Top 10 dominikai turista látványosság

Ablak a Világra - Utazási magazin


Top 10 dominikai turista látványosság
Kapcsolódó utazások

1. Morne Trois Pitons Nemzeti Park
Ez a nemzeti park Dominika kincsének számit, mivel a sziget esőerdejének nagy része itt található. Az UNESCO világörökségnek számító látvány magáénak tudhatja a Forró tavat, a Viktória vízesést, a Trafalgar vízesést, a Boeri tavat, a Middleham vízesést, a Titou Gorge-t, az Emerald Poolt és a Valley of Desolationt. Érdemes Laudat faluból kezdeni kirándulásunkat.

2. Forró-tó
Habár három órás túrát igényel az esőerdőn keresztül, megéri ellátogatni a Forró tóhoz. Szürkés-zöld vizét a Föld mélyéről feltörő forró láva gázai melegítik. Idegen vezetővel ajánlott megtekinteni.

3. Viktória vízesés

A világ egyik leglenyűgözőbb vízesése a kanyargó Fehér-folyóból ered. Fehér színét a benne lévő ásványoknak köszönheti. Körülbelül 40 perces sétával közelíthető meg, amelyet egy kellemes fürdőzéssel ki is pihenhetünk a vízesés meleg vizében.

4. Trafalgar vízesés

Az iker vízesések Dominika egyik leghíresebb látnivalójának számítanak, ide egy 20 km-es sétával juthatunk el. A Trafalgar vízesés hűs főfolyása a hegyekből indul, majd csatlakozik egy forró kristálypatakhoz. A látogatók megmártózhatnak a hideg-meleg tavakban a vízesés lábánál.

5. Cabrits Nemzeti Park
A Dominika észak-nyugati részén található nemzeti park esőerdeiről mocsarairól, korall zátonyairól és fekete homokú tengerpartjairól híres. A legmagasabb pontjairól gyönyörű a kilátás. Itt található a 18. századi brit helyőrség a Fort Shirley.

Itt találod Punta Cana legjobb strandjainak listáját >>
Itt pedig a családi nyaralás legjobb dominikai programjait >>

6. Roseau
A David hurrikán után, Dominika fővárosában a vízpartot promenáddá és kikötővé alakították a látogatók számára. A kikötő környékén a városközpontban, az Old Marketen vehetünk friss gyümölcsöket, zöldségeket, fűszereket, kosarakat és kókusz héjból készült ajándéktárgyakat. A város nevezetességei közé tartozik a gótikus és román stílusú templom, a Botanikus Kert és a Dominica Múzeum.

7. Papillote Trópusi Kertek
Ez a hely igazi mennyország a művészek, botanikusok és fotósok számára. A 4 hektáros birodalmat egy patak látja el vízzel. Itt található a Papillote Wilderness Retreat, ami egy eco-lak. A gyönyörű virágokon kívül számos állattal, többek között különleges lepkékkel is találkozhatnak a látogatok. A The Rainforest Restaurant finom ételeken kívül gyönyörű kilátást kínál vendégeinek, akik az eco-lak ásványokban gazdag medencéjében is megmártózhatnak, amit egy közeli patak táplál. Címük: Trafalgar Falls Road, Roseau

8. Champagne Zátony
Ez Dominika leghíresebb búvár helye. Számos halfaj él a zátonynál, amit geotermális energiák működtetnek. A zátonyra a búvárkodók a Champagne Beachről úszhatnak be, ahol át is öltözhetnek, le is fürödhetnek, és a bárban felfrissülhetnek.

9. A Karib törzs felségterülete

Dominikán él a legtöbb karibi indián, más néven Kalinagó. A rezervátumukba látogatók betekintést nyerhetnek az ott élők kultúrájába. Körüljárhatjuk a fából készült házakat és megnézhetjük, ahogy az indiánok kenujukat faragják, kosaraikat szövik és megmutatják gyógymódjaikat. A Kalinagók halászatból, mezőgazdaságból és a látogatóknak árult kézműves tárgyaikból élnek.

10. Dominikai fesztiválok
Ezeket a fesztiválokat a turisták és a helyiek egyaránt látogatják. Az események általában a nemzet zenéjét, örökségét ünneplik. A helyi karnevál királynő választással és jelmez parádéval kezdi az évet. Az áprilisi DOMFESTA (Dominica Festival of Arts) egy zenei, színházi, képzőművészeti, gourmet és irodalmi fesztivál. A júliusi Dive Fest a víz szerelmeseit hozza össze bálna lesre, kenu túrákra. A zene szerelmesei a The World Music Creole Festivalon gyűlnek össze októberben. Ez a fontos esemény Dominika történelmi múltja előtt tiszteleg a kreolok népviseletével, ételével, táncával és zenéjével.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek