Dubai éjszaka

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dubai éjszaka
Kapcsolódó utazások

Dubai híres a csillogásról és a pezsgő életről. Nincs ez máshogy az éjszakákkal sem. A város számos lehetőséget kínál azoknak akik, egy nyaralás során szeretnének részt venni egy fergeteges bulin.

Az Emírség rendszeresen otthont ad, a világ minden tájáról érkező hírességek koncertjeinek, ilyen sztár például David Guetta, Nicky Minaj vagy Katty Perry, természetesen a listát még hosszan lehetne sorolni.

Dubaiban számos night club és bár van. A legtöbb természetesen a szállodákban és azok környékén. Az emberek mennyisége természetesen a különböző szórakozóhelyeken eltérő, de többnyire keletről és nyugatról is vegyesen járnak vendégek. A legtöbb szórakozóhelyen, csütörtökön és pénteken tartanak rendezvényeket. A csütörtök éjszaka jelzi a hét végét, mert legtöbb ember szombaton és vasárnap dolgozik Dubaiban.

Sok szórakozóhelyre a hölgyeknek ingyenes a belépés kedden és szerdán. Ezeken a napokon ingyen italokat és ételeket is felszolgálnak. Dubaiban az alkoholfogyasztás alsó korhatára, Magyarországtól eltérően 21 év. Erre érdemes figyelni a fiatal turistáknak, mert a szórakozóhelyeken szigorúan betartják ezt a szabályt. A látogatóktól útlevelet kérnek, ahhoz, hogy igazolni tudják magukat, azonban a helyi lakosoknak elég egy személyi igazolvány is.


Ha úgy tervezed, hogy este alkoholt fogsz fogyasztani, akkor mindenképpen gondoskodj róla, hogy a szállodába már taxi vigyen. A rendőrök nagyon éberek, és szigorúan büntetik az ittas vezetést, ez börtönt jelent, tehát semmiképpen sem érdemes megkockáztatni az esetleg lebukást.

A klubok általában 22 órakor nyitnak, és egységes 3 órakor zárnak be. Érdemes odafigyelni az öltözködésre is, hiszen a legmenőbb bárok, és a néhány baráttal eltöltött este egy visszafogottabb bár között nagy a különbség. Nézd meg, hogy az adott helyen, amit kiválasztottál elő írnak e valamilyen dress codot, azaz öltözködési szabályt.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások