Ibiza, ha pezsgő éjszakai életre vágysz...

Ablak a Világra - Utazási magazin


Ibiza, ha pezsgő éjszakai életre vágysz...
Kapcsolódó utazások

Napfény, tengerpart, non-stop party júniustól szeptemberig, dübörgő ritmusok, mindenféle zenei stílus, star dj-k: ez Ibiza! Számos világhírű szórakozóhelyének köszönhetően Ibiza szigete a bulizás szimbólumává vált az elmúlt években. Legnépszerűbb klubok: Privileg / Amnezia / Pacha / Space / Eden, több ezer fő szórakoztatását biztosítják estéről estére. Ha pezsgő éjszakai életre vágysz, ezt nem hagyhatod ki! Évről évre egyre több szórakozni vágyó fiatal érkezik a szigetre a világ minden részéről.

Ibiza, a fiatalok körében egyre népszerűbb úti cél, melyet gyakorta Fehér szigetként is emlegetnek, finom homokú tengerpart, jellegzetes, fehérre festett középkori hangulatú épületek jellemzik. Lakossága mintegy 100-110 ezer főre tehető, mely a kiemelt időszakban, a nyári hónapokban, többszörösére nő, főként szórakozni vágyó fiatalok népesítik be. A kevésbé mozgalmas kikapcsolódásra vágyóknak felejthetetlen élményt nyújtanak a sziget természeti szépségei és kulturális, történelmi emlékei, mely egész területét az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.  

Akik a szigeten szeretnék tölteni nyári vakációjukat, azoknak célszerű a szabad helyeket mielőbb lefoglalniuk. Egyre több a visszatérő utas, akik jóval a szezon kezdete előtt már előre bebiztosítják helyeiket.  A szállodák foglalási statisztikái idén is csak úgy, mint tavaly, rekordokat fognak dönteni.  

A legnagyobb bulik a főváros, Eivissa (Ibiza katalán néve), azaz Ibiza, és a nyugati Sant Antonio (Európa egyik legszebb öbléből csodálatos napfelkeltében lehet részünk, ha itt ér bennünket) településeken találhatók, ahol éjféltől reggel hatig tartanak nyitva a szórakozóhelyek. A kávézók, bárok kora reggeltől hajnal háromig várják vendégeiket. A belépő jegyárak 20-60 EUR között mozognak. Az elővételben vett belépőjegy jelentősen olcsóbb, mint a helyszínen váltott. Minél hamarabb veszed meg a belépőket, annál olcsóbb. A szórakozóhelyeken és a parton is, főként az after partykra osztogatnak karszalagot. Ezek közül is van többféle. Érdemes figyelni, mert különbözőek vannak egy adott bulira. Az a jó „jegy” ami konkrét dátumot és időpontot tartalmaz, mert azzal tényleg ingyen lehet bemenni, viszont ami csak egy sima karszalag a buli / helyszín nevével az csak a kedvezményes belépőre jogosít. Rengeteg invitáló ember van minden bár, szórakozó hely előtt, akik az adott helyre csábítanak, szükség esetén megfelelő információkkal látják el az érdeklődőket.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások