Mallorca: non-stop a Top-on

Ablak a Világra - Utazási magazin


Mallorca: non-stop a Top-on
Kapcsolódó utazások

Aki melegebb égtájra vágyik, annak nem újdonság, hogy a Földközi-tenger ölelésében fekvő Mallorca a napsütés földje, ahol még télen is meleg a tenger.

A Baleár szigetcsoport legnagyobb tagjára azonban nyáron is érdemes ellátogatni, hiszen a Kis- Szikla, vagy a spanyol nyár szigete – ahogy a helyiek nevezik – a napsütés és a tengerpart mellé a mediterrán életérzés báját is pluszban adja. Mallorca, a Földközi-tenger ékköve emellett is többféle örömöt is ígér: hol magányos öblök, hol hosszan elnyúló tengerpartok, hol meredek sziklafalak biztosítják a változatosságot. A szigeten, ahol évente hat hónapon át süt a nap és a tengervíz hőmérséklete a 25 fokot is elérheti, a strandokon mindig jólesik a fürdőzés, miközben a vízi sportok rajongói is biztosra mehetnek.

De ez a spanyol földdarab még ennél is többet ígér: festői favak, teraszos kertek és az ezeréves múlt izgalmas emlékei is várják a látgatót. A főváros Palma de Mallorca, - népszerű nevén Palma -, számtalan galériával, művészeti múzeummal és különleges épülettel büszkélkedik. Közülük a legismertebb a homokkő katedrális a Sa Seu, amely a kalóztámadások idején, az ágyútámadásoktól védte a lakosságot. Miközben a hangulatos óváros építészeti látnivalói, műemlékekei, régi templomai, kolostorai családi sétákra csábítják az utazót, a fiatalabbak inkább a napnyugtát várják, hogy a pezsgő éjszakai élet örömeit élvezzék.

Mallorcán járva, kihagyhatatlan élmény a legszebb fekvésű hegyi falu, Valdemossa, ahol egykoron George Sand és Chopin – akinek lakhelye és zongorája a Karthauzi kolostorban ma is megtekinthető -, is előszeretettel töltötte az idejét. A sziget szépségére persze a mai sztárok is felfigyeltek: rendszeresen megfordul itt Claudia Schiffer és Michael Douglas, aki feleségével, Catherina Zeta-Jones-szal nemcsak a nyaralójukban töltik az időt, hanem, Costa Nord néven, Valdemossa-ban kulturális központot is alapítottak.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások