MAURITIUS, AZ INDIAI-ÓCEÁN CSILLAGA

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
401462
Utolsó frissítés:
2024.09.23. (H)
10 nap/9 éj
1 219 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius mintájára másolták" - írta Mark Twain 1896-ban. Mindannyian arról álmodunk, hogy egyszer felfedezzük azt az érintetlen trópusi szigetet, amely az érintetlen földi Mennyországot rejti, hófehér homokos tengerpartokkal, türkizkék vízzel, hegyvidéki dzsungelekkel, felfedezetlen helyeken megbúvó különös és csodálatos lényekkel benépesítve. Nos, ez az álom egy létező hely a Földön, mely nem más, mint Mauritius. A Madagaszkártól mintegy 1000 kilométerre keletre fekvő Mauritius az Indiai-óceán egyik legtávolabbi szigete. A program során csillagtúrával fedezhetők fel a sziget szépségei és jeles természeti látnivalói, miközben négycsillagos tengerparti szálloda nyújt tökéletes helyszínt a pihenéshez.

1. nap Budapest - Mauritius
Elutazás az esti órákban Budapestről repülőgéppel átszállással Mauritiusra.

2. nap Mauritius
Megérkezés a déli órákban Mauritiusra, az Indiai-óceán csillagára - ahogy az ország nemzeti mottójában is szerepel. A Mascarenhas-szigetcsoport tagjaként Mauritius kristálytiszta vizéről, arany és fehér, finom homokú tengerpartjairól és a Le Morne-félsziget fölé tornyosuló Brabant-hegyről nevezetes. Mauritius a tökéletes úti cél a kikapcsolódásra, a tengerparti nyaralás mellett az aktív pihenés, a gasztronómiai élmények, a gyarmati korszakból megmaradt emlékek várják az utazót. Transzfer Mauritius nyugati partvidékére, melyen gyönyörű strandok, hangulatos éttermek, bárok, üzletek sorakoznak. A délkeleti széltől védett partszakasz nyugodt vize ideális úszásra, sznorkelezésre, búvárkodásra, vízi sportok kipróbálására. Érkezést követően a szobák elfoglalása, pihenés és vacsora a szállodában.

3. nap Mauritius - Port Louis
Reggeli, majd kirándulás a koloniális emlékeket őrző Eureka udvarháznál, bepillantás a gyarmatosítás korabeli mindennapokba, az 1830-ban épült Eureka a 109 ajtajával és ablakával a sziget egyik legnagyobb fennmaradt udvarháza. A múzeumként üzemelő házhoz tartozik egy gyönyörű angol kert is, melyet mangófák, pálmafák és vízesések színesítenek. Egy csésze tea elfogyasztása az Eureka hangulatos verandáján, majd utazás a fővárosba, Port Louis-ba, mely ragyogó példája a különböző etnikumú lakosság békés együttélésnek. A világörökségi helyszín az Aapravasi ghat felkeresése, mely az 1849-1923 között az itt kikötő rabszolgaszállító hajókat fogadta, főleg Indiából. A ghat rabszolgaelosztóközpontként szolgált, innen irányítva tovább a munkaerőt a térség brit gyarmataira. Port Louis főbb látványosságainak megtekintése: a modern Waterfront Caudan sétány, a Citadella, az angolok által 1812-ben épült és a déli félteke legrégebbi lóversenypályája a Champ de Mars, az indiai muszlimok Jummah mecsete és a kínai negyed, valamint egy helyi piac megtekintése. Később ebéd a program során, majd a Pamplemousse botanikus kert felfedezése, mely az óriás vízililiomairól is ismert. A kertet 1770-ben alapították. Visszatérés a hotelbe. Este vacsora a szállodában.

4. nap Mauritius - Curepipe - Trou aux Cerfs - Grand Bassin
Reggeli, majd egész napos kirándulás a lenyűgöző formájú vulkanikus hegyekkel tűzdelt sziget belsejébe és a déli részére, melyet eltérő, hűvösebb, hegyvidéki időjárás és buja növényzet jellemez. Vásárlási lehetőség Curepipében, majd a közelben található alvó vulkáni kráter, a Trou aux Cerfs is látható, később licsiből készült borkóstoló, majd a hinduk szent tava, a Grand Bassin felkeresése. Később a Black River Georges Nemzeti Park, a Chamarel rumfőzde (rumkóstolóval), a Hét színű föld, a Chamarel-vízesés megtekintése. Ebéd a program során, majd rövid fotóstop a Le Morne félszigetnél, a Brabant-hegy lábánál. Délután visszatérés a hotelbe, majd pihenést követően vacsora.

5. nap Mauritius - (Ile aux Phare, Ile aux Aigrettes, Ile aux Cerf)
Szabadprogram, üdülés a tengerparton. Reggeli és vacsora a szállodában. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás a keleti parton. Transzfer Pointe Jerome kikötőbe, majd kirándulás motorcsónakokkal a tengerpart mentén, a dél-keleti szigetekhez (Ile aux Phare, Ile aux Aigrettes, Ile aux Cerf), barbecue ebéddel az Ile aux Cerf szigeten és limitált open bárral, sznorkelezési lehetőséggel.

6-7. nap Mauritius
Szabadprogram, a szálloda szolgáltatásainak felfedezése, pihenés a tengerparton. Reggeli és vacsora a szállodában.

8. nap Mauritius - (Casela Park)
Szabadprogram, üdülés a tengerparton. Reggeli és vacsora a szállodában. Délelőtti fakultatív programlehetőség: Casela állat- és kalandpark. Reggel a Casela park felfedezése, melyben nyitott szafari buszokról testközelben tekinthetőek meg az állatok, valamint zsiráfetetés, óriás teknősök, toboggan csúszda is várja a látogatókat. A parkban felár ellenében a kalandpark szolgáltatásai is igénybe vehetők: sétálás oroszlánokkal (meghatározott időpontokban), zipline, quadozás, segway, via ferrata, nagymacska etetés, tevegelés, canyon swing és számos további adrenalin fokozására alkalmas program. A park gyermekeknek és felnőtteknek is kiváló aktív kikapcsolódást nyújthat.

9. nap Mauritius - Budapest
Szabadprogram, üdülés a tengerparton. Késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre.

10. nap Budapest
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a program egyes elemeinek megvalósítását és a szálloda egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.Minimum létszám: 20 fő





 
Töltődik a foglalási lap
Mauritius utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|