantáltan nem bírod sokáig víz és árnyékban való pihenés nélkül. Ezért délután érdemesebb inkább kirándulni.
Néhány homokdűne 200-300 méter magas. A legnagyobb, a Big Red nagyon népszerű mind a helyiek mind a turisták körében.
Mivel a sport nem túl régi, ezért nincsenek meghatározott, konkrét szabályok, így érdemesebb egy csendesebb dűnét keresni, ahol kipróbálhatjuk a tehetségünket.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások