Tervezd meg nyaralásod Spanyolországba

Ablak a Világra - Utazási magazin


Tervezd meg nyaralásod Spanyolországba
Kapcsolódó utazások

Tippek egy tökéletes spanyol vakációhoz.

Egyesek számára a spanyolországi látogatás nem több, mint egy hétvége a Costa del Sol partján, vagy néhány nap a csodás Barcelonában. Ám ezen kívül van még sok más lehetőség is, amit érdemes megnézni.

Spanyolország nem olyan nagy ország, de kulturálisan széttöredezett. Néhány dolog, mint például az ingyen tapas itallal, csak az ország korlátozott részén érhető el.

 

Ha tudja, hogy miket keres az utazása során, tekintse meg az alábbi tippeket: 

Olcsó tapast?

Válassza Granadát!

Miért? Spanyolország egyike azon kevés országoknak, ahol ingyen kaphat valamit. Számos bárban kap egy kis ételt minden italhoz, amit vásárol. Jaen, Leon például nagyszerű város erre.

Legjobb tapast?

Valassza San Sebastiant vagy Seville-t!

Miért? San Sebastiani és a sevillai ínyenc tapas nemzetközileg elismert díjat nyert. San Sebastianhoz közeli Logroño, kevésbé ismert, de ugyanolyan jó versenyző.

Jó időjárást?

Andalúzia! ..de ez sok mindentől függ

Miért? Nos, mi számít jó időjárásnak? Ha a tengerparton akarja tölteni az idejét, akkor valószínűleg  Andalúzia lesz a legjobb választás, hacsak nem a nyár közepén érkezünk ide, mert akkor rettentő meleg van itt. Ám, ha hűvös túrázást szeretne,  Galicia a legjobb, bár itt valószínűleg esni fog.

A legjobb bort?

Baszkföld vagy Madrid!

Miért? Baszkföldön San Sebastian és Bilbao közel vannak a Rioja borvidékehez, illetve saját boruk is van: a Txakoli. Madridban pedig valóban a legjobb bort találjuk az országban,  hiszen ez a főváros.

Építészetet?

Egyértelmű, Barcelona!

Miért? Egy szó: Gaudi

Művészetet?

Madrid vagy Bilbao.

Miért? Itt találjuk a Reina Sofia-t, a Thyssen-Bornemisza és a Prado múzeumokat, továbbá a Guggenheim-et Bilbaóban.

És végül érdekli a bikaviadal?

Sevilla vagy Madrid!

Miért? A bikaviadalt Spanyolországban rendezik. Fő helyszíne Andalúzia (különösen Sevilla) és Madrid. Számos olyan bikaviadal-fesztivál van Spanyolországban, amelyek remek helyek a harcra.

 

Egyedülálló programok

1. Afrika csak egy órányira van Spanyolországtól. Ha Afrika az emberiség bölcsője volt, akkor a Spanyolország és Afrika közötti 20 mérföldre Spanyolország valószínűleg Európa bölcsője volt. Az első emberek a kontinensen valószínűleg Tarifa vagy Cadiz útján érkeztek.

2. Spanyolország erős muszlim, keresztény és zsidó örökséggel rendelkezik.

3. Senki nem fogja lustának nevezni Önt, ha délután lefelkszik aludni. Szieszta!

4. Itt megdobhatja az embereket paradicsommal, és nem tartóztatják le érte.

5. Egy dühös bika előtt futhat, és csak az emberek fele fogja úgy gondolni, hogy teljesen őrült.

6. Itt megünnepelheti a legtiszteletteljesebb húsvétot az egész világon.

 

Tehát akkor mikor és hova?

Spanyolország leginkább négy területre osztható: északi, déli, keleti és középső (nyugat Iberia már Portugália, melyet szintén érdemes meglátogatni).

Közép-Spanyolország, melyet Madrid uralja, otthont ad olyan történelmi falú városoknak, mint Toledo és Avila, a Consuegra szélmalmainak és a nagy óvárosoknak, mint Salamanca, Segovia és León.

A keleti part híres a napról, a tengerről és a homokról. Ez megtalálható Barcelonában is, plusz büszkélkedik a mesés modernista építészetével. Ne feledje, Valencia a paella szülőhelye. :)

Spanyolország déli területe Andalúzia, a klasszikus városokkal, mint Sevilla, Granada, Cordoba, Jerez és Cordoba. Egyen tapast, igyon sherryt, és fedezze fel Spanyolország évszázados kapcsolatát az iszlámmal, a Cordoba-i Mezquita-t vagy az Alhambra-t Granadában. Plusz itt van a Costa del Sol strandja is. 

Az északi terület felfedezetlen ország, számos spanyolországi látogató számára. De a Baszkföld (különösen a San Sebastian) modern konyhája, a Bilbao Guggenheim múzeum, a La Rioja borai, az Asturiasi(autonóm régió és egykori fejedelemség Spanyolország északnyugati részén; főváros, Oviedo) almabor és az UNESCO által védett Santiago de Compostela óvárosa felejthetetlen élményt nyújt. És ne felejtse el a tenger gyümölcseit! 

 

De mikor érdemes ide látogatni?

Garantált jó idő esetén a nyár a legjobb. Az év nagy eseményei a Húsvét (Semana Santa), a Las Fallas márciusban, a Tomatina Tomato Fight augusztusban és a Pamplona Bull Run júliusban. De sok minden történik egész évben: nézze meg ezt az oldalt Mikor látogassa meg Spanyolországot a témáról.

 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások