Dubai és a konyhaművészet

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dubai és a konyhaművészet
Kapcsolódó utazások

A dubai konyha mesterien ötvözi a különbözõ közel-keleti konyhák hagyományait.

A régióban jól ismert "kötelezõk" - mint a rizzsel töltött szőlőlevél, a humusz vagy a shawarna (alias gyros) - mellett a helyi specialitásokat se hanyagoljuk el! A bárány elkészítéséhez Dubaiban is remekül értenek, különösen finom a matchbous (fűszeres bárányhús rizzsel) és a hareis (zsenge bárány párolt búzával).

A desszertek szintén kitűnőek: az Umm Alit - szó szerint Ali mamáját -, az Esh asarayát - a hárem kenyerét - és a mehalabiyát, a rózsavízzel és pisztáciával ízesített pudingot feltétlenül kóstoljuk meg. Alkoholt csak a szállodák éttermei és szórakozóhelyei árusíthatnak, ezeken kívül egyetlen vendéglátóhely - még a night clubok sem - tarthatnak szeszes italt.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek



Kapcsolódó utak








(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások