Mauritius nyaralás, hajóút

A Mauritiusi nyaralás, hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Mauritiusi nyaralás, hajóút, a Mauritiusi nyaralás, hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 24 utazás közül választhat.

Mauritiusi nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Mauritiust Isten jókedvében teremtette. A látvány robbanásszerűen borítja el az érzékeket: az ember és a természet békés harmóniája itt átélhetô. A tenger zamata, a természet és a szokatlan ételek ízei zavarba hozzák a látogatót.

Mauritius utazás TOP 10

Mauritius úti célok

Az összes Mauritius nyaralás, hajóút »

Az összes Mauritius nyaralás, hajóút »

Mauritius ismertető

Az Indiai-óceán festői szépségű egzotikus világa – Mauritius
Ha a Madagaszkártól alig kilencszáz kilométerre keleti irányban elhelyezkedő – az Indiai-óceán egyik érintetlen gyöngyszemének is nevezett, illetve a nyaralásukat valódi egzotikus környezetben tervezőket egész évben váró – Mauritiust néhány jelzővel szeretnénk jellemezni, akkor annyit mondhatunk: paradicsomi környezet, trópusi luxus, és minden vonalon tapasztalható elegancia. Bár Mauritius kétségtelenül a Mascarenhas-szigetcsoport infrastrukturálisan legfejlettebb tagja, mégis azok közé az egzotikus nyaralóhelyek közé tartozik, ahol az urbanizációtól szinte karnyújtásnyira élvezhetjük az édenkerti környezetet. Mivel Mauritius – elsősorban ámulatba ejtően szépséges tengervizével, páratlanul tiszta homokos strandjaival, szemet gyönyörködtető élővilágával és nem utolsó sorban kiváló klimatikus viszonyaival – teljesen megfelel a valóságos paradicsomi környezetben eltöltött, illetve legmagasabb színvonalú nyaralás felé támasztott elvárásoknak, biztosak lehetünk abban, hogy Mauritiusról a turisták közül igen kevesen térnek haza csalódottan. A mauritiusi nyaralást tervező európai utazók számára a két nagyobb és több apró szigetből álló szigetvilág – jóllehet a repülőút hazánkból Mauritiusra csaknem tizennégy óra – egyik hatalmas előnye, hogy Délkelet-Ázsia és a karibi térség népszerű trópusi nyaralóhelyeihez képest az időeltolódás csupán három- négy óra. Ez a tendencia nagymértékben megkönnyíti a szigetre érkezésünk után az „átállást”. Érkezzünk bár egyedül, családosan, vagy újdonsült házasként párunk társaságában – a Seychelle-szigetek igazi alternatívájának számító – Mauritiusra, nem lehet kétségünk afelől, hogy a trópusi szigetvilág varázslatos világa ideális nyaralóhelye lesz minden, a hétköznapi mókuskerékből kiszállni, búvárkodni, naphosszat strandolni és az ellazulni vágyóknak.

Mauritiusról általában…

Szállásválasztás, közlekedés és kultúra
A közvélekedés Mauritiust kifejezetten exkluzív és pénztárcánkat nem kevésbé terhelő nyaralóhelynek tartja. A trópusi szigeteki nyaralásban gondolkodók előtt a Mauritius alternatívájaként gyakran felmerülő Seychelle-szigetekhez képest – amely a természeti környezet és általánosságban véve a növényvilág gazdagsága szempontjából valamelyest többet kínál – Mauritius mindenekelőtt az aktív nyaralást igénylők számára tartogathat meglepetéseket. Utazási irodánk idevonatkozó kínálatából is látszik, hogy – jóllehet a középkategóriás szállodákban megtaláljuk az „átlagos keresettel rendelkező” nyugat-európai nyaralókat, is – a mauritiusi szállodai szobák költségesebbek, mint más téli nyaralóhelyek szálláslehetőségei, amelynek köszönhetően a Mauritiuson nyaralók kissé privilegizált helyzetben érezhetik magukat. A mauritiusi szállodák és hotelek nagy része a nyüzsgő éjszakai élettől távol található, ám kedvünk szerint válogathatunk a hotelek esti programjaiban is. A mauritiusi nyaralás szerelmeseit a térség egyik legjelentősebb reptere, a sziget délkeleti részében épült Sir Seewoosagur Ramgoolam nemzetközi repülőtér fogadja. Mivel a vasútszolgáltatás a huszadik század második felében megszűnt a szigeten, így a helyi közlekedés a szigetet behálózó – egyébiránt kiváló minőségű – autóutakon történik.

Mauritius és históriája
A középkor első évszázadaiban szigetre látogató arab és maláj hajósok után első ízben a 16. században látogattak portugál hajósok Mauritiusra Domingo Fernandez vezetésével. A portugálokat követően a hollandok érkeztek a szigetre, akik – Moritz von Nassauról nevezve el területet – már telepeseket is hoztak. Őket fölművesek követtek Indiából, valamint Japánból.  A 18. század elején francia kézre kerülő Mauritius tengeri kereskedelmére az angol-francia háború komoly veszélyt jelentett és viszonylagos nyugalmat a háborút követő brit korona fennhatósága hozott, mivel Mauritius lakosai megtarthatták törvényeiket és vallásukat. A sziget 1968 tavaszán nyerte el függetlenségét és vált érintetlenségét megőrizve a világ egyik legkedveltebb turistaközpontjává.

Tengeri fürdőzés és búvárkodás Mauritiuson
Mauritiuson – ahová egyébiránt a szomszédos Seychelles-szigetekről teknősöket is telepítettek – a szállodák és hotelek minden esetben oda épültek, ahol a tengerparti nyaralás természeti feltételei a legideálisabbak. A tengerpart minden ilyen területen finom fehérhomokos, a tengervíz kristálytiszta és – kisgyermekes családok számára igen kedvező módon – lassan mélyülő. Amennyiben nem csupán fürdőzés szempontjából keressük fel ezt a varázslatos világot, hanem szeretnénk aktív részesesévé válni az Indiai-óceán nyújtotta örömöknek, a szállodákban érdemes tájékozódnunk a mélytengeri horgászat, szörfözés vagy búvárkodás lehetőségeinek feltételeiről. Az egész szigetet körülvevő korallzátonyok világa a búvárok paradicsomaként várja az ide érkező nyaralókat. 

Látnivalók és egyéb programlehetőségek
Persze Mauritius legnagyobb áldása a felhőtlen tengerparti kikapcsolódás lehetősége, ám emellett számtalan történelmi nevezetesség, helyi kuriózumnak tekinthető kulturális és természeti látnivaló, valamint egyéb kikapcsolódási lehetőség kínálkozik. Ebben a vonatkozásban elég az óriásliliomok világának otthont adó Pamplemouss Nemzeti Parkra, vagy az óriásteknősök leglátogatottabb birodalmának számító Chamarelbe nevű „Hét Színű Föld Parkra” gondolnunk. Kihagyhatatlan látványosságnak számít Turtle Baya is, a sziget első tengeri nemzeti parkja. 
Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Mauritius üdülőhelyek

Mauritius üdülőhelyek

Port-Louis
A főváros, a sziget északnyugati részén fekszik. Napközben nyüzsgő, forgalmas kereskedelmi központ, éjszaka pedig a szórakozásé a főszerep. A Le Caudan sétányon rengeteg kaszinó, mozi, üzlet, bár, étterem és disco szórakoztatja a vendégeket. A piac forgatagát nem érdemes kihagyni, hiszen itt vásárolhatunk mindenféle egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, ajándéktárgyat és fűszert. A Természettörténeti Múzeum a 17. századtól kezdve mutatja be a galambok, dodók és egyéb különleges madárfajok életét. Akiket az iszlám építészet érdekel, meglátogathatnak több mecsetet vagy erődöt. Ezek persze csak töredékei a számtalan látnivalónak.

Botanikus kert
A Pamplemousses nevű kicsiny falucska mellett található a Seewoosagur Ramgoolam botanikus kert. A kert különleges növényeivel Mauritius egyik egyedülálló látnivalója. Vízililiomok, pálmák és más védett növények találhatóak itt, többet közülük a világ vezetői ültettek el.

Moka
A  fõvárostól délre fekvő Moka városa egyeteme mellett gyors fejlődéséről, és kltúrális életéről nevezetes. Megtalálható itt az indiai bevándorlók múzeuma, a Le Réduit épületet, melyet 1874-ben építettek, de jó ha tudjuk, hogy az épület csak évente két napot tart nyitva márciusban és októberben. Az 1830-as években épült Eureka Házat 1986-ban nyitották meg a nagyközönség előtt aminek tárlata művészeti alkotásokból, antik térképekből és kínai valamint indiai háztartási eszközökből áll.

Curepipe
A főváros után a második legnagyobb Mauritiusi város. Curepipe nevezetességei: a Hotel de Ville, a botanikus kert, a Trou aux Cerfs valamint a Tamarind vízesés. Francia telepesek alapították, időjárása jóval hűvösebb, mint a partvidéké. Iskolái a legrégibbek az országban.

Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Mauritius legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Le Meridien Ile Maurice Hotel 4*

Le Meridien Ile Maurice Hotel 4*

Pointe Aux Piments
Ár:
  1 069 910
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szálloda még felújítás alatt is zavartalanul működött. Gyönyörű környezetben, ízléses berendezéssel. Az ételek választékosak és különlegesek voltak. Ingyen lehetet a korallzátonyokhoz hajózni. A személyzet kedves, udvarias. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

Nem tetszik:
Az új medence mellé is jó lenne egy zuhanyozó, hogy a tengerből kilépve a sós vizet és homokot le tudjuk mosni.

Egyéb:
5pont - 1 értékelés
Friday Attitude Hotel 3*

Friday Attitude Hotel 3*

Trou d`Eau Douce
Ár:
  860 290
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Minden nagyon tetszett, csodálatos volt a hely, a szoba, a tisztaság is nagyon rendben volt, finom ételek, kedves mosolygós személyzet, szívesen mennénk máskor is vissza.

Nem tetszik:


Egyéb:
Köszönjük ezt a remek ajánlatot.
3.8pont - 1 értékelés
Villas Mon Plaisir 3*

Villas Mon Plaisir 3*

Pointe Aux Piments
Ár:
  627 170
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Elhelyezkedés, all inclusive ellátás, környezet. egész napos kirándulásunkhoz ebéd csomagot adtak :-)

Nem tetszik:
Földszinti szobában voltunk, teraszajtó az egyetlen szellőztetési lehetőség-zárt ajtó mellett nincs levegő, bebüdösödik. Öreg, hangos,büdös klíma-ezért nem is használtuk. Tárva-nyitva ajtó mellett tudtunk csak aludni, kicsit féltünk...

Egyéb:
Jól éreztük magunkat, ár érték arányos. Azért nem térnénk csak vissza, mert szeretünk új helyeket felfedezni.
Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Mauritius beszámolók

32315 megtekintés - 5* értékelés
Mauritius álomsziget

Mauritius álomsziget

Port Louis, Mauritius
Címke:

Két éve, télen jártam ezen az apró kis gyöngyszem szigeten, ami az eddigi legcsodálatosabb hely, ahol valaha megfordultam! A látvány valóban robbanásszerűen borítja el az érzékeket. Megérkezésünkkor a hajnali párán túl a vaníliaillat volt a legemlékezetesebb, ami hirtelen megcsapott, majd egész héten át az egész szigeten végigkísért. A rövid transzfer után a szállodába érkezve banán-mangó-naracs alapú frissen facsart gyümölcskoktélt fogyasztottunk, majd a szobákat átvéve átadtuk magunkat egy [...]

A teljes bejegyzés

17425 megtekintés - nincs értékelés
Mauritius északi part

Mauritius északi part

Le Meridien Ile Maurice Hotel 4*, Pointe Aux Piments, Mauritius
Amilyennek elképzelted a fényképek alapján... A tenger tényleg türkizkék, a szálloda igényes, az alkalmazottak barátságosak, folyamatosan keresik a kedvedet, és ez nem tűnik mesterkéltnek, hanem az itteni emberek természetes viselkedési módja. A pihenés, kikapcsolódás igazi helyszíne, de ha izgalmas felfedezésekre vágysz a szigeten, 1-2 óra alatt mindenhová eljutsz. 1500-2000 rúpiáért a taxis bárhová elvisz, aztán megvárja, míg a programodnak vége, aztán visz vissza. A part egy ideig homokos, [...]

A teljes bejegyzés

Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Mauritius utazási magazin

Mauritius, TOP 8 ingyen program

Mauritius egy varázslatos sziget, ahol számos csoda rejlik. Gondoljunk csak a víz alatti vízesésre. Érdemes minél több helyet felfedezni és programon részt venni. Ebben a cikkben összefoglaltunk több ingyenes lehetőséget is, amik ugyanúgy garantálják a szórakozást.Mauritius, TOP 1 ingyen program: járd be a Port Louis piacot Tegyél egy sétát a Port Louise piacon és nyerj betekintést a mauritiusi kultúrába. Szánj rá időt, hogy kiélvezd a látványt, a hangokat és megismerd a mauritiusi embereket. Szippants egyet az egzotikus gyümölcsök, gyógynövények, fűszerek és utcai élelmiszerek édes illatából, és ha a pénztárcád engedi, azért lepd meg valami mauritiusi különlegességgel.Mauritius, TOP 2 ingyen program: látogasd meg Cap Malheureux-ot Tölts el egy délutánt ebben a hangulatos halászfaluban, a sziget legészakabbra fekvő pontján. Nem kerül semmibe, mégis csodás élményekkel gazdagodhatsz, mert a kilátás a környező szigetekre fenséges.Mauritius, TOP 3 ingyen program: [...]
Teljes cikk

Víz alatti vízesés – A természet illúziója

Mauritius kicsiny szigetállama Madagaszkártól 900 km-re keletre található az Indiai-óceánban. Két nagyobb és több apró szigetből áll, melyek összterülete mindössze 2 046 négyzetkilométer. A szigetnek nem voltak őslakosai, így a 10. században arab hajósok, majd az 1500-as években a portugálok fedezték fel. Később francia, holland és brit gyarmat is volt. 1968-ban a francia származású lakosság fellázadt és végül a harcok lezárultával kivívták függetlenségüket.   Mauritiuson rengeteg különböző felfedezni való található, és mikor már azt hinnénk mindent láttunk, ismét szembe találkozunk eggyel, ilyen például az a különleges természeti jelenség, mely a fő sziget délnyugati részén található. A „víz alatti vízesés” titka a homok és iszap lerakódásának furcsa elhelyezkedéséből adódik. Ha fentről nézzük a Morne-hegy részét képező jelenséget, olyan mintha a víz alá zubogna le a vízesés.   A Morne-hegyet egyébként, növény- és állatvilágával, valamint említett természeti [...]
Teljes cikk

Mauritius, a smaragd sziget

A monda szerint az Indiai-óceán türkizkék habjaiból született és fehér korallzátonyoktól védett smaragd csodát, Mauritiust alig két évtizede fedezték fel az exkluzív nyaralást kedvelő vendégek. A mindössze százhatvan kilométeres, fehér homokos, védett tengerpartjával és kellemesen meleg éghajlatával a szigetet méltán emlegetik trópusi paradicsomként. A kicsinyke sziget – legmagasabb csúcsa, a Piton de la Petite alig 828 méter magas – hegyei különleges formájúak, mintha csak a természet groteszk gyurmajátékkal alakította volna ki alakzatukat: a délkeleten kiszögellő Bambous-hegy különösen érdekes, fekvő oroszlánra emlékeztet.Vegetációja trópusi, éghajlatára csupán a két meleg évszak jellemző, s az utazásra legalkalmasabb a május és november közötti száraz, kellemes időszak. Januártól áprilisig ciklonok veszélyeztethetik a térséget. Egykori ébenfaerdőinek nagy részét kiirtották a holland és francia telepesek a cukornádültetvények miatt. A mai szigetlakók filaonnak [...]
Teljes cikk

Egzotikus utazások

A Földön olyan sok csodálatos és különleges hely van, hogy az ezek közötti választás is nehézséget jelent. Sokszor egy hely varázsát nem csak a táj, az állat és növényvilág vagy a klíma határozza meg, hanem az ott élő emberek kultúrája, művészete, építészete. Ennek tükrében megpróbáltam összeállítani egy tízes listát az egzotikus utazásokról. Az országok természetesen abc sorrendben szerepelnek, mert mindenki maga döntse el, hogy mit tenne az első helyre. India, GoaA hely (mivel portugál gyarmat is volt) a kelet és nyugat eklektikus keveréke. Kultúrájának készét képezik az ősi templomok, a fesztiválok, de híresek strandjai is. Az Arab-tenger gyöngyszemeként az európai télből idemenekülőknek számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Korallzátonyai miatt ideális célpont a búvároknak, de a történelmi városrészek mellett a védett állat és növényvilág is látnivalóul szolgál. KenyaEgzotikus utazási ígér a Kenyai köztársaság. Kelet-Afrikában az egyenlítő mentén terül el, területe [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről II.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.Álomszigetek valóságos fertőzésekkelKenya és Tanzánia partjaitól nem messze három csodálatos sziget várja a fehér homok szerelmeseit. A fűszerszigetnek is nevezett Zanzibáron ne hagyjuk ki a főváros piacait, mivel itt szinte minden egzotikus fűszert és fűszerkeveréket beszerezhetünk. Az ország gasztronómiája nemcsak a fűszerek miatt híres, hanem amiatt is, hogy három földrész, [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről I.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.A szafarik kockázatosak?A legtöbb utazó azért választja Kenyát vagy Tanzániát téli úti céljául, mert szeretne résztvenni egy valódi szafarin. A vadregényes kirándulásokon valódi felfedezőnek érezheti magát mindenki, hiszen dzsippeken szállítják a vendégeket, miközben körülöttük szabadon kószálnak az eddig csak állatkertből ismert egzotikus vadállatok: a zebrák, majmok, vízilovak, [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk

Egzotikus nászutak

Száz évvel ezelõtt, aki megengedhette magának a nászutat, az csakis Velencébe utazott. A szerelmesek városába, amely az akkori közlekedési lehetõségekhez mérten is elérhetõ volt. A ma szerelmesei számára a távolság már nem akadály. Hajóval, repülõvel vagy szárazföldön minden közelebb került. Tehát miénk a Világ, legfeljebb zsebünk szab határt. Sri LankaSri Lanka nem véletlenül került elõtérbe az utóbbi idõben, mint egzotikus úti cél. A buddhista és hindu kultúra sok különleges élményt kínál. Az európai szempár számára nemcsak a trópusi táj, de a teaültetvények és a teraszos rizsföldek is újdonság számba mennek.Costa RicaA szép országnév \"gazdag part\"-ot jelent. Ha nem is aranyban, vagy gyémántban, de elragadó természeti szépségekben feltétlenül az. Costa Ricát Közép Amerika Svájcaként is emlegetik, utalva rá, hogy viszonylag jómódú országról van szó. Domborzata, éghajlata rendkívül változatos, ahol éppúgy megtalálhatók a buja trópusi [...]
Teljes cikk

Mauritius, az álomutazás

Mauritiust Isten jókedvében teremtette. A látvány robbanásszerűen borítja el az érzékeket: az ember és a természet békés harmóniája itt átélhetô. A tenger zamata, a természet és a szokatlan ételek ízei zavarba hozzák a látogatót.Kreol bűvölet... Az illatok titokzatosan ölelik körül az utazót. A segatánc zenéje s a kreol dallam lágyan fészkeli be magát a fülekbe, a napsugár és a szellô simogatása pedig kellemesen borzongató. Itt minden nap lenyűgözôen más és más, de mindig lágy és álmodozó. Maga a trópusi bűvölet. Mauritius. A hullámok sustorgása, egy kreol szépség lágy mosolya arra ösztönöz, hogy magunk is úgy érezzük, hogy részei vagyunk az Édenkertnek. Az olyan szigeteken, mint Mauritius, a nyaralók álmodoznak az elveszett Paradicsomról, ahol az érintetlen természet a bôségét és a színességét pazarolja. A turisták sokasága a szigetnek meg sem kottyan.Lagunák és esőerdők... Bizarr, fekete vulkánhegy és valószínűtlenül kék lagúnák ölelkeznek. A sziget déli részén az esôerdôk [...]
Teljes cikk

Mauritius, négy nagy nemzet konyháját kostólhatja meg

Mauritiuson, a francia, az indiai, a kínai és a kreol konyhát ismerheti meg az utazó. S létezik-e nemesebb kihívás a gyomor számára, mint hogy kóstolgatva, ízlelgetve rájöjjön az ételek finomságára és különbözôségére?A bőségesen használt fűszerek és ezek különbözô keverékei adják meg a mauritiusi konyha titkának nyitját. Legnépszerűbb természetesen a chili, amely ezen a szigeten vadon terem - nem is kell termeszteni. Ám az étekízek sorát az olyan enyhébb fűszerek is gazdagítják, mint például a gyömbér, a kurkuma vagy a mustármag Persze minden más is megtalálható Mauritiuson, lehengerlô mennyiségben. Az ételek a különlegességüket - s nemcsak az elôkelô szállodák konyhái, hanem az útmenti kifôzdék is - igazából a hihetetlenül bôséges piacoknak köszönhetik. A bennszülött konyha abszolút befutója a Chatini, illetve ismertebb nevén a Chutney. Ez az izgatóan illatozó édes-pikáns készítmény szinte minden ételt még élvezhetôbbé tesz. Aki csak egyszer is kóstolta, szinte bizonyos, hogy [...]
Teljes cikk

Golf és merülés Mauritiuson

Aki a kondiciójára is, s nem csak a gyomrára gondol, Mauritius szigetén megszámlálhatalanul sok sportolási lehetôség közül választhat. S a választás már csak azért is nehezünkre eshet, merthogy szinte kivétel nélkül minden ingyen van. Az a néhány dolog pedig, amelyért fizetni kell, csupán aprópénzbe kerül. Az abszolút befutó persze a golf. Mauritiuson egy golfkedvelô mindent megtalál, amirôl valaha is álmodozott. A pályák elsô osztályúak, sok profi golfozó megfordult már itt. A játékosokat klubok várják, tökéletes kiszolgálással, sôt a kölcsönözhetô kellékek is kivétel nélkül elsô osztályúak. Visszatérve a vízre, vagyis inkább a víz alá: a világ minden tájáról érkeznek a búvárok, hogy megcsodálják a víz alatti világ fantasztikus képeit, többek között a korallkerteket. Akinek esetleg nincs búvárfelszerelése, annak hamarjában kerítenek, mégpedig igen jól karban tartott holmit. S ne felejsük ki a horgászást sem. A legjobb fogás novembertôl áprilisig ígérkezik. A versenypecások februárban [...]
Teljes cikk
Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Mauritius nyaralás, hajóút »
 

Időjárás

Éghajlat, klimatikus viszonyok és az öltözködés az Indiai-óceán „édenkertjében”

A Baktérítő közelében elterülő Mauritius szubtrópusi éghajlattal rendelkezik, amelynek köszönhetően igen kellemes – nagyjából 26-28 Celsius fokos – az évi középhőmérséklet. A mauritiusi nyaralást tervezőknek kedvező információ lehet, hogy a nyári periódus gyakorlatilag novembertől júniusig tart, amelynek nappali átlaghőmérséklete eléri a 30 Celsius fokot, rendkívül ideális feltételeket teremtve Mauritius kristálytiszta tengervizében való elmerüléshez. A legajánlottabb időszak mauritiusi nyaralásunkhoz tehát a májustól kora decemberig tartó időszak. Nem árt tudnunk, hogy a széljárás Mauritiuson júliusban és augusztusban a legerősebb – amely egyébiránt a keleti partok közelében viharos erejűvé is fokozódhat – jóllehet nyáron az ilyen típusú légmozgások inkább felüdülést hoznak szervezetünknek. Mivel a téli – és egyben csapadékosabb – időszakban sincs hideg Mauritiuson, – az igen átlagosnak mondható 22 Celsius fokos nappali átlaghőmérséklettel –  így a szigetvilág azoknak a nyaralóknak is ajánlott, akik a téli időszakban szeretnék felkeresni kirándulások szervezése, illetve túrázás céljából a szigetet. A Mauritiust megjárt – esetleg újra és újra visszatérő – nyaralók szerint a kifejezetten melegnek mondható szigeteken érdemes pamut alapanyagú, szellős és kényelmes ruházatot viselnünk. A varázslatos szépséggel megáldott tengerparti szakaszok korallos részeinek felfedezéséhez strandcipőt sem árt a lábunkra húzni. A Mauritius felfedezésére szervezett kirándulásokhoz – mindenekelőtt az esetlegesen előforduló záporok-zivatarok miatt – természetesen a zárt cipő ajánlott.

 





Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Mauritius nyaralás, hajóút »

Mauritius leírás

Lakosság
Hivatalos nyelv az angol, de használatos a kreol, francia, hindi és kínai nyelv is. Mauritiuson jelenleg 1 millió lakos él, melynek egyötöde a városokban. A hívõk több mint fele hindu vallású, 30%-a római katolikus, valamint muszlim és buddhista.

Éghajlat
Nagyságát tekintve a sziget körülbelül Luxemburg 2/3-át teszi ki. Területe mindössze 1860 négyzetkilométer. A sziget vulkáni eredetû, de jelenleg egyetlen egy mûködõ vulkánja sincsen. A tengerpartok szépségét és különlegességét a fehér homok mellett a korallok színes képzõdményei adják. Nagy figyelmet fordítanak a helyiek a környezetvédelemre, a legnagyobb természetvédelmi terület, a Fekete folyó torkolatvidékén kialakított nemzeti park. A keleti partvidék idõjárása nagyban eltér a nyugati területekétõl. Az ország keleti része januárban és februárban sokkal szárazabb, a csapadék nagy része a hegyekben, a középsõ és a nyugati tájakon hullik. A legmagasabb hõmérséklet január és április között mérhetõ, a legkellemesebb idõ (20-24 C°) július és szeptember között van.

Pénz
A helyi pénzegység a mauritiusi rúpia /MUR/, aprópénze a cent. 1 rúpia=100 cent. Ezen kívül fizetni lehet valamennyi ott beváltható valutával, utazási csekkel. Hitelkártyák használhatóak a szállodákban, bankokban és az üzletekben is.

Beutazási feltételek
14 napos ott-tartózkodás esetén nincs szükség vízumra. Az útlevélnek a hazaérkezés után még min. 3 hónapig érvényesnek kell lennie. A legközelebbi magyar külképviseleti szervek Dél-Afrikában találhatók. Elutazáskor a reptéren kb. 10 USD helyi adót kell fizetni.

Vásárlás
Mauritius a vásárlók paradicsoma, mivel kitûnõ minõségû áruk találhatóak a szigeten. Legkeresettebbek a helyi szuvenírek, kagylók, melyek speciális üzletekben kaphatók, valamint a kézzel készített hajómodellek, arany- és gyémántékszerek, kézzel kötött pulóverek, különbözõ helyi fûszerek, természetes eredetû esszenciák és olajok. Kedvezõ áron beszerezhetõk továbbá a búvárkodáshoz, úszáshoz, strandoláshoz szükséges kellékek, illetve a bõrbõl készült ruházati cikkek.

Étkezés
A helyi konyha nagyon különleges és változatos. Az éttermek étlapjain megtalálhatóak az ázsiai, a helyi kreol és az európai konyha ételei is. Legkedveltebbek a friss halkészítmények és az egzotikus gyümölcsök. A hotelekben az ételek büfé jellegûek, de lehetõség van meglátogatni egy olyan éttermet is, ahol kínai és mauritiusi specialitások szerepelnek az étlapon.

Mauritius: utazás az édenkertbe

 „Isten először megalkotta Mauritiust, majd lemásolta és létrehozta belőle az Édenkertet.” 

A Madagaszkártól 900 km-re keltre, az Indiai-óceánban fekvő szigetállam egy mesebeli világra emlékeztet. A két nagyobb és több kisebb szigetből álló ország a fehér homokú tengerpartjával, egyedülálló élővilágával, a nyüzsgő nagyvárosával és egzotikus vulkáni kúpjaival az édenkert benyomását kelti. A fő sziget észak-déli irányban 58 km, kelet-nyugati irányban 47 km, nagy része a Dél-nyugat felé fokozatosan emelkedő fennsík. Az örök nyár szigete változatos domborzati formákkal rendelkezik. Legmagasabb pontja 828 méter magas vulkanikus csúcs, de nem működik aktív tűzhányó. Mauritius északi részén korallzátonyokkal szegélyezett homokos part terül el.

A sziget egyedülálló élővilággal rendelkezik. A mindössze másfél négyzetkilométeres sziget egyúttal három fa-, három gyík- és két kígyófaj egyetlen élőhelye, de 200 védett növény és több mint húsz őshonos állat kap életteret a Black River Gorges Nemzeti Parkban. Varázslatos madárvilága mostanra jócskán megfogyatkozott. A röpképtelen Dodó mellett több papagájfaj is áldozatul esett a vadászatnak. A Mauritiusi légitársaság emblémáján egy vörös farkú trópusi madár látható. Több betelepített állatfaj, mint például a szarvas, a vaddisznó a nyúl vagy a kecske is alkalmazkodott a trópusi klímához, az óceánban gyönyörű halakkal és óriásteknőssel is találkozhatnak a búvárkodni vágyók.

 A szigeten élők több országból érkeztek, de nincs kulturális keveredés. A lakosság túlnyomó többsége indiai, de akadnak kínai, kreol és francia lakosok is. Mauritius egyetlen autópályáját magyar vállalkozók építették a 70’-es években, ők azóta is kint élnek. Port Louisban, a nagyváros forgatagában együtt dolgozó emberek a szabad idejüket hagyományos világukban töltik így megtalálható az indiai, kínai, kreol és francia konyha és zene és hangulat. 
A helyi konyha kedvelt ételei közé tartozik a muszlim eredetű biryani, az indiai currys csirke, a kínai sült malac, a kreol roston sült marhahús valamint a francia stílusban készített zöldségek. A sör és a rum nagyon finom és olcsó, a bort viszont importálják és így drága. Szintén e sokszínűségnek köszönhető, hogy a látnivalók között pagodák, mecsetek, templomok és katedrálisok is szép számmal találhatóak.

A mauritiusi hotelek-szállodák alkalmazottai a cseppet sem tolakodó eleganciát tökéletes kiszolgálással ötvözik. Sokszor több hektárnyi területű kertek övezik ezeket a luxusépületeket. Szemet gyönyörködtető színekkel díszített reggeli- és vacsorabüfé várja a nyaralókat.

Mauritiusi utazás esetén sok sportolási lehetőség közül választhat. S a választás már csak azért is nehezünkre eshet, merthogy szinte kivétel nélkül minden ingyen van, az a néhány dolog pedig, amelyért fizetni kell, csupán aprópénzbe kerül. Az abszolút befutó persze a golf. Mauritiuson egy golfkedvelő mindent megtalál, amiről valaha is álmodozott. A pályák első osztályúak, a kölcsönözhető kellékek és a kiszolgálás is kifogástalan. A világ minden tájáról érkeznek a búvárok, hogy megcsodálják a víz alatti világ fantasztikus képeit, többek között a korallkerteket. A horgászok is kipróbálhatják tudományukat, de hajózni, úszni vagy csak a tengerparton sétálni is kitűnő időtöltés.


Mauritiust Isten jókedvében teremtette. A látvány robbanásszerűen borítja el az érzékeket: az ember és a természet békés harmóniája itt átélhetô. A tenger zamata, a természet és a szokatlan ételek ízei zavarba hozzák a látogatót.

Az Indiai-óceán gyöngyszeme

Afrika keleti partjától kb. 3000 km-re, Madagaszkár mellett található ez az egzotikus, vulkáni eredetű trópusi sziget, amelyhez néhány körülötte elhelyezkedő atoll is tartozik. A sziget óriási ragyogó smaragdnak tűnik a szikrázó napfényben, különlegessége, egyedisége történelmén túl gazdag növény- és állatvilágában is megmutatkozik. Mauritiust nevezték már \"Ezüst földnek\", a Hattyúk szigetének, majd 1598-ban a holland kereskedők által kapta mai nevét.

A sziget 67 km hosszú és 46 km széles, alapterülete 1865 km2. Először hollandok, majd franciák, később pedig az angolok gyarmatosították és csak 1968-ban vált függetlenné. 1992 óta köztársaság. A sziget fővárosa Port Louis , amely örökségként még ma is az Indiai-óceán kapuja. Elővárosaival egy lüktető, forgalmas nyugat-európai kikötővároshoz hasonlít. Ez a sziget kereskedelmi és üzleti központja is. A szigetlakók szeretettel fogadják a távolról ide érkező turistát. A vulkanikus eredetű sziget 160 km hosszú, fehér homokos tengerpartján kívül még csodálatos látnivalókat kínál az idelátogató számára. Káprázatos látványt nyújtanak a botanikus kertek, a cukornád- és trópusi gyümölcs ültetvények hatalmas területei.

A sziget érintetlen erdeiben szarvasok, vaddisznók és makákó majmok élik világukat szabadon. A sziget őshonos nagytestű galambféle madara, a DODO madár mára sajnos már a kipusztult fajok egyike. Ennek a madárnak a jelképe sok helyen feltűnik, pl. a Mauritius légitársaságnak is ez a madár a jelképe. Mind a pihenni vágyóknak, mind a búvárprogramokat kedvelőknek csodálatos üdülést, varázslatos élményeket kínál ez az egzotikus világ. Mauritiust még nevezhetjük az \"Örök nyár\" szigetének is, hiszen a tengerpart vonulatában az éves átlaghőmérséklet 19-31 Celsius fok körüli. A nyár novembertől áprilisig, a tél pedig májustól októberig tart.

Ez a gyönyörû sziget az Indiai-óceán egyik legszebb, egyre többek által ismert turisztikai desztinációja. Régebben, ha az ember trópusi szigetet említett, mindenki a karibi térségre vagy a Csendes-óceánra gondolt. Mára ez megváltozott, kedvezõ árai és csodálatos környezete évrõl-évre több turistát vonz, és napjainkban már Mauival és Martinique-el említik egy lapon. Bár Afrikához esik a legközelebb, történelmében és életében a brit, a francia és az indiai hatás érvényesül leginkább. Az éttermekben, kávéházakban a legismertebb szigetországi és francia ételeket élvezhetjük miközben indiai zene szól. Érdemes tehát iderepülni, mivel a kellemes tengerparti pihenést ez az érdekes hármasság még egyedibbé teszi.

Kreol bűvölet... Az illatok titokzatosan ölelik körül az utazót. A segatánc zenéje s a kreol dallam lágyan fészkeli be magát a fülekbe, a napsugár és a szellô simogatása pedig kellemesen borzongató. Itt minden nap lenyűgözôen más és más, de mindig lágy és álmodozó. Maga a trópusi bűvölet. Mauritius.
A hullámok sustorgása, egy kreol szépség lágy mosolya arra ösztönöz, hogy magunk is úgy érezzük, hogy részei vagyunk az Édenkertnek. Az olyan szigeteken, mint Mauritius, a nyaralók álmodoznak az elveszett Paradicsomról, ahol az érintetlen természet a bôségét és a színességét pazarolja. A turisták sokasága a szigetnek meg sem kottyan.

Lagunák és esőerdők... Bizarr, fekete vulkánhegy és valószínűtlenül kék lagúnák ölelkeznek. A sziget déli részén az esôerdôk kristálytiszta folyói páfrányzöld szurdokban rohannak alá, hogy aztán lépcsôzetes vízeséssé szépüljenek. Mesét zúg a vízesés, amelynek finom ködfátylán át feltűnik a szivárvány hídja. Végtelen zöld cukornádföldek a fekete hegyek fennsíkján, tűzszínű virágallék, lávakôbôl épült templomok, a hófehér, koloniál villák a bambuszcserjék mögött - olyan látványosság ez Rainer Schauer ismert író szerint, amely könnyen \"szenvedélybeteggé\" teheti a nézelôdôt.

Aligha nevezhetô túlzásnak, ha Mauritiust az Indiai-óceán gyöngyszemének titulálják. Becses és ritka ékszer, egy álomutazás célja ezen a sártekén. Akik már jártak ott, soha nem feledik el, akik pedig szeretnék meglátogatni, izgatottan készülôdnek. Élesítsük ki összes érzékünket és szippantsuk magunkba Mauritiust.

Strandok és hullámok... Itt szó szerinti a pihenés jelentése. A nyugati parton hosszan elhúzódó strandok, szelíden lejtô homokos partjuk puhán olvad össze a lagúna vizével. Északon, a sziget belseje felé hatalmas síkság, csak ittott bontja meg egy-egy kisebb domb a végtelen rónát. Másutt, ameddig a szem ellát, cukornádföldek terülnek el, a napsütéstôl és a szél irányától függôen váltogatva színüket a sötétzöldtôl a rózsaszínűig. A déli partvidék ettôl némileg eltérô képet mutat. A körben húzódó sziklazátonyok néhol foghíjasak, ezért aztán itt már érezni lehet az Indiai-óceán hullámainak erejét. Vadul, sôt, féktelenül ér partot a víz.

Akit elbűvöl az óceán ereje, s a megannyi mély benyomást keltő látvány, úgy is dönthet, hogy vízi útvonalon - hajókirándulással - ismerkedik a szigettel. A tenger színe változó: a fekete ébentôl a kéken és türkiszen át egészen az elefántcsont árnyalatáig kápráztatja a hajózót. A korallok bíbora, zöldje és aranysárgája olyan tiszta, mint maga a víz, amelyben a halrajok a szivárvány összes színében pompáznak.

Elvarázsolt vendégek... A mauritiusi szállodák alkalmazottai a cseppet sem tolakodó eleganciát tökéletes kiszolgálással ötvözik és ezzel a varázstudománnyal kényeztetik a vendégeiket. Sokszor több hektárnyi területű, tékozlóan beültetett kertek övezik ezeket a luxusépületeket. Soha nem érzett virágillat lengi körül a vendéget, és a nevetô szemű szállodai alkalmazottak megpróbálják kitalálni legtitkosabb kívánságainkat is. Szemet gyönyörködtetô színekkel díszített reggeli- és vacsorabüfé várja a nyaralókat, többek között sosem látott színű és formájú kagylókkal. Apró, de fontos részlet, amely hozzájárul ahhoz, hogy már-már úgy érezzük, ez maga a tökély.

Négy nemzet konyhája... Mauritiuson, a francia, az indiai, a kínai és a kreol. S létezik-e nemesebb kihívás a gyomor számára, mint hogy kóstolgatva, ízlelgetve rájöjjön az ételek finomságára és különbözôségére?

A bőségesen használt fűszerek és ezek különbözô keverékei adják meg a mauritiusi konyha titkának nyitját. Legnépszerűbb természetesen a chili, amely ezen a szigeten vadon terem - nem is kell termeszteni. Ám az étekízek sorát az olyan enyhébb fűszerek is gazdagítják, mint például a gyömbér, a kurkuma vagy a mustármag Persze minden más is megtalálható Mauritiuson, lehengerlô mennyiségben.

Az ételek a különlegességüket - s nemcsak az elôkelô szállodák konyhái, hanem az útmenti kifôzdék is - igazából a hihetetlenül bôséges piacoknak köszönhetik. A bennszülött konyha abszolút befutója a Chatini, illetve ismertebb nevén a Chutney. Ez az izgatóan illatozó édes-pikáns készítmény szinte minden ételt még élvezhetôbbé tesz. Aki csak egyszer is kóstolta, szinte bizonyos, hogy hazatérve maga is megpróbálkozik majd az elkészítésével.

A helyi konyha kedvelt étke a muszlim eredetű biryani, az indiai currys csirke, a kínai sült malac, a kreol roston sült marhahús valamint a francia stílusban készített zöldségek. A sör és a rum nagyon finom és olcsó, a bort viszont importálják és így drága

Golf és merülés... Aki a kondiciójára is, s nem csak a gyomrára gondol, Mauritius szigetén megszámlálhatalanul sok sportolási lehetôség közül választhat. S a választás már csak azért is nehezünkre eshet, merthogy szinte kivétel nélkül minden ingyen van. Az a néhány dolog pedig, amelyért fizetni kell, csupán aprópénzbe kerül. Az abszolút befutó persze a golf. Mauritiuson egy golfkedvelô mindent megtalál, amirôl valaha is álmodozott. A pályák elsô osztályúak, sok profi golfozó megfordult már itt. A játékosokat klubok várják, tökéletes kiszolgálással, sôt a kölcsönözhetô kellékek is kivétel nélkül elsô osztályúak.

Visszatérve a vízre, vagyis inkább a víz alá: a világ minden tájáról érkeznek a búvárok, hogy megcsodálják a víz alatti világ fantasztikus képeit, többek között a korallkerteket. Akinek esetleg nincs búvárfelszerelése, annak hamarjában kerítenek, mégpedig igen jól karban tartott holmit. S ne felejsük ki a horgászást sem. A legjobb fogás novembertôl áprilisig ígérkezik. A versenypecások februárban járnak igazán jól. Ám bármilyen sportba is szerelmesednek bele, önök is azt fogják sóhajtani, amit itt kivétel nélkül mindenki: jövôre, veled, ugyanitt.

Ünnepek... Hires a decemberben és januárban tartott Teemeedee és a hinduk által rendezett Thaipoosam Cavadee. Fergeteges felvonulással, tűzijátékkal, evéssel-ivással ünneplik a kínai Újévet. A sziget hindu vallású népe Shiva tiszteletére minden évben elzarándokol a vulkanikus eredetű Grand Bassin tóhoz, hogy egy flaska vizet vihessen haza a szent vízből.

Port-Louis
A fõváros, a sziget északnyugati részén fekszik. Napközben nyüzsgõ, forgalmas kereskedelmi központ, éjszaka pedig a szórakozásé a város. A Le Caudan sétányon forr a levegõ, rengeteg kaszinó, mozi, üzlet, bár, étterem és disco szórakoztatja a vendégeket. A piac szerves részét képezi a város életének, forgatagában mindenféle egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, ajándéktárgyat és fûszert vásárolhatunk. A Természettörténeti Múzeum a 17. századtól kezdve mutatja be a galambok, dodók és egyéb különleges madárfajok életét. Érdemes megtekinteni a Postamúzeumot is, ahol nagyon régi bélyegkollekciókat mutatnak be. Akiket az iszlám építészet érdekel, mindenképpen látogassa meg az 1850-ben épült Jummah mecsetet valamint az Adelaide erõdöt. A város északkeleti részének legnevezetesebb látnivalója Pére Laval sírja, ahol évrõl-évre zarándokok ezrei próbálnak erõt meríteni az emlékhelybõl.

Botanikus kert
A Seewoosagur Ramgoolam botanikus kert a Pamplemousses nevû kicsiny falucska mellett található. A kert különleges növényeivel Mauritius egyik legfontosabb látnivalója.

Moka
Moka a fõvárostól délre fekszik. Egyeteme mellett az indiai bevándorlók múzeumáról híres. Akit érdekel a történelem, az tekintse meg a Le Réduit épületet, melyet 1874-ben építettek, de jó ha tudjuk, hogy az épület csak évente két napot tart nyitva márciusban és októberben. Az 1830-as években épült Eureka Házat 1986-ban nyitották meg a nagyközönség elõtt. Kiállítási anyaga mûvészeti, zenei alkotásokból, antik térképekbõl és kínai valamint indiai háztartási eszközökbõl áll.

Curepipe
Curepipe nevezetességei: a Hotel de Ville, a botanikus kert, a Trou aux Cerfs valamint a Tamarind vízesés.

Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
KELETI PART Belle Mare/Poste de Flacq A keleti part szelesebb, mint a nyugati, de itt is találunk szép strandokat.

Blue Bay Casuarin fák, fehérhomokos strandok, kristálytiszta víz jellemzi az öblöt, amely kiválóan alkalmas vitorlázásra és szörfözésre, de szélcsendes helyeket is találunk itt.

Trou d’Eau DouceA hangulatos kis falu egy keskeny, nem zsúfolt homokos strandnál fekszik, és gyönyörű táj veszi körül.

NYUGATI PART

Balaclava A Citrons torkolatában található a Baie aux Tortues. Pointe aux Piments különösen szép víz alatti élővilágáról nevezetes, a hosszú strandokon pedig zajlik az élet.

Flic en Flac Hosszan a part mentén húzódó település vakítóan fehér homokos stranddal egy széles, szép lagúna mellett, amelyet egy zátony véd. Leírhatatlanul szépek a naplementék.

Grand Baie „Cote d’Azur” a leghíresebb a sziget nyugati részén. Grand Baie éttermekben, kávézókban, butikokban sokkal gazdagabb, mint bármelyik másik település Mauritiuson. Az éjszakai szórakozást kedvelők hajnalig nyitva tartó diszkókat és bárokat találnak itt.

Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Mauritius nyaralás, hajóút »


Vízum, követség

Magyarország mauritiusi képviseletét a kenyei nagykövetség látja el.

Nagykövetség
Cím: Kabarsiran Ave. (off James Gichuru) Lavington
Nairobi . P.O.B. 61146, Kenya
Előhívó: (254)(20)
Telefon: 4442-612, 4442-624
Ügyelet: 4442-624
Fax: 4442-101

Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Mauritius adatlap

Idõeltolódás: -5 óra magyar idõhöz képest

Terület: 2 040 km2

Népesség
: 1 millió fõ

Népcsoportok
: indo-pakisztáni (68%), kreol (27%), kínai, fehér

Közigazgatási
beosztás: 9 körzet

Fekvés
: Dél Afrika. Sziget az Indiai Óceánnál, keletre Madagaszkártól

Államforma
: alkotmányos monarchia

Hivatalos nyelv
: angol

Nagyobb városok
: Beau Bassin-rose Hill, Vacoas Phoenix, Curepipe, Quatre Bornes Mauritius nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|