Sivatagi show Dubaiban

Ablak a Világra - Utazási magazin


Sivatagi show Dubaiban
Kapcsolódó utazások

A nyáron nap forrósította, télen kellemes tengerpart és a shoppingolás nyújtotta örömök mellett, bőven akad még élményforrás Dubaiban. Ezek közé tartozik egy jó kis Desert Safari a sivatagi dűnékre. Az erre a célra bérelhető, négy kerék meghajtású, erős motorú terepjárók, sofőrjei nemcsak, hogy jól ismerik a homokdűnék világát, de külön élvezik is azt, ha merész mutatványaikkal a frászt hozzák, kevésbé bátor utasaikra.

A dűne túra közel egyórás autóút után kezdődik, amikor a sivatag meghódítására készülő dzsip kerekeiből éppen annyi levegőt eresztenek ki, amennyi megfelelő tapadást biztosít a sivatagi homokban. Ezután irány az aranyszínű sivatag, amelynek dombjairól, olykor hajmeresztő módon egyenesen, olykor nem kevésbé idegőrlő módon, oldalvást zúdulunk lefelé az autóval. Mivel a dzsippek hét személyesek, a jó tanács az, hogy ha sok az útitársunk, igyekezzünk elkerülni a legkevesebb élményt, annál több dobálózást adó leghátsó üléseket.

A sivatagi show-k többféle típusa közül is választhatunk, van, amelyiknél autentikus beduin sátorban is megpihenhetünk, falatozva az arab konyha különlegességeiből és van, amelyiknél még a csillagfényes éjszakát is a sivatagban élvezhetjük. A legújabb luxus túra során pedig a klasszikus, nyitott Land Rovereivel indulhatunk a sivatagba, ahol egy izgalmas sólyom bemutató után egy autentikus sivatagi táborban tehetünk látogatást, ahol a tevegelés, majd a hagyományos ételek, köztük a tevehúsból készült falatok elfogyasztása után, a teljes ruházatú hastáncosnő és a kardjaikat magabiztosan forgató férfiak táncát, a földre terített szőnyegen vízipipázva élvezhetjük.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások