Madrid nyáron + utazási tippek

Ablak a Világra - Utazási magazin


Madrid nyáron + utazási tippek
Kapcsolódó utazások

Nyári időjárás (június, július, augusztus) 

A madridi nyár nagyon forró lehet. Augusztusban a város nagy része leáll, illetve sok bár és kávézó bezár, amikor a helyiek a partra mennek. Átlagban nagyon száraz, ami enyhén hűvösebb éjszakákat és reggelt eredményez. Határozottan légkondícionált szállást keressen, ha nyáron tartózkodik a fővárosban.

Programok

Július és Augusztus

Esemény: Vernaos de la Villa

Hol: Madrid

Mi: koncertek és színházi előadások július és augusztus között

 

Július 2-6

Esemény:  meleg felvonulás

Hol: Chueca

Mi: Spanyolország legnagyobb meleg felvonulása

 

Augusztus és szeptember

Esemény: Vuelta an España

Hol: Nagyrészt Spanyolország északi részén (Galícia, Navarra, Baszkföld és Katalónia) és Madrid környékén zajlanak.

Mi: A Tour de France kerékpárverseny spanyol változata. A dátumok évről évre változnak, de augusztusban és szeptemberben jellemzőek, és szeptember közepén befejeződnek Madridban.

 

Utazási Tippek:

Dél: Andalúzia és Madrid

Madridtól délre Andalúzia felé indulva eljut Córdoba, Sevillaba, Jerezbe, Cadizba, Rondaba és Granada városába.

Ha Sevillába látogat, használja az AVE nagysebességű vonatot, és szálljon le Cordoba-ban, hogy megnézze Mezquitát. Van egy két napos Sevilla és Cordoba túra Madridból, ami a legjobb módja annak, hogy két várossal mindössze két nap alatt találkozzunk.

A Granada-i közlekedés egy kicsit lassabb, de lesz lehetősége meglátogatni Alhambra-t és megkóstolhatja a híres ingyenes tapast, ingyen itallal.  

 

Kelet: Barcelona és Valencia

3 ajánlott hely, ha Madridból utazik:

Barcelona
Cuenca
Valencia

Annak ellenére, hogy Valencia Spanyolország harmadik legnagyobb városa, Cuenca-t is kapjon helyet a tennivalók listáján. Ez a madridi-valenciai vasútvonalon van, nem a madridi-barcelonai úton. Ne próbáljon meg a két város között vezetni. Az, hogy mennnyi időt érdemes itt eltölteni az a város iránti érdeklődéstől függ.

Valencia egy igazi mediterrán város, strandokkal, paella éttermekkel és hatalmas narancs kereskedelemmel. Nyugodtabb tempójú, mint Barcelona. Az óváros valójában meglepően kicsi. Itt található a híres Calatrava által tervezett Ciudad de Artes y Ciencias (Művészetek városa).

Cuenca egy kicsi város Castillában és ez az óváros vonzóbb is, mint Valencia. A lógó/lebegő házak (hanging houses) nagyon látványosak.  A múzeumok, a művészetek és a tudományok is középpontban állnak: Ezek kisebbek, mint a Valenciában, de olcsóbbak, közelebben helyezkednek el egymáshoz  és hozzáférhetőbbek. Cuenca klímája szélsőségesebb, mint Valenciában. Ez az a hely, ahol felfedezheti a keskeny városi utcákat, a lógó házakat(hanging houses), a mulatságos múzeumokat és művészeti galériákat. Télen nagyon hideg, nyáron nagyon forró az időjárás. Valencia, másrészt egy olyan város, ahol csak pihenhet.

 

Nyugat: Látogassa meg a kisebb városokat Madridhoz közel

Madrid közelében a nyugati részen a városok többsége kirándulásként látogatható. Ugyanakkor okos döntés lehet a célpontok összekapcsolása, és nem minden éjszaka visszatérni Madridba. Csökkenti az utazási időt, de növeli a szállodai bejelentkezés idejét.

Északnyugat: Asturias és Galicia

Vegyük figyelembe a távolságokat.

Galícia és Asztúria Spanyolország legtávolabbi régiói és sok utazási időt igényelnek. De jelentős időt spórolhat, ha legalább az egyik szakaszon repülőre ül. Háromféleképpen lehet megoldani a távolság problémáját:

-Repüljön Oviedoba, A Coruña vagy Santiago de Compostela felé.

-Vonatozzon Leónba, majd fedezze fel az északnyugati kanyarokat.

-Menjen hosszú útra Leónba az ajánlott nyugati városokon keresztül, majd onnan irány északnyugatra.

Santiago de Compostela-tól nyugatra, a Rias Baixas "elsüllyedt völgyei" a félelmetes galíciai partvidék mentén, fantasztikus kilátást nyújt a viharos Atlanti-óceánra. Keletre Oviedóban van a Picos de Europa hegység.

Észak: Baszkföld és La Rioja

Közvetlenül Madridból északra, Burgosba érkezik, ami Spanyolország egyik legimpozánsabb katedrálisa -remek hely ebédre. Kanyarodjon keleti irányba, és hamarosan megpillantja La Rioja-t, Spanyolország leghíresebb borvidékét. Ezután menjen a tengerpartra, ahol eljuthat a Baszkföldre, a Guggenheim múzeumhoz és a spanyolországi gasztronómiai fővároshoz tartozó San Sebastianhoz.

La Rioja

Spanyolország a borvidékek országa, kiváló, jó árú borokkal az ország egész területén. La Rioja-hoz képest a Baszkföld közelsége azt jelenti, hogy még több jó bor van, mint Spanyolország többi részén. 

La Rioja szőlőtermő területei lenyűgözőek. Azok számára, akik érdeklődnek a bortelmelés iránt, a bor túrák nagyon jól felvilágosíthatnak ezen a területen.

Mindenki számára, akinek nincs sofőrje, egy vezetett túra lehetővé teszi, hogy bort is fogyasszon. Ha nincs sofőr aki vállalja, hogy nem fogyaszt alkoholt, és nem szeretne vezetett túrán részt venni, látogasson el Logrono-ba.  A Calle Laurel a legjobb utca a különféle borok kipróbálásához, finom tapasokkal minden megállónál.

Bilbao vagy San Sebastián? Baszkföldön ez a két sztár, de hova érdemes menni?

Kétségtelenül San Sebastianba! A Michelin-csillagos éttermekkel (és az almabor házakkal)  San Sebastian megnyeri a gasztronómiát.

De mi van, ha kedveli a művészetet az élelmiszerek területén is?  Akkor Bilbao a legjobb választás, Guggenheimmel együtt, ami Spanyolország egyik modern és kortárs művészetek múzeuma. Bilbao szintén rendelkezik nemzetközi reptérrel, ami megkönnyítheti az utazást. Fél nap elég lesz Guggenheim látogatására, San Sebastian gasztronómiájának megismeréséhez pedig legalább két napra lesz szüksége.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások