Tökéletes útiterv Madridba

Ablak a Világra - Utazási magazin


Tökéletes útiterv Madridba
Kapcsolódó utazások

Madridban található a legnagyobb spanyol repülőtér, így ez a legkedveltebb érkezési pont az ország legtöbb látogatójának.

A spanyol főváros kényelmes elhelyezkedése, és kiterjedt nagysebességű vasúthálózata, amely Sevillába, Barcelonába és Cordobaba is elágazik, szintén kiváló kiindulópont az ország többi részének felfedezéséhez. A több napos túrák nagyszerű lehetőségeket kínálnak a város megismerésére akár idegenvezető segítségével, vagy anélkül.

 

Hogyan jut el Madridba?

Repülővel: Spanyolország legnagyobb repülőtere, a Madrid-Barajas. A fapados légitársaságok (mint például az EasyJet és a Ryanair) és a nagy fuvarozók egyaránt repülnek Madridba a világ minden tájáról. Mivel csak egy nemzetközi repülőtér található a környéken,nem lehet eltéveszteni. Mindenképpen hasonlítsa össze Spanyolország járataira vonatkozó árakat, és nézze meg a repülőtéri transzfert.

Vonattal: Az AVE Spanyolország kiváló nagysebességű vasútvonala, amely a városokat Barcelona, Sevilla és Malaga között köti össze. Ez ugyan drága, de nagyon gyors. Sajnálatos módon az AVE hálózat nem mindenhol fedi le Spanyolországot.

Busszal: Spanyolország nemzeti buszjárata kiterjedtebb, mint a madridi vonathálózat. A buszok olcsóbbak, mint a vonatok, és általában sokkal lassabbak is, de nem mindig. Például Madridból Granadába csak kicsivel lassabb a busz, de árban kevesebb, mint a fele.

Kocsival: Madridot számos kiváló autópálya szolgálja ki. Nincsen határellenőrzés Spanyolország és Franciaország vagy Spanyolország és Portugália között, így megállás nélkül vezethet közvetlenül az országok között.

 

Hány nap kell Madridra?

A Madridban élők soha nem unatkoznak, így az itt eltöltött napok száma tényleg attól függ, mennyi ideje van összesen és mennyire mélyen szeretné felfedezni a spanyol fővárost.

 

Hogyan töltse az időt?

Kezdje két napos túrával a város körül. Fedezze fel a történelmi Madrid de las Austrias-t, a vonzó La Latina negyedet, a bohém Lavapies-t, vagy Malasaña-t és Chueca-t. De felfedezésre vár a Retiro park,  és sok jó hely ahol ehet, ihat.  Ne felejtse ki a Prado és a Reina Sofia múzeumokat, amelyek mindegyike ingyenes belépést biztosít a legtöbb héten esténként. Nézze meg a legnagyobb művészeti alkotásokat (mint a Picasso Guernica).

Adjon hozzá legalább fél napot a városi Triangle of Art múzeumainak a megfelelő látogatásához, vagy egy teljes napot, hogy ebből felfedezzenek kettőt vagy hármat. Mind közel van egymáshoz, ezért könnyű eltölteni egy kellemes napot a spanyol művészet legjobbjaival.

Adjon hozzá plusz egy fél napot, ha érdekli a Real Madrid játék megtekintése, a bikaviadal vagy flamenco show élvezete - ezek esténként kerülnek megrendezésre.

 

Madrid körül

Metro: A madridi metró szolgálata kiváló, és a legkedveltebb módja annak, hogy körbejárja a fővárost. A jegyek 1 euró alatti áron vehet, ha egy tizes csomagot vásárol, így Európa egyik legolcsóbb tömegközlekedési rendszere. Korlátlan madridi bérletet is vásárolhat a tömegközlekedéséhez. Ne feledje, hogy a madridi metró erőszakos bűncselekményektől gyakorlatilag teljesen mentes. A zsebtolvajok száma azonban egyre nő. Tartsa értékeit biztonságosan magánál!

Busz: Mint sok városban, a madridi buszrendszer kissé nehézkesebb, mint a metrórendszert. Ha a szállodája azt mondja, hogy egy adott célállomásra  gyorsabban közlekedik a busz, mint a metró, kövesse a tanácsot. A jegyek ugyanazok, mint a metrónál.

Éjszakai buszok: Kb. 1 és 5 óra között, Madridban éjszakai buszjárat közlekedik. A buszok mind a Plaza de Cibeles-ből indulnak,és a híres madridi posta körül járnak.

Vonat: A madridi Cercanias regionális vasúti szolgálat kitölti a metró és a nemzeti vasúti szolgáltatás közötti rést. Bár hasznos lehet a város egyes útvonalaihoz és néhány napos kirándulásokhoz, de nagyobb valószínűséggel jobb, ha a metrót használja.

Taxi: A taxik viszonylag olcsóak a legtöbb nagyvároshoz képest, de a közép-madridi szűk, gyakran egyirányú utcákban az átlagos utazási idő és az árak könnyen megnőhetnek. Gyorsabb, ha sétál. Ne használjon taxit, hacsak nem utazik messze a várostól.

Autó: Madridban nehéz parkolni, így az autóbérlés nem ajánlott. A tömegközlekedés általában könnyebb.

Bikicli: Madrid nem rendelkezik a legjobb kerékpárutakkal, bár a helyzet javul.

 

Gyalogos vagy vásornéző busz?

Jó bevezető bármely városba egy kellemes séta vagy egy városnéző busz használata.

Madrid óvárosa meglehetősen kicsi és kompakt, nagy része pedig gyalogosan megközelíthető. A városnéző busz elvisz a közeli főváros számos látnivalójához, valamint néhány olyan helyszínhez, mint például a Templo de Debodhoz vagy a Real Madrid stadionhoz.

De egy séta túra sokkal jobb módja annak, hogy felfedezzük Madrid központját. Így válnak elérhetővé olyan utcák, amelyeken a busz egyszerűen nem tud közlekedni.

 

Mi jön Madrid után?

Madridi földrajzilag és a legtöbb közlekedésben is a központ. Vezethet Spanyolország minden irányába, és találhat fantasztikus várost vagy régiót. Az indulást a madridi busz- és vasútállomásokon kell kezdeni . Íme néhány lehetőség az utazásokra a spanyolország többi részében:

Ha dél, akkor Andalusia.

Ha kelet, akkor Barcelona vagy Valencia.

Ha nyugat, akkor Segovia, Avila, Valle de los Caidos, és Salamanca (Portugália).

Ha északnyugat, akkor Asturias és Galicia.

Ha észak, akkor Basque és La Rioja.

 

Dél Madrid:

Legjobb terület: Andalúzia

Legjobb városok: Seville, Granada, Cordoba, Toledo, Jerez, Ronda, és Cadiz

Legjobb vezetett túrák: Nágy napos túra Seville-be, Cordoba, Granada, and Toledo

Kelet Madrid:

Legjobb terület: Catalonia

Legjobb város: Barcelona, Cuenca, és Valencia

Legjobb vezetett túra: Négy napos túra Barcelonába és Valenciába

Nyugat Madrid

Legjobb terület: Castilla y Leon vagy még Portugália

Legjobb városok: Lisbon, Segovia, Salamanca, Avila 

Legjobb vezetett túra: Négy napos Portugál túra Madridból

Észak Madrid

Legjobb terület: Basque ország

Legjobb városok: San Sebastian és Bilbao

Legjobb vezetett túra: 8 napos túra Barcelonába és Észak-Spanyolországba

Északnyugat Madrid

Legjobb terület: Galicia

Legjobb városok: Santiago de Compostela és Oviedo, koncentrálva vidékre

Legjobb vezetett túra: 5 napos túra észak Spanyolországba Madridból 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások