TOP 5 pénztárcabarát program Barcelonában

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 5 pénztárcabarát program Barcelonában
Kapcsolódó utazások

A kulturális látnivalókkal, bárokkal teli, pezsgő éjszakai élettel és kitűnő konyhával rendelkező katalán főváros nem feltétlenül alacsony árairól ismert, ezért összegyűjtöttünk néhány ingyenesen látogatható nevezetességet.

1. Varázslat a Güell Parkban
A többi Gaudí nevéhez fűződő látványossággal ellentétben a Güell Park ingyenesen látogatható annak ellenére, hogy tele van az építész fantasztikus alkotásaival. A világhírű építőmester jellegzetes stílusa a gyönyörűen rendben tartott park minden szegletében megfigyelhető. A modernizmus fellegvára ez, középpontban a főkapuval és annak két mézeskalács szerű épületével, melyek a híres, sok fényképről visszaköszönő mozaik szalamanderek felé irányítják az erre sétálót.

2. Lézengés a La Rambla-n

Mindenképpen járjunk egyet ezen a turistáktól hemzsegő sétányon, hiszen hozzátartozik az igazi barcelonai életérzéshez. Gyönyörű, történelmi épületeivel a La Rambla remek hely ahhoz, hogy igazi katalán hangulatba kerüljünk..

3. A modernista építészet paradicsoma
Ugyan a legtöbb látnivaló megtekintéséért fizetni kell, akad azért jó pár, melyet ingyen megcsodálhatunk. Ilyen Gaudí magnum opusa, a La Sagrada Família, mely ezer részletből álló külsejének megtekintéséért nem kell a pénztárcánkba nyúlnunk. Ha erre járunk, látogassunk el a közelben lévő, világörökség listáján szereplő Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau-hoz is! Gaudí egyik másik remekműve, a Casa Milá mellett található az egyedülálló Casa Amatller. Ezen épületek mesés, fantáziadús külsejének szemrevételezéséért szintén egy centet sem kell fizetnünk.

4. Szemezgetés a Mercat de la Boqueria-n
Ez a híres piaccsarnok az ínyencek mennyországa; válogatott friss termékek, kivételes csemegék a portékák, tapas bárok csábítják a vendégeket és kihagyhatatlan a hamisítatlan jamón megkóstolása is. Annak ellenére, hogy rengeteg turista látogat el ide naponta, a csarnok mégis megőrizte eredeti, vérbeli spanyol varázsát.

5. Napozás a parton
Barcelona remek strandokkal rendelkezik, ahol a napon heverészve tökéletesen ki tudjuk pihenni a hosszú városnézéssel töltött órákat. A legnépszerűbb az arany homokkal borított Barceloneta, mely bárjaival és éttermeivel vonzza a tenger szerelmeseit.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások