Mauritius álomsziget beszámolóMauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget Mauritius álomsziget

Mauritius álomsziget

27436 megtekintés
bk (2) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
5 pont
Téma:
Utazás időpontja:
-

Port Louis, MauritiusKét éve, télen jártam ezen az apró kis gyöngyszem szigeten, ami az eddigi legcsodálatosabb hely, ahol valaha megfordultam! A látvány valóban robbanásszerűen borítja el az érzékeket.

Megérkezésünkkor a hajnali párán túl a vaníliaillat volt a legemlékezetesebb, ami hirtelen megcsapott, majd egész héten át az egész szigeten végigkísért.

A rövid transzfer után a szállodába érkezve banán-mangó-naracs alapú frissen facsart gyümölcskoktélt fogyasztottunk, majd a szobákat átvéve átadtuk magunkat egy olyan nyugodt és békes pihenésnek, amit a város zajában nap mint nap robotolóként el sem tudtunk addig képzelni...

A sziget bérautóval könnyen bejárható, az utak állapota jó, és a helyiek nagyon segítőkészek. Angolul jól beszélnek, közvetlenek és mindent megtesznek azért, hogy a vendég tényleg kiemelt figyelemben részesüljön a szállodán belül és kívül is.

A látnivalók közül a természeti szépségek nyűgöztek le leginkább: a mélybe zuhogó vízesések, a magas hegyek panorámája az egész szigetet körülölelő korallzátonyokkal, a Hétszínű Föld természeti jelenség, vagy a Botanikus kert növényóriásai és a mindenhol trillázó narancsszínű kismadár.

Mauritiuson a kreol, indiai, kínai és francia konyha ízei keverednek, legnépszerűbb fűszerük a chili, amit például a friss ananászra is szórnak egy csipettel...Rengeteg könnyű halétel, édes-pikáns különlegességek, sokféle, apró desszertek, lágy zamatú borok - a kulináris élvezetek közül ezeket emelném ki.

Esténkét a segatánc zenéje, kreol dallamok kúsztak át a parti csenden, ahol egy enyhe borzongató szél mozgatta mindig a vizet.

A hajókirándulások, búvárkodások olyan vízivilágot lepleztek le, amilyen színű halakat és korralokat álmodni sem mertünk, nemhogy tapintani...

A szállodákban és szobákban mindenhol hibiscus díszítések várják a vendégeket, a virágokat naponta cserélik, és még az alacsonyabb kategóriájú hotelek is nagyon tiszták, rendezettek és újszerű a berendezésük. Az étkezőasztalokon is kagylódíszek vannak elszórva, hogy egy pillanatra sem feldkezzen meg a vendég, hogy milyen paradicsomi helyen jár.

A luxust kedvelőknek, vagy nászutasoknak a Legends szállodát ajánlom legszívesebben. A hotel közös terei nyitottak, így az oszlopok között egész nap kellemesen lengedezik a szellő, a wellnessrészlegében minden vendég a legkörültekintőbb kényeztetésben részesül, és az ínyenc vendégek is megtalálják számításaikat a sziget minden egzotikus ételét is kínáló konyhán.

Visszaérkezéskor a 13 órás repülőút után, fáradtan, de élményekkel gazdagon, akár azonnal vállaltam volna az újabb utat, hogy visszatérhessek erre az édeni kis szigetre.
Hozzászólások a beszámolóhoz


2008.01.24 13:00 utazo (2)
Februárban mi is ide utazunk, de ezt az oldalt azért átnéztem.Fontos megelőzni a problémát. http://www.utazaselott.hu/utaza s-mauritius.html

2009.06.17 16:06 Csink (2)
így van, én is mindig tájékozódok, ha utazok valahova
Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|