Spanyolországi költségeink

Ablak a Világra - Utazási magazin


Spanyolországi költségeink
Kapcsolódó utazások

Spanyolország, amint azt a helyiek gyorsan el fogják nekünk mondani, nem olyan olcsó már mint régen volt. Az, hogy az ellátásunkra mennyit költünk, ami az egyik legnagyobb kiadásunk lesz, több dolog is meghatározza, mint például a helyezkedése ( Madrid sokkal drágább, mint Murcia), vagy a szezontól (augusztusban a tengerpart tömve van és drága) és a kényelmünk foka függ egy kis szerencsétől is. Az ágyak kerülhetnek 12- 23 euróba egy ifjúsági szálláson, az ár függ a hotel minőségén, életkorunkon, fekvésén.

Egy kis magánpanzióban, ami a legolcsóbb errefelé, valószínűtlen, hogy kevesebb mint 18-30 euróért találjunk szobát, de a városokban és a hotelekben számítsunk jóval többre. Attól függően, hogy merre vagyunk, egy szoba a hozzátartozó fürdőszobával kerülhet akár 30-45 euróba, de akár 60-80 euróba is, ha népszerűbb helyen vagyunk.

Az étteremlátogatás is lehet nagyon változó. Egy napi menü ára lehet akár 7-12 euró is, de a legjobb, ha úgy számolunk, hogy egy vacsora nagyjából 20 euró, ami tartalmazza a ház borát is.

A legtöbb látnivaló viszonylag olcsó, és tartsuk nyitva a szemünket, mert vannak ingyenesen látogatható múzeumok vagy napok, amikor nem kell belépőt fizetni ( főleg uniós polgároknak és általában vasárnaponként.).

A közlekedés ára elfogadható, de a gyorsvasutak lehetnek drágábbak.

Egy hátizsákos kirándulás, ahol ragaszkodunk az olcsó hostelekhez, a lassú utazáshoz, ebédre csak valamit bekapunk és olcsó helyen vacsorázunk, lehet akár 40-50 euró is egy nap. Ha egy középkategóriás nyaralás nézünk, ahol ebédre és vacsorára valami szerényebbet választunk, és egy elfogadhatóan kényelmes szállodába megyünk, nem a szezon közepén, akkor az nagyjából 100- 150 eurónkba fog kerülni. Onnantól kezdve a határ a csillagos ég, rengeteg pénzt elkölthetünk szállodákra, de főleg a gourmet paradicsomokban.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások