Románia körutazás

A Romániai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Romániai körutazás, a Romániai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 7 utazás közül választhat.

Romániai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Románia próbál megszabadulni a Ceausescu-éra maradványaitól. Az átalakulás nem könnyű némelyeknek kétségtelenül fájdalmas.

Románia utazás TOP 10

Románia úti célok

Az összes Románia körutazás »

Románia

Az összes Románia körutazás »

Románia ismertető

Konyha
Azok, akik nagyon szeretnek enni, az életet egyhangúnak fogják találni Romániában. Az éttermek általában ugyanazokat az ételeket kínálják, ugyanabban az összeállításban: grillen sütött sertés, sertésmáj, grillcsirke, pacalleves, és zsírban sütött burgonya. Románia legszokatlanabb étele a mamaliga, kemény vagy puha kukoricakása, fozve, sütve vagy rántva. Sok román háznál ezt szolgálják fel foételként. A román konyha másik fontos étele a ciorba (leves). Az édesszájúak nem fognak csalódni, a jellegzetes édességek közé tartozik a placinta (lepény), a clatite (palacsinta) és a saraille (szirupba áztatott mandulás sütemény). A román borok olcsók és jók. A tuica (szilvakonyak) és a palinca ( háromszor annyiszor párolják le, mint a tuica-t) alkoholos italok, amelyeket az étkezések elején fogyasztanak. Noroc! (Egészségünkre!) Ne nagyon próbálkozzunk a mindenütt megtalálható Ness-szel, ami egy borzalmas növényi kivonatokból készült instant kávé, viszont próbáljuk ki a cafea naturala-t, amely igazi kávé, törökösen, vastag zaccal az alján, kávészemekkel a tetején, egy nagy kanál cukorral elkészítve.

Ünnepek
Románia nagyon gazdag népi ünnepekben. Számos kisebb ünnep nem publikus, megorizve hitelességét, nehézzé téve a látogatók számára a részvételt. Rendszeres fesztiválok között tartják számon a Pünkösd vasárnapi székely zarándoklatot, az év legnagyobb népi és vallásos ünnepét Csíkszeredában. A júniusi, Bran melletti Fundatában tartandó Fundata vásárt, amely ma egy hagyományos népmuvészeti vásár, eredetileg pásztoroknak tartották, hogy megismerhessék leendo feleségüket. Júliusban tartják Brassóban és Branban a nemzetközi Kamarazenei fesztivál concertjeit. Augusztusban kap helyet a Középkori Napok ünnepe, mely egy kéthetes muvészeti, képzomuvészeti és zenei fesztivál Segesvárott és szintén ebben a hónapban egy vad táncfesztivált tartanak a Prislop hágónál. A Sambra oilor a legfontosabb pásztorünnep, amelyet szeptemberben tartanak Bran városban és környékén, hogy köszöntsék a bárányokat, akik lejöttek a hegyrol. Decemberben pedig a De la Colind La Stea karácsonyi ünnepséget tartják Brassóban.

Románia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Románia üdülőhelyek

Románia utazási magazin

Drakula hazája- Románia és Erdély

Utazásunk alatt azt tapasztaljuk, hogy hiába cirkálnak márkás autók Románia egy-egy nagyobb városában a sebességmérő kamerák alatt, vagy az autópályákon, az igazi román hangulatot mégis az ország szívében rejlő hangulat határozza meg. Nagyjából bárhol találkozhatunk ló húzta szekerekkel akár a kátyús főutakon, akár a zötykölődő mellékutakon, amik mögött megbújnak a gyönyörű zöld erdőkkel borított hegyek, vagy a mezőkön legelő bárányok, és olyan érzésünk van, hogy az út nem is tartozik a földhöz. Aztán itt van Drakula legendája. Rengeteg turista jön ide csak azért, hogy beutazza Erdélyt, elmenjen Segesvárra, ahol Vlad Tepes első lépéseit tette meg. Megnézhetjük a házát, és rengeteg szuvenírt lehet vele kapcsolatban megvásárolni itt. Ám azok az utazók, akik csak vámpírokra vadásznak, nagyon sok mindenről lemaradnak. Bukarest, a maga groteszk nagyságával, igazi látványosság. Ceauceascu  egy másodikk Párizs építésével próbálkozott, van Champs Elysees és a parlamentjük a második [...]
Teljes cikk

Wizz Air novembertől Kolozsvárról

Wizz Air diszkont-légitársaság bejelentette, hogy novembertől erdélyi járatait a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről indítja, és ezzel egy időben megszünteti marosvásárhelyi üzemelését. Az eddig Marosvásárhelyről induló Budapest, Róma, Barcelona és London Luton járatok 2007. november 13-ától Kolozsvárról indulnak. A februárban induló dortmundi járat is már Kolozsvárról üzemel majd. A Wizz Air 2006 júliusában indította első marosvásárhelyi járatait. A gyakori kedvezőtlen időjárás és az a körülmény, hogy a repülőtér nem javított leszállító rendszerén, folyamatosan veszélyeztette a légitársaság járatainak pontosságát, késéseket és nem kívánt törléseket eredményezve, írja közleményében a Wizz Air. A kolozsvári repülőtér a társaság szerint már jóval fejlettebb technologiával és megfelelő növekedési tervvel rendelkezik, amelyek kedvező körülményeket biztosítanak a légitársaság számára. [...]
Teljes cikk

Új Wizz Air járat Marosvásárhely és Dortmund között

A Wizz Air újabb járatot indít Marosvásárhelyrõl Dortmundba, ezzel ötre emelkedik az Erdélybõl kínált úti célok száma.Az újonnan bejelentett járat 2008. február 28-ától üzemel majd. A Wizz Air 2005. júliusában indította el elsõ járatát Marosvásárhely repülõterérõl. Már az elsõ hónapok után utasforgalma meghaladta a Malév marosvásárhelyi forgalmát, és alig több mint egy év leforgása alatt a légitársaság több mint 100 ezer utast szállított el Erdélybõl. Ez több mint amennyi a repülõtér elmúlt hét évi teljes forgalma. [...]
Teljes cikk
Románia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Románia körutazás »
 

Románia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Románia körutazás »

Románia leírás

Temesvár
A magyar határhoz közel, a Bánát régióban helyezkedik el Temesvár, amely már világhíru, hiszen itt tört ki az 1989-es forradalom. A városban mindenhol falba vésett táblákon emlékeznek meg azokról, akik a harcban vesztették életüket. A legtöbbet még mindig friss virágok és csodás csokrok borítják. A Tokés református temploma a forradalom gyújtópontja a városközponttól keletre helyezkedik el. A városközpontban található a római katolikus katedrális és a szerb ortodox katedrális, amelyek Temesvár leglátványosabb terével, a Piata Unirii-vel szemben találhatóak. Temesvár nemzetközi buszokkal elérheto, azonban kevés buszkapcsolata van más román városokkal. A városba számos nemzetközi és hazai vonat jár. Néhány nemzetközi légi járatnak is van kapcsolata Temesvárral.

Segesvár
Akárcsak Brassó, Segesvár is egy középkori szász város, amelyet Erdély hegyei vesznek körül. Csakhogy ez sokkal csodásabb és kevésbé felkapott város, több fennmaradt középkori épülettel. Sokaknak a város fo vonzereje a Drakulával való kapcsolata- a középkori fellegvár falai között megtalálhatod a házat, amelyben Vlad Tepes született 1431-ben és amelyben állítólag négy éves koráig élt. Ma a házban bár és étterem található.
Segesvár többi fo látnivalói szintén a megmaradt kilenctornyú fellegváron belül vannak. A toronyórát, a Történelmi Múzeumot, a Domonkosrendi Kolostor Templomát, amely a szászok fo evangélikus templomává vált 1566-ban mind érdemes megnézni. Ne mulaszd el megmászni a hegyen lévo gótikus templomhoz vezeto fedett 172 lépcsot. Csupán 4 km-re, Segesvártól északkeletre fekszik Albesti falu, amely Petofi Sándornak állít emléket, hiszen itt halt meg 1848-ban. Segesvár jól megközelítheto, mind helyi és nemzetközi busz- vagy vonatjárattal.

A Fekete-tenger partja
Spanyolországban Benidormba, Ausztráliában az Arany Partra, Romániában pedig a nap-tenger-homok-és-szex mániás csapatok a Fekete-tenger partja felé tartanak. Constanta Románia legnagyobb kikötoje és második legnagyobb városa, ez a Fekete-tenger partjainak közlekedési középpontja és a bejárat más nyaralóhelyek felé. A focirajongók érezhetik úgy, hogy meg kell látogatniuk ezt a helyet, mivel ez George Hagi otthona. A tengerpart koszos és tömött, de a város maga szép, és találhatunk néhány jó múzeumot. Mamaia, egy nyolc kilométeres tengerparti sáv Constantától északra, ez Palm Beach román változata, 61 hotel, 21 000 férohellyel telve van június közepétol augusztusig. Ha szeretsz tömött tengerparton feküdni harsogó zenét hallgatva, akkor tarts a Constantától 17 kilométerre északra fekvo Eforie Nord felé. Hangos zenét és tengerpartot találsz még Neptun-Olimp-on és Continesti-en. És ha úgy gondolod, hogy a zene nem jó, csak képzeld el, hogy fekszel a tengerparton és Ceausescu beszéde ordít a hangosbemondókból - ahogy ez a napi rend volt a forradalomig-, nem a legjobb orvosság másnaposság ellen. Nyáron Constanta charter járattal érheto el Európából, komppal pedig Isztambulból. Buszjáratok kötik össze a várost más fekete-tengeri városokkal. Constanta könnyen elérheto busszal és vonattal is.

Fogarasi havasok
Románia közepén elhelyezkedo Fogaras-hegy részét képezi a Kárpátoknak és a kiterjedése körülbelül 75 kilométer, délre a fo Brassó-Szeben úttól. A hegyeket több mint 40 gleccsertó díszíti, melyek közül a legmagasabban lévo a Mioarele-tó 2282 méter magasan. A híres Fogarasi foút átvezet északról délre a hegyeken, átszelve a Balea-völgyet, ezt az utat tartják a világ legmagasabb útjának. A Balea csatorna Románia legmagasabb hegyeit szeli keresztül, - a Negoiu (2535m) és a Moldoveanu csúcsokat (2543m)- a csatorna maga pedig 845 m hosszú. A Fogarasi-hegység a jól kijelölt utakkal és a hatalmas vad élovilággal a leglátványosabb túrázási lehetoségeket kínálja az országban. A hely legnagyobb hátránya, hogy nehezen elérheto. A fo utak 8-tól 15 kilométer hosszúak és délre találhatóak a Brassó-Szeben vonalon lévo vonatállomásoktól, a helység busszal alig ellátott. A legjobb megközelítési mód az utakhoz Viktória, amelyet Uceától 7 km-re északra találunk, ahogy leszállunk a vonatról. Ha kocsival mész, kövesd a Fogarasi foutat a Poienari várig, a havasalföldi határon túl. A várat Vlad Tepes számára építették és a Drakula-rajongók úgy tekintenek rá, mint egy igazi McCoyra. Egy vízeromu oldalából 1480 lépcso vezet a várhoz.

Mûvészet
A bukovinai festett monostorok voltak az elsõk a világon, amelyeknek a külsõ részén freskók találhatók. Mivel a XVI. században festették õket, ezek a freskók a vallásos mûvészet határain maradtak, mind politikai, mind vallási üzenetet hordozva. A hagyományos népi muvészet, az üveg- és fafestés a XVII. századtól mind máig nagyon népszeru és elterjedt Romániában. A román irodalom sokat merít az ország gazdag népi hagyományából, amely összefonódik az üldözött, megszállt nép viharos történelmével. A XV. században szóbeli népi irodalom virágzott, 1420 körül jelentek meg az elso román nyelvu írások. A modern irodalom a XIX. században jelent meg. Románia nemzetközileg ismert színdarabírója Eugene Ionescu (1912-94), az \"abszurd színház\" képviselõje. 1947-tol a Kommunista Párt az irodalmat politikai eszközként használta. 1990-tol sok irodalmi mu jelent meg tanúskodva a rendszer szörnyuségeirol. A népzene és a néptánc hosszú idok óta népszeru Romániában. A párok általában körben, félkörben vagy sorban táncolnak. A modern cigányzene különbözo hatásokat olvasztott magába, így a hivatásos cigány-zenészek bármit eljátszanak, amit a faluba látogató kíván.

Románia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követségRománia adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|