10+1 okot mondunk, hogy miért Ománban nyaraljon 2023. telén

Ablak a Világra - Utazási magazin


10+1 okot mondunk, hogy miért Ománban nyaraljon 2023. telén
Kapcsolódó utazások

2023. novemberében közvetlen chatrerjárat indul Dél-Ománba, a sivatag és tenger találkozásánál elterülő Salalah-ba, megy egy idilli üdülőparadicsom! Felsoroljuk azokat az okokat, hogy szerintünk miért érdemes 2023. telén Ománt választani egy egy vagy két hetes nyaralás célpontjaként:

1. Kényelmesen, közvetlen charter járattal, leszállás nélkül repülhetünk, nincs semmilyen bonyodalom az átszállással, sem az esetleges menetrendi, csatlakozási problémákkal, és előzetes helyfoglalásra is van lehetőségünk térítés ellenében.

2. A charterjáraton magyar személyzet dolgozik.
 
3. Utasbarát a menetrend, kora reggeli az indulás és késő esti a megérkezés, ami lehetővé teszi, hogy az egy hetes nyaralási idő teljes kihasználását.

4. Az elhelyezés átlagon felüli, 4-5 csillagos szállodákban történik, ezek többsége közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, a szolgáltatások magas szintűek, és szultáni kényelmet biztosítanak all inclusive vagy alkoholmentes all inclusive ellátással.
 
5. Omán rendkívül biztonságos ország, az ománi emberek pedig szívélyes vendéglátók, akik örömmel fogadják a turistákat.
 
6. Változatos fakultatív kirándulási lehetőségek közül választhatunk telepített magyar nyelvű idegenvezetővel. E kirándulások során betekintést nyerhetünk az Ománi Szultánság misztikus világába, az ott élők életébe, megcsodálhatjuk ennek a különleges országnak a lenyűgöző természeti kincseit és kulturális nevezetességeit.
 
7. Amikor nálunk tél van, ott garantált a meleg, nyári idő: az átlaghőmérséklet 26-32 fok között van, míg a fürdésre és úszásra csábító tenger vizének hőmérséklete meghaladja a 26 fokot.
 
8. A Nap korán kel és későn nyugszik, vagyis nagyon sokáig élvezhetjük a strandolást.
 
9. Az Indiai-óceán védett öblében a víz színe olyan csodálatos, mint amilyet a Maldív- és Seychelles-szigeteken látni. Salalah strandolásra alkalmas, csaknem 2 km hosszú partszakaszán a hullámtörők miatt a tenger hol feszített víztükrű medencéhez hasonlít, hol szelíd hullámokkal simogató, vagyis nemcsak a jó úszóknak, hanem a kisgyerekes családoknak és kevésbé jól úszóknak is ideális és élvezetes.
 
10. Más óceánparti fürdőhelyekkel ellentétben Salalah-nál az apály-dagály hatása nem erős, így nem befolyásolja, mikor akarunk megmártózni a vízben.

+ 1 ok: idén először bevezető árakon utazhatunk, szinte biztos, hogy a későbbi években a népszerűség miatt ennél már drágább árakkal kell számolnunk. A legolcsóbb, ha az előfoglalási akció keretében rendeli meg a családi utazást!

 

Kapcsolódó utazások

Forrás: Start Utazás  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|