Pálma sziget

Ablak a Világra - Utazási magazin


Pálma sziget
Kapcsolódó utazások

Az Egyesült Arab emirátusok elsődleges bevételi forrása a turizmusból származik. Talán nem is véletlen, hogy ezért a monumentális építkezések igen gyakoriak ezen a területen. Mivel Dubai nem rendelkezik régi, történelmi építményekkel, ezért kénytelenek voltak újakat létrehozni.

Az egyik ilyen hatalmas beruházás a Dzsumeira Pálma. Ez a mesterségesen létrehozott szigetcsoport, elsődlegesen szállodák felépítése miatt keletkezett. Így módon is növelve az ide látogató turisták létszámát. Az építkezés 2001-ben kezdődött. A megfelelő anyagi és technikai követelmények adottak voltak, bár nem Dubai az első, aki mesterséges szigetet hozott létre. Azonban a pálmafát formáló sziget, méltán pályázhat a világ egyik csodájának címére.

Természetesen védelemre is szükség volt, hogy az oda szállított több mint 90 millió köbméter homok és a 7 tonna kő, amit a Perzsa – öbölből szállítottak ide biztonságban legyen. Miden egyes követ egyesével raktak a helyére. Ezért egy 12 km hosszú, félhold alakú hullámtörő is tartozik a szigethez. A partszakaszt is jelentősen megnövelte a beruházás, hiszen közel 520 km hosszú magánstrand jött létre mellette. A Palm Dzsumeria egy fatörzsből és 16 pálmalevélből áll, valamint természetesen a korábban említett félhold alakú hullámtörőből.

A tömegközlekedést egy egysínű vasútvonallal oldották meg, mellyel kényelmesen el tudnak jutni ide a látogatók. Természetesen e mellet pedig autóút is vezet a pálma törzséhez.

A Palm Dzsueria 2007-ben került átadásra. Bár a gazdasági válság Dubait is jelentősen érintette, a sziget mégis befejezésre került. A luxusszállodák is kivitelezésre kerültek. Ha Dubaiban jársz mindenképpen érdemes ellátogatnod a világ egyik legvarázslatosabb és legismertebb mesterséges szigetére. A látvány mind a magasból mind pedig a földről szemlélve lenyűgöző. A Dubai varázslat ebben az esetben is sikeres volt, hiszen az egykoron egyszerű partszakaszból igazán különleges alkotást hoztak létre.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások