TOP 5 KIHAGYHATATLAN KIRÁNDULÁS A COSTA DEL SOLON VAGY MALAGABAN NYARALVA!

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 5 KIHAGYHATATLAN KIRÁNDULÁS A COSTA DEL SOLON VAGY MALAGABAN NYARALVA!
Kapcsolódó utazások

Az alábbi kirándulásokon Ön is részt vehet irodánk által szervezett formában, kint élő, tapasztalt, magyar idegenvezetőnk közreműködésével. Érdeklődjön mielőbb munkatársainknál, mert van olyan program, amelyre - a főszezoni időpontokban - már hónapokkal korábban kell jelentkezni.  A kirándulásokat minden esetben úgy szervezzük, hogy legyen idő, nyugodt tempóban megnézni a város legfontosabb műemlékeit, melyet szabadidő, szabad program követ, sétálgathatnak kötetlen formában, vásárolgathatnak vagy beülhetnek egy teraszra elfogyasztani valamit, hiszen a helyiek életének tanulmányozása egy finom kávé mellett, ugyanúgy része az ország megismerésének, mint egy székesegyház megtekintése.

 

TOP 1.: GRANADA
A granadai kirándulás lényegét az Alhambra és Generalife együttesben tett séta alkotja. Minden jelző kevés az ott látható szépség leírásához. Az Alhambra az újkor egyik építészeti csodája, Spanyolország leglátogatottabb műemléke. Erőd, paloták és kertek lenyűgöző egysége, az arab szultánok munka- és lakóhelye 250 éven keresztül.

TOP 2.: CÓRDOBA
A X. században Córdoba volt Nyugat-Európa kulturális központja, az emirátus, majd a kalifátus fővárosa. Egyedülálló római, mór, reneszánsz és barokk műemlékekkel rendelkezik. Meglátogatjuk a nagymecsetet, amely valóban nagy, az egyik legnagyobb a világon és egészen rendkívüli, mert egy része katedrálisként működik. A XIV. százai zsinagóga Andalúzia egyetlen, Spanyolország három középkori zsinagógája közül az egyik. Sétálhatunk az egykori zsidó negyedben és felkereshetjük a híres belső udvarokat illetve az I. századi római hidat.

TOP 3.: SEVILLA
Sevilla Andalúzia fővárosa, Spanyolország egyik legsajátosabb légkörű települése. Itt a leghíresebbek a nagyhét körmenetei és a búcsú, az áprilisi vásár. Velázquez és Murillo szülővárosa, egy lüktető,  rendkívül elegáns világváros. Az általunk szervezett városnézés során busszal érintjük az 1929-es Expo pavilonjait, a Maria Luisa parkot, az Amerika és a Spanyolország teret, az egykori dohánygyár épületét. Ezt követi a gyalogos városnézés, sétálunk a hajdani zsidónegyed szűk utcácskáiban és megnézzük a katolikus világ egyik legnagyobb székesegyházát. Itt található Kolumbusz sírja! A Zurbarán, Murillo és Goya képeknek köszönhetően múzeumban érezheti magát az ember. A székesegyház tornyából nyílik a legszebb panoráma a városra. Szabadidőben érdemes felkeresni az Alcazár labirintusát vagy a XIII. Alfonz szállodát, melynek fantasztikus pátiója várja a vendégeket.

TOP 4.: GIBRALTAR
Közigazgatásilag nem Andalúziához illetve Spanyolországhoz hanem Nagy-Britániához tartozik, de földrajzi értelemben Andalúzia része. Hat és fél négyzetkilométeren próbálják meg az angol nyelvet és brit szokásokat, hagyományokat konzerválni. Ez néha sikerül, néha nem. A spanyol és a brit kultúra párhuzamos létezése teszi rendkívül érdekessé a "sziklát", ahogy a spanyolok nevezik. Az általunk szervezett kiránduláson útközben érintjük a Costa del Sol nyugati részének híres üdülőhelyeit: Fuengirolát, Marbellát és Esteponát is. Gibraltárba érve megtekintjük a nemzeti park területén található Szent Mihály cseppkőbarlangot és a szabadon viháncoló majmokat. Később vásárlási és kávézási lehetőség a sétálóutcán, megtekinthetjü a központ katolikus és protestáns templomait, illetve a botanikus kertet.

TOP 5.: TANGER
Marokkó a legközelebbi, Spanyolországból legkönnyebben megközelíthető egzotikus, afrikai ország. Egyórás hajóút után egy teljesen más kultúrába, vallásba, világba csöppenünk van akit az élmény kultúrsokként ér! Amennyiben szervezett kiránduláson veszünk részt elegendő a határátlépéshez az érvényes személyi igazolvány. Ezt a kirándulást az arab világ szerelmeseinek és azoknak ajánljuk, akik nem ismerik, de betekintést szeretnének nyerni ebbe a különleges kultúrába.
Algeciras vagy Tarifa kikötőjében szállunk hajóra, átkelünk a Gibraltári-szoroson. Tangerbe érkezés után egy buszos városnézés vár ránk egy kilátóig, ahonnan megtekintjük a Földközi-tengert és az Atlanti-óceánt. Ezt követően gyalogos sétát teszünk a kasbahban (fellegvár, agyagvár), ami az óváros erőddel körülvett része. Sétálunk a szűk utcácskákban, betekintést nyerünk a kézművesek műhelyeibe. Ellátogatunk egy szőnyeget árusító üzletbe, kuszkuszt vagy tagine-t ebédelünk.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Start Utazás  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások