Párizs városnézés

A Párizsi városnézés Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Párizsi városnézés, a Párizsi városnézés legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 16 utazás közül választhat.

Párizsi városnézés foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Párizs utazás TOP 10

Az összes Párizs városnézés »

Az összes Párizs városnézés »

Párizs ismertető

Utazás az európai civilizáció egyik legismertebb bölcsőjébe – Párizs

„Évezredes múlt és kulturális sokszínűség a „divat fővárosában...“

A huszadik század utolsó évtizedeiben eredménnyel záruló régészeti kutatások szerint, a csaknem ötvenezer éve lakott Párizs az útikönyvek tanúsága, valamint a turistairodák egyöntetű véleménye alapján is Európa és a világ egyik legszebb városának számít. A Szajna folyó partján elterülő Párizs a franciaországi utazás szerelmeseit elegáns és egyben megmagyarázhatatlanul „kihívó“ miliőjével, csábító építészetével, illetve a francia főváros világhírű romantikájával már önmagában is leveszi a lábáról, s ez alól a legszkeptikusabb turisták sem kivételek. Az évezredes történelmet maga mögött tudó Párizs ma a nyugati civilizáció talán legfontosabb vezető gazdasági és kulturális központja, ráadásul – a „szabadság“, „egyenlőség“ és „testvériség“ hármas szabadságeszményeinek 18-19. századi bölcsőjeként – a francia főváros befolyása nemcsak az európai politikára, illetve az oktatásra terjed ki, hanem a legszélesebb értelemben vett szórakoztatóiparra, a nemzetközi divatra, de a tudományos életre és a művészetekre is döntő hatással bír.

Érkezzünk bár az európai kultúrkör tradicionális művészeti stílusaiban otthonosan mozgó humán emberként, a világ beutazását tervbe vett fiatal turistaként, vagy nyugodt városnézésre és kulturális feltöltődésre vágyó gyermekes családosként, biztosak lehetünk abban, hogy a Rómával 1956-ban „testvérváros“ szerződést kötő Párizsban megtaláljuk a kedvünk szerint kívánt látványosságokat és a változatos szórkozási lehetőségeket. 

A „divat fővárosáról“ dióhéjban a turisták szemével
A csaknem harminc millió évi látogatóval a világ legforalmasabb úticéljának tekinthető Párizsról egyáltalán nem könnyű általános jelemzést adni, mivel a francia főváros a szó legszorosabb értelmében véve tekinthető etnikailag meglehetősen sokszínű lakossága miatt „multikulturálisnak“. Mégis részint ennek köszönhető az a páratlanul egyedülálló tulajdonsága, hogy mindent megtalálunk egy helyen, akár vásárlást tervezünk a divat fővárosában, akár meg szertnénk ismerni Párizs számos érdekes áruházát, illetve piacait, de akkor is ideális választás, ha a világ minden tájának remek ízeit szeretnénk megkóstolni a város számos különleges éttermében. Amennyiben Párizs éjszakai életébe is bele szeretnék kóstolni, a számtalan párizsi klubban és éjszakai bárban kielégíthetjük ide vonatkozó kíváncsiságukat.

Ahová az év minden napján érdemes utazni...
A párizsi éghajlatról, klimatikus viszonyokról és az időjárásról általában
Franciaországi utazásunk Párizsra eső szakaszát tervezve nem árt tudnunk, hogy a francia főváros időjárása csaknem minden hónapban egyformán csapadékos. Mivel az óceán közelsége miatt a térségben nincs kizárólag csapadékos, vagy szinte teljesen száraz hónap, ezért a „divat fővárosába“ esőkabát vagy esernyő nélkül semmi esetre sem induljunk el. Ezzel együtt is kijelenthető, hogy Párizsba szinte egész évben érdemes utazni. Jóllehet, a nyári periódusban is általában 25 Celsius foknál nem több a nappali átlaghőmérséklet, az általános vélekedés szerint Párizst mindenekelőtt a márciustól júniusig, valamint szeptembertől októberig terjedő időszakban érdemes felkeresnünk a városnézéshez kiváló klimatikus viszonyok és a természet színeinek szépsége miatt. A legmelegebb párizsi hónap kétségtelenül az augusztus, amely időszakban a szabadságukat töltő nyaraló franciák távollétében szinte kiürül Párizs. A városnézést tervezők számáró jó hír, hogy Párizsban az ősz is kissé tovább tart mint hazánkban, és általában melegebbnek is mondható. 

A helyi közlekedés és annak párizsi sajátosságai...
Az Orly és a Charles De Gaulle révén két nemzetközi repülőtérrel is büszkélkedő Párizs az az európai főváros, ahol valamennyi létező közlekedési mód világszínvonalú minőségben képviselteti magát. Az egész Franciaország vasúti csomópontjának is számító Párizsban a tömegközlekedés alapvetően a metróvonalakon történik.  Utazásunk során magunk is ezzel a tömegközlekedési eszközzel juthatunk el leggyorsabban a kívánt úticélunkoz, hiszen a tizennégy metróvonal gyakorlatilag behálózza az egész várost. Mivel a francia főváros felszíni közlekedését a villamosvonalak mellett a Párizs fő csomópontjait összekötő autóbuszjáratok is könnyítik, így a felszíni utazásunk alatt is a városban gyönyörködve van lehetőségünk – gyakorlatilag néhány euróért vonalanként – a közlekedésre.

Látnivalók Párizsban
Az Eiffel-toronytól a Diadalíven át a Notre Dame-ig...

Évezredekkel ezelőtt a Szajna partjára települve alakult ki Párizs történelmi belvárosának központja, amely a huszadik századra a világ legismertebb világvárosává nőtte ki magát. Párizsban található az európai fővárosok közül talán a legtöbb épített látnivaló. Kis túlzással állíthatjuk, hogy gyakorlatilag nincs olyan ember a nyugati civilizáció mai világában, akinek Párizsról ne az annak elsődleges jelképének tekinthető Eiffel-torony jutna eszébe. Jóllehet a tervező Gustav Eiffel eredetileg Barcelonának szánta az építményt, mára már Párizs egyik leglenyűgözőbb nevezetességeként fennállása óta csaknem negyedmilliárd ember ment fel szintjeinek valamelyikére. Párizsi utazásunk során néhány euróért a torony egy életre szóló látványt ígér, akárcsak a világ legforgalmasabb múzeumainak rangsorában első helyet élvező Louvre Múzeum. A múzeum közel hatvanezer négyzetméteres területén olyan kuriózumokat őríz, mint a Milói Vénusz vagy éppen a Mona Lisa. Ugyancsak itt csodálható meg a múzeum épületének restaurációja során hozzáépített híres üvegpiramis is.

Persze önmagában már az Eiffel-torony is páratlan kilátást biztosít a városra, ám ezt egyesek szerint felülmúlja a Párizs legmagasabb pontjának számító Montmarte hegy , illetve az ugyancsak itt megcsodálható – eredetileg a francia-porosz háborúban elesett francia katonák emlékére épült – Sacré-Coeur bazilika. A francia fővárost kifejezetten városnézéssel egybekötött vásárlás céljából felkereső turistákat csábítja Párizs legnagyobb preztizsű, és legszélesebb sugárútja, a – valamennyi világmárkát képviselő – Champs-Élysées. Kihagyhatatlan látványosságként kínálja magát ugyancsak a francia forradalom időszakában csaknem teljesen elpusztuló, ám a 19. században újjáépített gótikus remekmű, a Notre Dame. Legyen szó a Charles de Gauelle közepén álló diadalívről, Montparnasse-toronyról vagy a Cité-n magasodó Sainte-Chapelle nevű gótikus kápolnáról, Párizs kimeríthetetlen látnivalóival és a szabadidős programok megannyi lehetőségének tárházával minden korosztály számára mozgalmas utazást ígér. Párizs éjszakai szórakozási lehetőségei is meglehetősen közismertek, jóllehet a francia fővárost ebből a szempontból inkább az elegáns, és pénztárcánkat nem kevésbé terhelő bárok, kabarék jellemzk, de természetesen Párizsban a fiatalabb korosztálynak megfelelő preferált szórakozóhelyek is jelen vannak.
Párizs városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Párizs üdülőhelyek

Párizs legjobb szállodái

4.5pont - 1 értékelés
Középkategórájú Szálloda, Párizs 3*

Középkategórájú Szálloda, Párizs 3*

Párizs
Ár:
  266 990
Ft / fő-től (4 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon finom volt a reggeli

Nem tetszik:


Egyéb:
Párizs városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Párizs beszámolók

Párizs gazdagon

Párizs gazdagon

Párizs, Franciaország
A Z(s)eppelin utazási iroda szervezésében, dr.Gálffy László vezetésével egy tökéletesen szervezett, kitűnően vezetett párizsi úton volt szerencsénk részt venni.Az utazási körülmények, szállások, az elvárásoknak megfeleltek. A program gördülékenyen zajlott, köszönhetően a vezető több évtizedes tapasztalatának, rutinjának és körültekintő gondoskodásának, melyetnem vitt túlzásba. nem telepedett rá a csoportra, mindig annyit mondott nagyon velősen, amennyi fontos vot, de nem volt fárasztó. [...]

A teljes bejegyzés

Párizs városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Párizs utazási magazin

Párizs, a divat otthona

Párizs egyfajta perpetuum mobile, ahol a nap minden órájában metróutasok ezrei nyüzsögnek. 1800 neves építményével, 170 múzeumával, 145 színházával, varietéivel és kabaréival, a Pigalle szórakozóhelyeivel, 380 mozijával, 445 csodaszép parkjával, 16 ezer üzletével, az Avenue Montaigne, Place Vendome, Rue de la Paix és Saint-Germain-des-Prés útjain elhelyezkedő exkluzív márkaboltjaival és modern kreativitásával kötelező program a turista számára. Még nem szóltunk híres gasztronómiájáról, borpincéiről, múzeumokkal vetélkedő régiségboltjairól és sok másról. A 14 vonalon közlekedő metróhálózata kifogástalan, ami pedig a kedvezményeket illeti, különböző kombinációkkal várják a turistákat.   Párizs hatalmas keverőtégely a fekete és fehér, vágott szemű és vastag ajkú, európai és gyarmatokról származó mindenféle náció számára. Itt is vannak valamennyien az utca sürgés-forgásában! A gyalogosforgalom azonban a sok bennszülött és még több turista ellenére sem hektikus, még, mágikus [...]
Teljes cikk

Párizs, a világ legromantikusabb városa

Párizs a világ legromantikusabb városának mondható, amely a divat és a kultúra fővárosa. Gyakran említik a szerelem ill. az éjszakai szórakozóhelyek városaként is. Párizs lakossága tavalyi becslések alapján 2.150.000 fő, mindez közel 105 km² alapterületen. A nagy népsűrűség a nagyszámú bevándorlók miatt adódik, hiszen a városban élők kb. 20 %-a Franciaország határain kívül született. Párizs több súlyos problémája (bűnözés, munkanélküliség) a bevándorlók nagy számával magyarázható.A párizsi forgalom még a budapestihez képest is hihetetlenül nagy, ezért mindenképpen ajánljuk a tömegközlekedési eszközök igénybevételét! A tömegközlekedést a RATP (helyi BKV) üzemelteti, 14 metróvonala behálózza az egész várost. Az agglomerációval RER-vonalak köti össze a fővárost, pl. Versailles is így közelíthető meg a legegyszerűbben. Lehetőség van Paris Visite vásárlására, amellyel 72 órán át szabadon utazhatnak, s kedvezményes áron látogathatnak meg számtalan múzeumot! A Paris Visite a Terra [...]
Teljes cikk
Párizs városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Párizs városnézés »
 

Párizs városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Párizs városnézés »

Párizs leírás

Paris visite
A kártya korlátlan mennyiségű utazásra jogosít Párizs tömegközlekedési eszközein és kedvezményes belépőt biztosít Párizs számos nevezetességébe.
Érvényesség: 3 nap
Gyermekkedvezmény 4-11 éves kor között.

  • 1-3 zóna (Párizson belül)
  • 1-5 zóna (Disneyland, repülőtér, stb.)
RATP - Disneyland / PARIS - kombinált kártya
Oda- és visszautazás metróval Párizsból vagy valamelyik elővárosból (1-3 zóna)a Disneyland bejáratáig (Marne-la-Vallée-Chessy-ig).  A voucher a „Pluto”-kasszánál váltható be napijegyre.
Gyermekkedvezmény 3-11 éves kor között.

Múzeumkártya - „Carte musées et monuments”
A múzeumkártya Párizs 65 múzeumába (csak az állandó kiállításokra érvényes) és emlékművébe biztosít belépést - a látogatások számának korlátozása és várakozás nélkül. A múzeumok többsége hétfőn vagy kedden, ill. január 1-én és május 1-én zárva van! 18 éves kor alatt a múzeumok többsége ingyenesen látogatható.
Érvényesség: 1 nap

PÁRIZS
A szajna-parti metropolisznak világhírű a történelme, művészete és kultúrája. Az impozáns épületek, széles sugárutak, az egykori kolóniák népeinek keveredése, és az állandóan lüktető közlekedés adják Párizs hangulatát. Sétálni a Szajna partján, elmerülni a művészetekben és a kultúrában, üldögélni a kávéházakban. Ezektől a dolgoktól válik minden nap ünneppé Párizsban. LÁTNIVALÓK:
Eiffel torony, Diadalív, Champs Elysées, Latin negyed, Montparnasse művésznegyed, a Marais negyed polgárházai, Montmartre, Sacre Coeur. Pompidou a modern kultúrcentrum. Templomok, múzeumok és monumentális épületek sokasága, mint a Notre Dame, Louvre, Bastille, Opera, Picasso Múzeum, Concorde tér, D\`Orsay Múzeum.

SZÓRAKOZÁS:
Párizs világhírű érdekes éjszakai élete, a sok show, kabaré és revü miatt. Különösen érdekes a Champs Elysée környéke, az Avenue George és a Montmartre negyedben a Moulin Rouge és a Crazy House.

TIPP:
Disneyland Paris csak 30 km, RER-rel, metróval és az A4 autópályán kényelmesen elérhető.

Párizs városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Párizsi Nagykövetség
Cím: 7/9, Square Vergennes
75015 Paris
Előhívó: (33)(1)
Telefon: 5636-0754, 5636-0253, 5636-0254
Ügyelet: 5636-0754, 5636-0253
Fax: 5636-0268

Párizs városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Párizs adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|