A Közel-Kelet új csúcspontja: Omán

Ablak a Világra - Utazási magazin


A Közel-Kelet új csúcspontja: Omán
Kapcsolódó utazások

A Közel-Kelet sokak kedvelt nyaralóhelyévé válik hatalmas és robusztus szépségének, egyedi kultúrájának és csodálatos történelmének köszönhetően.

Az Arab-félszigeten található az új csúcspont Omán. Egy ország, amelyet talán sokan nem ismernek, mivel kimaradt a rivaldafényből, amikor a legnépszerűbb utazási célpontokról van szó. Omán fantasztikus célpont egy luxusnyaraláshoz, és ebben a cikkben 3 érdekes tényt osztunk meg erről a rejtett gyöngyszemről.

Omán a világ egyik legbiztonságosabb országa
Nemcsak a bűnözési ráta alacsony itt, hanem nagyon vendégszerető, kozmopolita ország is, amelyet általában nem érintenek sem a természeti katasztrófák, sem egyéb vészhelyzetek, és mint ilyen, biztonságos hely a látogatáshoz, akár egyedülutazó nőknek vagy kis gyerekkel utazó családoknak is. Illetve tökéletes, ha egyedi helyet keres a következő luxus nyaralásához.

Omán a legrégebbi független állam az arab világban
Omán az arab világ legrégebbi független állama, több mint 100.000 éves múltra tekint vissza. Omán egykor a Közel-Kelet nagyhatalma volt, amely a tengeri dominanciájának köszönhetően egészen Afrika keleti partjáig terjedt. A ma ismert ország azonban az 1970-es években vált igazán sajátossá, amikor Kabu uralkodásának kezdetén a nevét Muscatról (ma az ország fővárosának neve) Ománra változtatták.

Omán termeli a világ legjobb tömjénjét
A tömjén olyan dolog, amely szorosan kapcsolódik Ománi történelméhez, kultúrájához és örökségéhez, mivel az ország termeli a legjobbat a világon. A Salalah környéki táj mentén zord tömjénfákat láthat majd sokfelé, miközben a piacokon sétál, érezni fogja annak földes illatát, és vásárolhat belőle, és hazaviheti, hogy kiegészítse szépségápolási napi rutinját vagy a lakását illatosítsa a füstölőkkel. Bármerre is jár Ománban, a tömjén hatása nyilvánvaló és elkerülhetetlen!

 
 
 
 

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|