Dubrovnik nyaralás

A Dubrovniki nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Dubrovniki nyaralás, a Dubrovniki nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 29 utazás közül választhat.

Dubrovniki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Dubrovnik, Dalmácia leglátogatottabb városa, ma közelebb van, mint valaha. Közvetlen, olcsó légijárat köti össze Budapesttel, három óra, s már a főutca fényesre koptatott kövein sétálhatunk.

Dubrovnik utazás TOP 10

Az összes Dubrovnik nyaralás »

Az összes Dubrovnik nyaralás »

Dubrovnik ismertető

Dubrovnik - Horvátország

 

Dubrovnik Dalmácia legdélebbi részén a tengerparton fekvő kőváros. Az álomszép tengerpart a tornyok, bástyák és a monumentális volumenű középkori erőd mind-mind ízelítőt ad a város hangulatából.


Dubrovnikot majd két kilométer hosszú 10. századi városfal veszi körül, melyet olyan épületek színesítenek, mint például a 16. században épült Ravelin erőd. Az erőd a korábbiakhoz képest mára más szerepet kapott s kulturális központként működik. A fehér város látványosságait legcélszerűbb a kikötőkből induló autóbuszjáratokkal felkeresni, de semmiképpen ne felejtsünk el egy kiadós sétát tenni az óvárosban. Stradun a híres sétálóutca igazi gyöngyszem Dubrovnik szívében. Ha a belvárosban műemlékeket szeretnék felkutatni, ne hagyjuk ki a Velika Gospa barokk katedrálist, amely római építészek tervei alapján született meg. Érdekes látnivaló még a 14. századi ferences kolostor is, melynek kerengője és kútja eredeti állapotában csodálható meg. Szent Balázs a város védőszentje, így ne lepődjünk meg ha sétáink során szobraival gyakorta összetalálkozunk.
Ha további programokra szomjazunk keressük fel a Dubrovniki Nyári Játékokat, mely a zene a tánc és a színpad nemzetközi fesztiválja és amiben garantáltan nem fogunk csalódni. Az eseménysorozatot június 10. és augusztus 25. között kereshetjük fel Dubrovnik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Dubrovnik üdülőhelyek

Dubrovnik legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Hotel Lero 3*

Hotel Lero 3*

Dubrovnik
Ár:
  97 608
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Hotel Vis 3*

Hotel Vis 3*

Dubrovnik
Ár:
  106 623
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Hotel Komodor 3*

Hotel Komodor 3*

Dubrovnik
Ár:
  106 623
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Dubrovnik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Dubrovnik utazási magazin

Dubrovnik és a gyerekek

Dubrovnik számos szórakozást biztosít nem csak a felnőtteknek, de a gyermekeknek is, így családok számára ideális. Most adunk néhány tippet egy remek Horvátországi nyaraláshoz. Kisebb gyerekeknek…1. Az Uvala Lapad strand sétáló utcája szórakoztató túrákat, trambulint, újonnan megnyílt hatalmas játszóteret, különféle snack bárokat, éttermeket, fagylalt üzleteket kínál a gyermekeknek. A kavicsos strandok zuhanyzók sorakoznak, öltözőkabinok és egy árnyékos park.2. A „holt tengeri” tó a Lokrum szigeten sekély, kavicsos parttal rendelkezik, ami jó hely a kisgyerekek számára játszani és a vízbe gázolni. Találsz itt egy árnyékos játszóteret és egy snack bárt is. A gyerekek imádni fogják a szigeten járkáló szelíd pávákat. Lokrum egy kellemes 15 perces hajóútra fekszik az Óvárostól. A hajók minden órában indulnak az Órávos kikötőjéből.3. A legjobb gyerekbarát homokos partok között szerepel például Copacabana Beach, Uvala Bay strandja, valamint Mlini [...]
Teljes cikk

A világszép Dubrovnik

DUBROVNIK, SZTÁROK KEDVENCE!   Dubrovnik elsősorban kulturális célpont, megszámlálhatatlan látnivalóval találkozik itt a turista a márvánnyal borított utcákon sétálva. Fontos nevezetessége a régen börtönnek használt Bokar-erőd, ahol a Dubrovniki Nyári Játékok több színházi előadását tartják. Az Onofrio kútját Onofrio della Cava nápolyi mesterember építette 1438-ban, de mint Dubrovnik nagy része, ez is elpusztult az 1667-es földrengésben, így ma már nem az eredeti Onofrio-kutat láthatjuk. A 16 oldalú ivókút építése óta része a város vízvezeték-hálózatának. Ma népszerű találkozóhely, és hideg vizével igazi oázis a nagy melegben megfáradt turistáknak. A városkapun belépve nemcsak a kút, hanem a 35 méter magas, 1444-ben épült Bell Torony is elénk tárul, 2000 kilós harangja egyedülálló, amit a városfalon sétálva szemügyre is vehetjük. A toronyórának nincsenek mutatói, egyfajta napóra. A toronyhoz a Stradun, avagy Placa Dubrovnik vezet, egy 300 méter hosszú utca, kávézókkal és [...]
Teljes cikk

Nagy falak nem csak Kínában vannak

A világban sok olyan város van, melyeket máig – évszázadokkal ez előtt épített falak védenek. Bár ma már nem azt a funkciót látják el, mint építésük idején, a turisták számára mégis attrakciónak számítanak. Ha valaha is jártunk olyan helyen, melyet ilyen ősi falak vettek körül, akkor biztos tudjuk, hogy micsoda felemelő és félelmetes érzés egyszerre, a történelem ezen építményein végigmenni.Ha pedig még nem jártunk ilyen vidéken, ne keseredjünk el, nem kell érte egészen Kínáig és a Nagy falig utaznunk, elég ha Horvátország felé vesszük az irányt, és ellátogatunk Dubrovnik lenyűgöző városába. A Horvátország déli részén található szépséges várost körbeölelő városfal öt erődből, 16 bástyából és 1940 méter falból áll. Építését a 14. században kezdték meg és egészen a 17. századik bővítették. Ezt a falat soha nem törte át senki, és egy nagy földrengésnek is ellenállt a 17. század közepe felé.A városfalra három ponton kapaszkodhatunk fel, Nagy Onofrio-kút mellett, a [...]
Teljes cikk

Dubrovniki strandok - a világ legszebbjei között

A világ legszebb strandjai között a panorámás strandDubrovnik, aki nemcsak a turisták, de sok világsztár szívét is meghódította, idén (2006) egy újabb elismeréssel lett gazdagabb. A Skyscanner nevű webhely értékelése alapján a dubrovniki Banje strandegyike a világ tíz legszebb városi strandjának. A lista öt első helyezettje az Egyesült Államokban, Izraelben, Kanadában és Ausztráliában található, a dubrovniki Banje pedig Európa öt legszebb strandja közt szerepel.Bár a döntés azok számára, akik már valaha is jártak ezen a szép kavicsos strandon, nem szorul különösebb magyarázatra, azért azt is érdemes megemlíteni, hogy a Skyscanner azzal indokolta választását, hogy a strandról gyönyörű kilátás nyílik a dubrovniki Óvárosra, amely a parttól mindössze száz méterre található. A strand azonban nemcsak a szépsége miatt nyerte el az elismerést, de a tenger tisztasága és a területén elérhető számos szolgáltatás is hozzájárult az eredményhez.Dubrovnik óvárosa a földközi-tengeri régió egyik [...]
Teljes cikk

Dubrovnik óvárosa, a horvát Adria gyöngyszeme

Egy 2003-as brit népszerűségi listán Dubrovnik a világ legkedveltebb városaként az első helyen szerepelt!Dubrovnik óvárosa, a horvát Adria gyöngyszeme. Az óvárosban az a legvonzóbb, hogy olyan emberléptékű: hangulatos, keskeny sikátorok keresztezik egymást, nincsenek hatalmas, átszelni való terek, bejárhatatlan távolságok.Dubrovnik nagyjából Rómával azonos szélességi körön fekszik, így éghajlata hasonló, és bár itt is vannak téli hidegek, a hőmérséklet szinte sohasem süllyed fagypont alá.Dubrovnik 1979 óta a világörökség része, amely kitüntetést gyönyörű építészeti emlékeinek köszönheti. Az óváros stílusa meglepően egységes: a legtöbb épület a barokk korból vagy még későbbről származik, s csak elvétve találunk ennél korábbi - román, gótikus vagy reneszánsz - épületet. Ennek oka, hogy 1667-ben óriási földrengés rázta meg a várost, amelyben a lakosság fele elpusztult, az épületek pedig szinte kivétel nélkül összeomlottak. A katasztrófa megpecsételte az akkoriban hatalma teljében fürdő [...]
Teljes cikk
Dubrovnik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Dubrovnik nyaralás »
 

Dubrovnik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Dubrovnik nyaralás »

Dubrovnik leírás

Dubrovnik (Raguza) Dalmácia déli részén, a tengerparton fekszik.
A VII. században görög és római halászok által lakott település. A IX. században kapja a Ragusium nevet. A XI. században a görög-római város egybeolvad a szomszédos szláv településsel és felveszi a Dubrovnik nevet. 1204-ben, amikor a keresztes háború hadai elfoglalják Konstantinápolyt, Dubrovnik kénytelen Velence fennhatóságát elismerni. Már a XIII. század elején gyógyszergyárat, kórházat, aggok menhelyét és lelencházat rendeznek be. 1358-1526-ig magyar fennhatóság alá tartozik. A XIV. század a raguzai köztársaság számára a területgyarapodás időszaka. A XV.-XVI. század a város fénykora, közel 200 gályával rendelkezik. Az oszmán birodalom részéről fenyegető veszély okán hatalmas erődöket építenek. A XVII. század végén egy földrengés romba dönti Dubrovnikot. A városban belviszály dúl a konzervatívok és a haladók közt, a tengeren pedig az angol és francia flotta szorítja ki a kereskedelemből. 1797-ben Velence elbukik, de 1806-ban már megjelennek Napóleon hadai és 1808-ban már be is kebelezik a köztársaságot. 1815-től 1918-ig a város Ausztriához tartozik, 1918-tól Jugoszlávia része, majd Horvátország függetlenné válása óta annak egyik legnagyobb idegenforgalmi központja.

Ahogy a költők mondják, Dubrovnik a kő és a fény városa, 1000 éves történelmével, melyben mindenki megtalálhatja önmagát! A világörökség részét képező, lenyűgöző város a horvát tengerpart legdélebbi részén fekszik, Dél-Dalmácia kulturális központja.

Az összes szállodát 10-15 percenként induló helyi autóbuszjárat köti össze a varázslatos óvárossal!  Vonzó látványossága a minden évben megrendezésre kerülő „Dubrovniki Nyári Játékok”. A város több turisztikai régióra bomlik. A Lapad-félszigeten található Babin Kuk és Lapad: a legnagyobb hotel-együttese Dubrovniknak, kb. 3-5 km-re az óvárostól, sportpályákkal, parkokkal, mediterrán vegetációval, bevásárlóközponttal (Mali Stradun – hetente 2x koncertekkel), éttermekkel, klubbokkal, teraszokkal felszerelve.

Letenyétől kb. 710 km.

Programajánlat:
Korcula szigete, Mljet Nemzeti Park, Montenegro: Kotor

Dubrovnik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Dubrovnik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Dubrovnik adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások