Salalah, Omán: 5 kérdés és 5 hasznos válasz!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Salalah, Omán: 5 kérdés és 5 hasznos válasz!
Kapcsolódó utazások

 1.)  Érdemes ellátogatni az Ománban található Salalah tengerparti üdülőhelyre?

 Egyértelműen igen a válasz erre a kérdésre. Salalah jól ismert gyönyörű tájairól és nagyszerű időjárásáról. Az emberek szívesen látogatnak Salalahba, Ománba az év két különböző időszakaiban. Az első és legnépszerűbb időszakot Khareef-szezonnak hívják, amikor minden zöldell és élénk színű a táj.

2.)  Hány napra van szükségünk Salalah-ban?

Vannak olyan útitervek, ajánlók, amelyek 1 vagy 2 napos útvonalat javasolnak Salalahban eltölteni. Ez elég is lehet azoknak akiknek nincs ideje egy egy hetes tengerparti kikapcsolódásra. Ha teheti, célozzon meg egy hetet Salalah-ban, hogy tudjon lelassulni és igazán élvezze Dhofar régió legjavát, a számtalan lehetőséget és a gyönyörű tengerpartot, a minőségi szállodákkal. Ne várjon nagy látnivalókat, inkább engedje el magát és relaxáljon!

3.)    Miről híres Salalah?

Ṣalalah – Dhofar régió történelmi központja -, már az Ókortól kezdődően a tömjénről volt híres. Marco Polo a 13. században virágzó városként jellemezte. Gazdagsága és jelentősége a következő évszázadok során csökkent a tömjén jelentőségének csökkenésével, veszített a gazdagságából. Ṣalalah csak az 1800-as években került Omán szultánjainak uralma alá. Mára a turizmusé a főszerep, hihetetlenül jó adottságainak köszönhetően.

4.)    Milyen látnivalók vannak Salalah-ban?

Íme összeszedtük a legjobb salalah-i látnivalók listáját:
- Samharam ősi városa. Samharam az UNESCO Világörökség része, várral, régiségekkel és ősi kőépületekkel.
- Tömjénfarmok.
- Mughsail Beach
- Al Fazayeh strand
- Taqah kastély és végül
- Salalah vízesés.

5.)    Milyenek az alkohollal kapcsolatos szabályok, előírások Salalah-ban?

Ománban az alkohol csak engedéllyel rendelkező bárokban, klubokban és éttermekben kapható, amelyek nem muszlim hitűeket (turistákat) szolgálnak ki. Ezenkívül az alkoholfogyasztás csak magánterületen megengedett, nyilvános helyeken nem. Fontos megjegyezni, hogy Ománban korlátozva van az egyszerre vásárolható alkohol mennyisége is.

 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Start Utazás  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|